Advertentie

De week van het vergeten boek

op 14 januari 2021 door

Deze week is het Hebbans Week van het Vergeten Boek. En daar weten we bij Fabulous Feelgood ook alles van. Ook bij ons staan er vergeten boeken in de boekenkasten en op de e-readers. Een mooie week dus om met de Swiffer in de hand de boekenkasten af te stoffen en te kijken welke pareltjes, die we ooit om wat voor reden hebben gekocht, ongelezen in de kast hebben staan.

dabb0e5ad92ca78d02834e8582d06381.png

Onze Vergeten Boeken

Wat is jouw Vergeten Boek?

Helma: Het museum van Zonderlinge Zaken van Alice Hoffman

MandyDe eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano

Antoinette: Het labyrint der geesten van Carlos Ruiz Zafón

Renate:
Dochter van de medici - Matteo Strukul

Sanne: Flirt op 5th Avenue - Sarah Morgan

Lizzie: Het is ingewikkeld  - Kaat De Kock

Diana: Zondagochtend breekt aanNicci French

Marieke: De vrouwen van Fossil Nash - Adam Armstrong

c9b7adb049dd1efa87181dd73a3f4498.png


Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?

Helma: In mijn boekenkast, verstopt achter een dubbele rij boeken die ik wel gelezen had.

Mandy: In mijn boekenkast in een vergeten hoekje achter een stapel andere boeken. 

Antoinette: Hij staat beneden op de boekenplank, maar ik bewonder hem alleen steeds en heb hem nog nooit opgepakt om daadwerkelijk te lezen.

Renate: In mijn boekenkast, net als eigenlijk alle boeken van Matteo Strukul, vol in het zicht.

Sanne: Mijn fysieke "vergeten" boeken staan normaal gesproken in mijn boekenkast in de woonkamer in de hoop dat ik ze zie en ze sneller lees (is niet zo). Nu zijn ze ingepakt vanwege een verbouwing en ik heb geen idee welke titels dit zijn (hoezo vergeten). Flirt op 5th avenue vond ik in een verloren hoekje op mijn e-reader. 

Lizzie: Mijn vergeten boek is een fysiek boek dat ik gevonden heb op mijn boekenplankjes in mijn woonkamer, die voor de moment heel onoverzichtelijk is. Ik moet ze dringend eens beter ordenen, maar ik zeg het nu al een paar weken en de stappel wordt alleen maar groter. Wanneer ik nu er een in keek, kwam ik de vrolijke cover van mijn vergeten boek tegen. 

Diana: Het is heel erg, maar ik vond hem niet in huis. Ik had hem van mijn schoonmoeder gekregen. In mijn auto gelegd om mee naar huis te nemen. En daar ligt hij nog steeds... Ach, ik heb in ieder geval leesvoer bij me als de Roertunnel weer eens onverwacht gesloten is... ;)

Marieke: Toen ik een uitpuilende boekenkast grondig ging uitzoeken. De titel viel me ineens op, omdat het een was die als favoriet was opgegeven bij een aangevraagde boekentip. En ik maar denken dat ik nog nooit van die schrijver had gehoord.

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?

Helma: Ik heb werkelijk geen idee. Ik kan me totaal niet herinneren dat ik het boek ooit gekocht heb.

Mandy: In de kringloopwinkel, toch wel weer een aantal jaar geleden (zeker zes jaar, misschien zelfs langer). 

Antoinette: Hij is in 2017 uitgekomen en ik heb hem vrij snel aangschaft wat ik mij herinner. Ik kocht hem bij ons in de plaatselijke boekhandel.

Renate: Voor mijn verjaardag gehad in 2018, hij kwam net voor mijn verjaardag uit.

Sanne: Ik heb géén idee.

Lizzie: Ik denk dat ik het boek cadeau kreeg, maar zeker weet ik het niet meer. 

Diana: Ik heb het cadeau gekregen van mijn schoonmoeder.

Marieke: Werkelijk geen idee, volgens mij heb ik dit boek echt nog nooit in handen gehad.

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?

Helma: Haha, ook daar moet ik het antwoord op schuldig blijven. Ik neem aan dat de titel en de beschrijving me aanspraken.

Mandy: Dat weet ik nog wel goed. Ik las de preview op een e-reader in de Mediamarkt, toen ik op zoek was naar mijn eerste e-reader. Ik weet nog dat het stuk me zo aansprak, dat ik het boek wilde hebben. 

Antoinette: Ik heb de drie voorgaande delen gelezen en ben groot fan van het verhaal en de schrijfstijl. Ik wilde daarom graag het vierde en tevens afsluitende deel van deze vierluik lezen en in huis hebben.

Renate: Het eerste boek De Medici vond ik echt heel mooi en interessant, had het boek echt heel snel uit. Ook vond ik zijn manier van schrijven echt heel fijn. Ik hou van Italië en eigenlijk ook van alles van het land, dus de grote machtige families horen daar ook bij.

Sanne: Omdat ik de eerste twee delen uit de serie en andere boeken van Sarah Morgan erg fijn vind om te lezen.

Lizzie: Ik las Daar gaat de bruid van Kaat de Kock en dit boek sprak mij ook aan, maar er kwamen steeds andere boeken tussen, dus deze is gewoon tussen de rest geraakt en eigenlijk vergeten dat ik het had. *shame on me*.

Diana: Ik lees graag series; en verbind me echt aan personages in langere series. Dat vind ik heerlijk. Ik kocht zo nu en dan een nieuw deel van Nicci French' serie over Frieda Klein en mijn schoonmoeder vond dat een beetje zonde aangezien zij de boeken thuis had liggen en niet per se hoefde te bewaren. Ik was en ben er nog steeds erg blij mee, want Vrijdag eindigde enorm spannend en ik ben ervan overtuigd dat ik na Zaterdag verder wil in Zondag.

Marieke: Waarschijnlijk vanwege de cover met wilde paarden?

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?

Helma: Ik heb hem na aankoop hoogstwaarschijnlijk in mijn kast gezet en daar in de loop der tijd gelezen boeken gewoon voorgezet. En uit het oog is duidelijk uit het hart.

Mandy: Eigenlijk zoals dat met bijna alle boeken gaat die ik koop: het belandt in mijn kast, er komen tussendoor te veel andere mooie boeken uit en die boeken blijven maar voorrang krijgen waardoor het boek in de vergetelheid raakt, totdat je het ergens weer een keer tegenkomt of er over schrijft zoals nu! 

Antoinette: Ik wilde graag alle vier de boeken achtereen lezen om zo het verhaal nog een keer helemaal te beleven. Dit betekende wel dat ik de eerste drie boeken moest herlezen. Hier is het nog steeds niet van gekomen en is dit vierde deel in de vergetelheid geraakt. Echt wel zonde nu ik er zo over nadenk.

Renate: Daar kan ik niet eens antwoord op geven. Er kwam gewoon steeds een ander boek voor, of een boek voor Fabulous Feelgood of een boek uit de bieb. Ze staan mij gewoon steeds aan te kijken en mooi te zijn in de kast.

Sanne: Omdat ik lijd aan een chronische vorm van Tsundoku? Ik wilde het graag aan mijn collectie toevoegen en lezen, maar vergat dat ik het had vanwege al het andere moois dat zo hard roept.

Lizzie: Zoals ik hierboven zei, ik was vergeten dat ik dit boek bezat. 

Diana: Ik ben enorm druk altijd en vergeet heel snel dingen. Dus ook dat dit boek in de auto ligt. Het is altijd eerst zoon uit auto, deur open, hondjes naar buiten en dan begint het leven binnen in huis. Ik sta er gewoon niet bij stil op gewone dagen. Daarnaast ben ik nog niet zo ver in de serie, dus heeft het boek ook (nog) geen prioriteit.

Marieke: het stond in de kast en kwam er nooit meer uit.

Hoe denk je nu over je Vergeten Boek?

Helma: Als ik de omschrijving lees, is het opnieuw een boek dat me aanspreekt. Ik heb het boek in ieder geval nu op Wil ik lezen gezet. Want zelfs daar ontbrak het boek op!

Mandy: Ik ben nog steeds benieuwd naar mijn boek! Misschien moet ik er toch maar eens prioriteit aan gaan geven. 

Antoinette: Ik wil het boek absoluut nog lezen en het liefst nog steeds de vier boeken achtereen. Een mooi doel voor 2021!

Renate: Nu de bieb hier dicht is moet ik eigenlijk als mijn boek uit is gelijk gaan beginnen. Maar sowieso in 2021 hebben gelezen!!

Sanne: Ik ben nog wel benieuwd naar dit boek, maar ik voel nog geen enthousiasme om het gelijk op te pakken. Om eerlijk te zijn zou het me niet verbazen als dit boek volgend jaar weer in dit artikel zou opduiken...

Lizzie: Ik heb het van tussen de ander boeken gehaald en op mijn nachtkastje gelegd. Zodat ik het niet meer uit het oog verlies. In 2021 wil ik mijn vergeten boek zeker gelezen hebben. 

Diana: Ik kijk na het einde van Denken aan vrijdag meer uit naar het boek. Dat einde was zo ontzettend spannend en ik lees verwachtingsvol verder in de serie. Ik verwacht er dus meer van dan toen ik het kreeg, omdat ik nu verder in het verhaal ben.

Marieke: Ik ben inmiddels flink nieuwsgierig.

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?

Helma: Hmm, ik heb nog een aantal andere boeken voor recensies en blogtours die voorgaan. Maar het boek ligt in ieder geval nu wel op de stapel om binnen niet al te lange tijd gelezen te worden.

Mandy: Deze week gaat me helaas niet lukken, ik ben al in twee andere boeken bezig en aan een derde beginnen wordt me iets teveel. 

Antoinette: Dat gaat mij niet lukken, ook gezien de hoeveelheid bladzijden. Mijn doel is wel om het boek in 2021 te gaan lezen. Ik vind deze vierluik (de eerste drie boeken) echt geweldig dus wil het vierde deel zeker lezen. Ook wetende in mijn achterhoofd dat de auteur afgelopen najaar is overleden.

Renate: Ik ga een poging wagen, geen idee of het lukt, ben op de helft met mijn boek nu, dus wie weet!

Sanne: Oepsie, maar ik verwacht niet dat dit zeer binnenkort gaat gebeuren.

Lizzie: Ik ga hier heel eerlijk op antwoorden, nee deze week zal het niet gelezen worden, ik ben in een klepper bezig, het is druk op het werk en ben al blij als ik een hoofdstuk kan lezen iedere avond. 

Diana: Nee, want dan moet ik twee boeken in één week lezen, omdat ik Als het zaterdag wordt nog niet gelezen heb. Ik ga geen delen in een serie overslaan. Wel denk ik dat ik hem in februari ga lezen.

Marieke: Nee, gaaat niet lukken, maar dit jaar is nog lang, dus wie weet. 

Onze vergeten boeken zijn wel iets hoger op de leeslijst komen staan, maar ze komen deze week nog niet aan de beurt. Het geduld van deze pareltjes wordt dus nog wat verder op de proef gesteld. Maar ooit, ooit komen ze aan de beurt. Beloofd!

Hebben jullie ook zo'n vergeten pareltje in de kanst staan? We zij benieuwd naar jullie antwoorden op de vragen!Reacties op: De week van het vergeten boek

Meer informatie