De week van ... Helma

op 16 augustus 2020 door

De afgelopen weken hebben we allemaal onze week met jullie gedeeld en hebben jullie in de reacties laten weten hoe jullie eigen week is verlopen. Daar gaan we gewoon mee door. Dus vandaag is het opnieuw de beurt aan mij om te laten weten wat ik de hele week heb uitgevoerd.

- door Helma -

Daar kan ik kort over zijn: niet zo heel veel in de tropische temperaturen die we afgelopen week hebben gehad. Ik ben klaar met mijn opdracht en manlief geniet van zijn pensioen, dus we hebben verder geen verplichtingen. Oudste zoon is ook thuis in plaats van in zijn bloedhete appartement in Delft, dus we zijn als gezin weer even compleet.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Dagboek van mijn week

Zondag

Omdat ik me al tijden erger aan de vliegen en muggen die gezellig door ons huis vliegen als de deuren en ramen openstaan, hebben we eindelijk een paar bouwpakketten voor horren gekocht. Dat hadden we gewoon tien jaar eerder al moeten doen. Dus zondag hebben we de horren op maat gezaagd, in elkaar gezet en op de ramen gemonteerd. Wel een warm klusje, maar we zijn er erg blij mee. Vliegen en mu73ae1dba16a69243fa94b9fd18c1cc35.pngggen in huis zijn bij ons nu verleden tijd. Daarna even afkoelen in het zwembad. Wat ben ik toch blij met mijn handige man die dit heerlijke zwembad eigenhandig heeft aangelegd, voorzien van pomp, verwarming en een automatische chloor meter en doseerpomp. Daar hebben we toch al een paar jaar erg veel plezier van! De foto is erg voordelig genomen, want hij lijkt zo wel tien keer zo groot! Afgekoeld lekker verder lezen in Omkijken naar morgen van Wendy Brokers. Het is een heerlijke feelgood, maar met een behoorlijk heftig thema. Om vier uur schoonmama opgehaald en in de schaduw in de tuin geïnstalleerd. Na het overlijden van mijn schoonvader, deze maand vijftien jaar geleden, komt ze elke zondag gezellig bij ons eten. Ze is de enige ouder die we nog hebben, dus daar moeten we optimaal van genieten. Door Corona kwam daar nogal een abrupt einde aan. Maar sinds kort hebben we de wekelijkse bezoeken weer in ere hersteld. Met haar bijna 90 jaar, gezond van lijf en leden, durft ze het wel aan. 's Avonds gebarbecued en Skipbo gespeeld. Na twee verliespartijen schoonmama weer thuisgebracht. Voor het slapen gaan nog een paar Wordfeuds gelegd en verder gelezen in Omkijken naar morgen.

Maandag

Omdat de schilders voor het buitenwerk al om kwart voor acht op de stoep staan, vroeg op. Het was gisteren net niet gelukt om Omkijken naar morgen uit te lezen. Onder het genot van een cappuccino heb ik dat eerst gedaan. Daarna meteen de boodschappen in huis gehaald, terwijl ik luisterde naar Bierbrouwers en wijnvaten, het achtste deel van de Wedding planner-serie van Marijke Vos. Die is zo leuk! En nog leuker is dat er toch nog een negende deel komt! 

8ef312219edc0d44c03828ce12682a9e.jpgDaarna verkoeling gezocht bij het zwembad met Trouwplannen van Katie Fforde. Deze maand is het de Katie Fforde meeleesmaand. Volgens mij heb ik nog nooit eerder iets van haar gelezen, maar tot nu toe bevalt het prima.

Maandag stond ook in het teken van ongediertebestrijding: twee wespennesten werden vakkundig door Rentokil om zeep gebracht. En manlief ging de buxusruspen die weer hard bezig waren onze buxussen kaal te vreten te lijf. We hebben tientallen veertig jaar oude buxussen in de tuin staan en we hebben alle biologische middelen geprobeerd, maar uiteindelijk toch voor gif gekozen om verdere kaalslag te voorkomen.

Dinsdag

Ook vandaag weer vroeg uit de veren. De schilders zijn nog niet klaar en omdat ook zij in een tropenrooster werken, beginnen ze vroeg en stoppen rond twee uur. Ik ben eerst de was gaan wegvouwen, terwijl ik luisterde naar Wild van Harlan Coben. Ik kan enorm genieten van zijn boeken, die altijd een verrassende twist hebben.

Verder niet veel gedaan, behalve dan, haha het wordt een beetje saai, in en om het zwembad vertoeven. Mijn zus kwam ons daarbij gezelschap houden. Tussen de zwempartijtjes door, schoonmama gebeld voor het dagelijkse cryptogram. Na het avondeten nog lekker lang nagetafeld en de avond geëindigd met een aflevering van de Netflix-serie 'The Umbrella Academy'. Wie heeft die nog meer gekeken?

Woensdag

Helaas begaven twee ligbedden op het terras het. Dus vandaag een ritje naar het tuincentrum om nieuwe ligbedden te scoren. Na het sjouwen en in elkaar zetten, liep het zweet met straaltjes van ons af. Dus even bijkomen, douchen en op de fiets naar schoonmama, ondertussen verder luisterend naar Wild. Sinds manlief op woensdagmiddag aan het revalideren is bij de fysio voor zijn gecompliceerde scheenbeen/enkelbreuk combineren we dat met een bezoekje aan haar. Vandaag heb ik het zwembad links laten liggen, omdat de vriendengroep van mijn oudste zoon kwam zwemmen en barbecueën. En daar ga ik natuurlijk als oude moeder niet bij gaan zitten. Dus 's avonds lekker voor de ventilator de laatste aflevering van 'The Umbrella Academy' gekeken en begonnen met het nieuwe seizoen van 'The rain'. Die is ook zo goed!

Donderdag

De schilders zijn klaar dus vandaag kon ik 's ochtends iets rustiger aan doen. Wel meteen even een was gedraaid. Want de handdoeken en schone kleren zijn bijna niet aan te slepen. Daarna twee extra ventilatoren gekocht. Zo kunnen we overal in huis een ventilator plaatsen, zonder dat we die heen en weer moeten slepen. Voor de Lucinda Riley boekenspot heb ik het artikel waar Diana in begonnen was afgemaakt. Lucinda Riley stond deze week met maar liefst twaalf (!) boeken in de CPNB Top 60. Gelijk even de uitgever om een reactie gevraagd en die in het artikel verwerkt. Bijbehorende banner en afbeelding gemaakt en klaargezet voor plaatsing op vrijdag. Verder weinig gedaan behalve, jullie raden het al, afkoelen in het zwembad en verder lezen in Trouwplannen.  's Avonds een yin yogales gedaan in de buitenlucht! Zo lekker! Daarna verder met bingewatchen van 'The rain'. 

Vrijdag

025935efaed5c0bdad4ef46d6338b28d.jpgEerst de boodschappen in huis gehaald voor het weekend. Gestart met het maken van de recensie van Omkijken naar morgen en het artikel voor de groepsread van Een melodie voor Melody van Renée Olsthoorn afgemaakt en klaargezet voor zaterdag. Met dat warme weer komt er weinig uit mijn handen. En het wordt steeds saaier, maar de middag weer lekker doorgebracht bij het zwembad. En ik kreeg nog heel leuk nieuws: ik mocht meedoen met de leesclub van Omkijken naar morgen! Ik had het e-book weliswaar al gelezen, maar ik wilde ook heel graag het papieren boek hebben. Gelukkig had ik hem nog net niet zelf gekocht. Het werd een latertje, want ik heb 'The rain' helemaal uitgekeken. Ik wilde gewoon weten hoe het ging aflopen.

Zaterdag

ee4336353bd91144578631f294bfa127.jpgNa het ontbijt de dag begonnen met het maken van het zaterdag-cryptogram in de krant: lekkere cappuccino erbij en even de grijze cellen laten werken. Artikel van Een melodie voor Melody geplaatst. De post bracht een leuk pakketje: het boek van Wendy! Wat ziet het er weer prachtig uit met, heel speciaal, afgeronde hoeken. Die krijgt sowieso een mooi plaatsje in mijn kast. En de rest van de middag maar weer lekker bij het zwembad hangen. Het blijft nog steeds erg warm, dus echt zin om andere dingen te doen heb ik niet. 's Avonds de film 'The power' proberen te kijken, maar mijn ogen vielen telkens dicht. Na tien keer terugspoelen, besloten om mijn boek maar te pakken en Trouwplannen uit te lezen. Ik vond het wel een aardig boek, maar niet echt de topper die ik verwacht had. Daarna een begin gemaakt in De naaimachine van Nathalie Fergie. Ik ben benieuwd.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Mijn feelgood moment van de week

Dat ik mag meedoen met de leesclub van Omkijken naar morgen van Wendy Brokers was toch wel een echt feelgood momentje. En leuk ook dat Marieke de coördinatie doet. Ik kijk alweer uit naar de vragen!

Mijn baalmoment van de week

Die waren er niet echt. Alles ging lekker zijn gangetje en ik had helemaal niets te klagen!

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Voor mij was deze week dus vooral veel tijd doorbrengen bij het zwembad met een boek. Waren jullie actiever tijdens deze tropische week? Laat het ons weten in een reactie onder het artikel.

Volgende week is het weer de beurt van Mandy om te vertellen hoe haar week is verlopen.Reacties op: De week van ... Helma

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg en auteur (tot nu toe...

Marijke  Vos

Marijke Vos

Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze is auteur, vertaler en schrijfd...

Katie Fforde

Katie Fforde

Katie Fforde werd als Catherine Rose Gordon-Cumming geboren in Engeland. Voordat...

Harlan Coben

Harlan Coben

Harlan Coben (1962) is een Amerikaanse thrillerauteur. Hij debuteerde in 1990 me...

Gesponsorde boeken