Advertentie

De week van... Marieke

op 26 juli 2020 door

Ondertussen begint het al een wekelijkse traditie te worden op zondag! Het is tijd voor De week van... Hier lees je waar we deze week mee bezig zijn geweest, wat we hebben gelezen en ons absolute feelgood en baalmoment. Vandaag is het de beurt aan Marieke.

- door Marieke -

eb51e32fa194e52afebc72030722ad75.pngDe week van Marieke

Zondag

Het is stil in huis, want mijn dochter is een week op paardenkamp. Ik begin mijn zondag met een rondje hardlopen. Het gaat moeizaam, want ik loop met een peesblessure, maar drie kilometer is gelukt. Als beloning ga ik daarna uitgebreid in bad met een boek en thee. De rest van de dag ben ik ook grotendeels aan het lezen, en er gaan twee boeken uit: Layla van Colleen Hoover in het Engels en Lente van Ali Smith voor de Hebban leesclub.

Maandag

Afgelopen week was ik jarig. Cadeaus voor mij zijn een ramp voor de gevers, want ik wil het liefste boeken en badschuim. Maar dit jaar had ik nog een wens: een ligbed voor in de tuin. Mijn man is een klusser (en niet een “help mijn man is klusser”) en die heeft een ligbed van hout voor me gemaakt. Vandaag was die helemaal af en kon ik het uitproberen. Groot succes, alleen jammer dat de zon steeds verdween en het te fris werd om buiten te liggen lezen. Binnen lezen ging me beter af. Ik raakte eindelijk in het verhaal van Lucinda Riley’s De Vlinderkamer en las nu de tweede helft achter elkaar uit.

Dinsdag

Voor het hardlopen heb ik echt nieuwe schoenen nodig en mijn e-bike had een onderhoudsbeurt nodig. De twee winkels zitten bijna naast elkaar, dus kon ik dat mooi combineren. Ik moet er een flink stuk voor fietsen, maar op de e-bike is dat een eitje. Luisterboek van 99% van mij van Sally Thorne op en genieten in de zon, heerlijk tochtje. Helaas moet ik voor de fiets nog een keer terug (op afspraak want de monteur was er niet). Maar de nieuwe schoenen zijn gelukt.

Het is een mooie dag, die ik verder grotendeels in de tuin doorbreng. Beetje wat onkruid wegknippen en de pauzes vullen met het boek Giftige tongen van Rosa Ventrella. Ik heb nog niet echt een match met dat boek en pak Vol van Maan van Sandra Bernart op. Die wil wel en is 's avonds dan ook uitgelezen.

Woensdag

We gaan een dagje naar Friesland. Even bij mijn ouders langs en daarna rondbanjeren in Stavoren en langs het IJsselmeer. Het is werkelijk een heerlijke dag. Zo fijn om mijn ouders weer te zien na al die maanden. De rit daarna naar Stavoren is nogal alternatief, we zien de 'hoofdweg' parallel aan die van ons, maar wij rijden door de weilanden en door piepkleine dorpjes. De navigatie blijft ons maar naar vreemde routes leiden. Met de google maps erbij zitten we wel snel op het goede spoor. Achteraf blijkt de navigatie op 'ecologische route' te staan. Weten we dat ook weer, niet meer doen.
Eenmaal weer thuis ben ik te moe om te lezen.

Donderdag

Een dagje weg is hartstikke leuk, maar ik moet het de volgende dag bekopen. Ik ben de hele dag doodmoe. Het helpt ook niet dat mijn kat me al om 6 uur wakker maakte 'want zijn brokjes waren'op'. Toch nog wat boodschappen kunnen doen en verder veel zitten lezen. Giftige tongen is uit. Ik start in twee nieuwe boeken: Parisiennes herken je aan hun benen, en Kom Atir kom! Beide boeken beginnen gelijk goed. 's Avonds lees ik nog een heel stuk in De school voor afgeschreven kinderen van Joanna Goodman.
De post komt nog een leesclubboek brengen: Rodham.

Vrijdag

Het is een luie dag en ik ben alleen thuis. Tijd voor wat huishoudelijke klusjes, wat wandelen en maar weer verder lezen. Ik schrijf de recensie voor Gifitge tongen en lees De school voor afgeschreven kinderen uit.

Zaterdag

Ik begin mijn zaterdag met een rondje hardlopen van drie km. Ik ben nog lang niet in mijn oude ritme en dat gaat ook nog wel een tijdje duren ben ik bang. Maar de nieuwe hardloopschoenen bevallen zeer goed. De rest van de dag is het wachten tot mijn dochter weer thuis komt. Ik benut mijn tijd goed en begin in het leesclubboek Rodham.

Van Bookchoice komt er nog een aanbieding voorbij De Goldbaum dynastie voor € 4,99. Ik wilde even niets meer kopen, maar deze staat nu toch in mijn digitale bibliotheek.

Op zaterdag eten we zelfgemaakte pizza’s en daarmee rond ik mijn ‘week van’ af.

Mijn feelgoodmoment van de week

Op bezoek bij mijn ouders.

Mijn baalmoment van de week

Bij de fietsenwinkel voor de deur staan en weggestuurd worden om eerst een afspraak te maken.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Hoe was jullie week? Had jij net als ik een feelgood moment en een baal moment van de week? Laat het ons weten in een reactie. Volgende week vertelt Lizzie over haar week.Reacties op: De week van... Marieke

Meer informatie

Gerelateerd