De week van ... Helma

op 18 oktober 2020 door

Op zondag nemen we jullie mee op een terugblik naar de afgelopen week. Vandaag vertelt Helma hoe haar week is verlopen. Waar is ze mee bezig geweest, wat heeft ze gelezen en wat gaf haar dat fijne feelgood gevoel of wat zorgde misschien voor een regelrecht baalmoment?

- door Helma -

218656535a3fc7fa5585c31c16a48950.png

Eigenlijk was het vooral een rustige week. Met een lichte lockdown is er ook niet zo heel veel buitenshuis te doen, behalve dan lekker wandelen of fietsen in de natuur. Ik woon in de polder en heb veel ruimte om me heen, dus ik voel me gelukkig totaal niet opgesloten. Uit mijn keukenraam zie ik de schapen van de overburen in de wei zien staat en voor mijn frisse neus kan ik ook gewoon even lekker door mijn eigen tuin lopen. Elke dag ook even een bezoekje aan de leesclub van Over haar lijk van Sarah Pinborough die ik coördineer. Het boek was minder spannend dan verwacht, maar de discussie erover is interessant en leuk.

Dagboek van mijn week

Maandag

Op maandag eerst mijn recensie van De verwisseling van Maggie Brookes online gezet. Ook de blogtour van SET, een verhalenbundel van feelgood auteurs Liz Hartevelt, Marijke Vos en May Harper geplaatst. ’s Middags had ik een afspraak op het gemeentehuis om mijn rijbewijs te verlengen. Het was droog, dus lekker op de fiets door het bos ernaartoe, ondertussen luisterend naar de laatste hoofdstukken van Winter in de kleine bakkerij van Jenny Colgan. En wat een drukte in het bos met vooral veel wandelende mensen. Ik was precies op tijd aanwezig voor mijn afspraak, mondkapje voor en de aanvraag was zo gepiept. Meteen maar afspraak gemaakt om het rijbewijs volgende week weer op te halen. Op de terugweg een begin gemaakt met het luisterboek van De obsessie van Nora Roberts voor de Nora Roberts meeleesmaand. Mijn man bracht ondertussen onze oudste zoon weer terug naar Delft. Hij had de hele zomervakantie thuis gebivakkeerd en met online colleges was de noodzaak om weer terug naar zijn appartement in Delft te gaan niet zo heel groot. Hoewel hij het reuze gezellig thuis vindt, vond hij het toch weer tijd om op eigen benen te gaan staan. Bijkomende voordeel is dat de logeerkamer weer vrij is gekomen, die hij als studeerkamer met al zijn computerapparatuur in beslag had genomen. ’s Avonds een paar afleveringen gekeken van de spannende Russische serie To the lake op Netflix. Een aanrader!

Dinsdag

Omdat de yogastudio van mijn buurvrouw, waar ik trouw twee keer per week een yogales volg, jammer genoeg gesloten is, had ik in de logeerkamer mijn eigen mini yoga studio gemaakt waar ik de online lessen kan volgen. Die was gedurende het verblijf van mijn oudste zoon thuis ontmanteld (je hebt wat over voor je kinderen!). Nu de logeerkamer weer vrij was, kon ik alles weer terugplaatsen en er mijn eigen zen-plekje mee maken. Beetje opgeleukt met zilveren poefjes (krijgertjes van mijn broer) en paar gezellige lampjes. Helaas was het een paar dagen eerder in mijn rug geschoten, dus de yogabeoefening zelf laat nog even op zich wachten. Daarna snel het artikel over het haakproject afgemaakt (en wat is haken leuk!!!) en geplaatst. Daarna tijd om snel een maaltijd in elkaar te draaien want het schaatsseizoen is weer geopend. Mijn man is dolblij dat hij, na zijn gecompliceerde enkel/kuitbeenbreuk toch alweer zover is dat hij de schaatsen kan onderbinden. De persconferentie van Rutte gekeken en ondanks de lichte lockdown is de jongste zoon blij dat hij toch nog gewoon zijn dagelijkse gang naar de sportschool kan blijven maken.

Woensdag

Op woensdag ’s ochtends lekker rustig aangedaan. Krantje lezen, koffie erbij en ondertussen een cryptogram oplossen en lezen in Fatale erfenis van Rachel Rhys. Ik werk free lance en mijn laatste werkopdracht is alweer enige tijd geleden afgesloten en ik geniet nu lekker samen met mijn man, die al gepensioneerd is, van de vrije tijd die we hebben. Dus geen werkstress. Terwijl manlief naar de fysio vertrok, wierp ik een blik op het haakpatroon van de Scheepjes CAL die ik samen met Sanne en Diana aan het haken ben. Daar snapte ik wederom totaal niets van. Het kijken van het instructiefilmpje van Esther moest wachten tot de avond, want op woensdagmiddag ga ik altijd even naar mijn schoonmoeder om gezellig een kopje thee te drinken. Dus opnieuw lekker op de fiets door het bos met Nora Roberts op mijn oren. ’s Avonds op de bank de haaknaald en wol tevoorschijn gehaald en de eerste toeren met behulp van het filmpje gehaakt. Ik ben echt zo trots op mezelf dat ik het voor elkaar krijg om bijtjes en vlindertjes te haken! Daarna nog snel een aflevering van To the Lake gekeken en op bed nog een paar bladzijden van Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr gelezen.

Donderdag

’s Ochtends op tijd alle boodschappen (met mondkapje!)  in huis gehaald en een berg wasgoed weggewerkt terwijl ik ondertussen lekker verder luisterde naar De obsessie. Het werd echt spannend en ik wilde heel graag weten hoe het verhaal verder ging. Omdat mijn broer en zijn vriendin ’s avonds bij ons kwamen eten, ’s middags alle kookvoorbereidingen gedaan. Dus ook tijdens het koken kon ik lekker doorluisteren. Op het menu stonden pompoensoep van flespompoen, een bonenschotel vol groente en eigengemaakte tomatensaus en als dessert een soort chocolademousse van gesmolten chocolade door opgeklopt eiwit geroerd op een laagje van rood fruit. Dat was dus smullen! Het bezoek verliep coronaproof en was reuze gezellig.

Vrijdag

Omdat we echt kilo’s walnoten uit eigen tuin hebben, besloot ik om vandaag weer eens iets met al die walnoten te gaan doen. We geven ze altijd al weg aan familie en vrienden, maar de voorraad blijft ontzettend groot. Dus eerst een uurtje noten pellen, daarna chocolade au bain-marie smelten, de noten erdoorheen roeren en het resultaat: walnotenchocoladerotsjes. Zo lekker. Daarna nog een stapel noten door de maple syrup geroerd en 20 minuten in de oven gezet voor gekaramelliseerde noten. Ook lekker, maar de volgende keer roer ik ze weer door gesmolten rietsuiker. Tijdens deze klusjes bijna De obsessie uitgeluisterd. ’s Avonds lekker op de bank zitten haken en de laatste aflevering van To the lake afgekeken.

Zaterdag

Ik had gewoon uitgeslapen. Dat overkomt me niet zo vaak. Ik ben altijd al voor zeven uur wakker. Dan neem ik vast de eerste pillen in die voor het ontbijt ingenomen moeten worden en dan ga ik altijd nog even een kwartiertje liggen voor ik op sta. Dat kwartiertje was opeens anderhalf uur geworden! Uitgeslapen uit bed gesprongen, lekker ontbijten, krantje lezen met een kop koffie en de zaterdag cryptogram proberen op te lossen. Daarna snel naar schoonmama om haar naar de huisarts te rijden voor de griepprik. Binnen vijf minuten stond ze weer buiten. Weer thuis kwam ze erachter dat ze een gehoorapparaat kwijt was. Waarschijnlijk tijdens het afdoen van het mondkapje verloren. Dus ben ik snel weer in de auto gestapt om te kijken of ik het terug kon vinden. En ja, hoor. Het apparaatje lag op de parkeerplaats waar ze het mondkapje vlak voor ze de auto weer instapte had afgedaan. Gelukkig dus weer terecht.

Thuis de bedden verschoond, een paar wasjes gedraaid en verder gehaakt. Omdat deze toer (het wordt zo groot dat je bijna een uur bezig bent met een toer) alleen maar halve vasten haken was, kon ik ondertussen De obsessie uitluisteren. Een aanrader! Daarna eten maken en klaar zitten voor Wie is de mol. Gelukkig is mijn mol in het spel gebleven. Daarna nog wat gehaakt en verder gelezen in Wie het licht niet kan zien.

218656535a3fc7fa5585c31c16a48950.png

Mijn feelgood moment van de week

Ik heb wel twee feelgoodmomenten: de eerste was dat ik het gehoorapparaat van mijn schoonmoeder weer terugvond. Daar zat ze toch behoorlijk mee in de rats. Ze is een ontzettende vieve vrouw van 90 die verder prima voor zichzelf kan zorgen, maar wel behoorlijk doof zonder de hulpstukken. En als tweede de herinrichting van mijn yogaplekje. De rugpijn is gezakt, dus morgen kan hij opnieuw ingewijd worden.

Mijn baalmoment van de week

Eigenlijk had ik geen echt baalmoment. Misschien de pijn in mijn rug, maar zolang ik een beetje in beweging bleef en paracetamol tegen de pijn slikte was dat ook nog wel vol te houden. Dus eigenlijk heb ik gewoon een lekkere week gehad.

218656535a3fc7fa5585c31c16a48950.png

Hoe was jullie week? Had jij net als ik een feelgood moment en een baal moment van de week? Laat het ons weten in een reactie.Reacties op: De week van ... Helma

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jenny Colgan

Jenny Colgan

Geboren in Prestwick, Ayrshire, Schotland, Verenigd Koninkrijk, 1 januari 1972.J...

Maggie Brookes

Maggie Brookes

Maggie Brookes schrijft al verhalen en gedichten sinds ze zes jaar oud was. Na h...

Nora Roberts

Nora Roberts

Nora Roberts (Silverspring, Maryland, 1950) geboren als Eleanor Marie Rober...

Anthony Doerr

Anthony Doerr

Anthony Doerr is de bestsellerauteur van Als je het licht niet kunt zien, waarm...

Marijke  Vos

Marijke Vos

Hè hè, ik vroeg me al af wanneer je wat meer over mij zou willen weten. Nou, d...

Gesponsorde boeken