Advertentie

De week van ... Renate

op 28 juni 2020 door

Het is weer zondag, dus tijd voor onze rubriek waarin een van de Fabulous Feelgood meiden terugblikt op de afgelopen week. Waar zijn we mee bezig geweest, wat hebben we gelezen en wat gaf ons dat fijne feelgood gevoel of wat zorgde voor een regelrecht baalmoment? Vandaag is het de beurt aan Renate.

- door Renate -

Deze week had ik vakantie dus ik moet zeggen: dat heb ik vrij aardig uitgezocht met de heerlijke zomerse week die achter ons ligt. Een vakantie in de achtertuin van mijn ouders. Die hebben wat meer schaduwplekjes, dus dat is gewoon fijner.

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Dagboek van mijn week

Maandag

Op maandag komen mijn nichtjes altijd naar mijn ouders. De oudste gaat tot 14:00 naar school en met de jongste lekker naar de hertjes kijken, voorlezen en naar de speeltuin.
Daarna lekker lasagne gemaakt en buiten gelezen in De stroopwafelshop van Astrid HarrewijnOok geprobeerd om de lichtende wolken te zien na zonsondergang maar helaas.

Dinsdag

Eerst de laatste bladzijden van De stroopwafelshop van Astrid Harrewijn gelezen. Die moest echt uit en dat lukte net niet maandagavond. Met de auto naar Lisse gegaan om daar bij een toeristisch overstappunt de auto neer te zetten en een rondje rond de Amsterdamse waterleidingduinen gefietst, richting Zandvoort en dan door Aerdenhout weer terug. Even op een bankje in Zandvoort wat gedronken en gekeken naar de windmolens ver voor de kust en naar alle vrachtboten en Cruiseschepen die her en der in het water liggen. Daarna weer lekker naar huis en begonnen in In vrije val van Corine Hartman. Na het eerste verhaal over Faye was ik benieuwd dus nu erg nieuwsgierig hoe het verder met haar gaat. Eerst nog even naar de bieb om mijn reserveringen te halen. Erg fijn dat die weer open is. 's Avonds nog even buiten gelezen en toen ik in plaats van op mijn bankje even op een tuinstoel ging zitten zat ik opeens op de grond! Beetje lullig dat er net een maaltijdbezorger bij de buurman voor de deur stond die dat dus precies zag. Hij vroeg netjes of het ging, maar ik weet niet of ik dat andersom zou kunnen zonder te lachen als ik dat zou zien.

Woensdag

Vandaag op mijn nichtje gepast en haar veel voorgelezen. Dat vindt ze leuk dus dan is het helemaal geen straf. Dinsdag kwam Greta en de reuzen binnen bij de bieb als reservering, dus die kon ik gelijk halen, Direct erin gaan lezen. Leuk boek, goed om voor te lezen en stil te staan bij wat we met de natuur en dergelijke doen.

Donderdag

Vandaag was mijn plan om een rondje te gaan fietsen. Een heuse route van 40 kilometer uitgestippeld, dus vroeg op pad want het werd erg warm natuurlijk met een kwik boven de 30 graden. Het was een heel goed idee. Dus op pad en ik was nog net niet het dorp uit of ik reed lek. Gelukkig vlakbij huis, dus terug en gelijk de band geplakt. Altijd wel een gedoetje. Toen toch nog maar een klein rondje fietsen in de buurt, voor het geval ik weer zou lekrijden. Daarna verder in de tuin van mijn ouders lezen in In vrije val van Corine Hartman, met de bedoeling die uit te lezen!

Vrijdag

Een rondje gefietst langs de Westeinderplassen in de vroegte en daarna een lekker ijsje gemaakt. 's Middags in de schaduw bij mijn ouders in de tuin gezeten, 's Avonds even buiten gelezen in Plankenkoorts van Tamara Haagmans en bij een vriendin de foute pubquiz van Q-music gedaan, of naja, een poging, want echt werken deed het niet.

Zaterdag

's Ochtends naar Alphen gefietst om een nieuwe telefoon te kopen. De mijne was iets te vaak gevallen. Ook even op mijn kleine nichtjes gepast. Ik heb ze alle drie gezien vandaag. Wat een rijkdom en wat gaat de tijd snel: de oudste is 4, dan een van 2,5 en de jongste is 6 maanden.
Voorgelezen, daarna nog even onkruid uit de tuin gehaald en natuurlijk nog heel even buiten. Daarna snel naar binnen de bank op en mijn boek uitgelezen en een filmpje gekeken: Blood diamond met Leonardo DiCaprio. Een film met hem is natuurlijk altijd de moeite waard en deze zeker!!

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Mijn feelgood moment van de week

Dat ik vakantie had met echt warm vakantieweer, waardoor het net was of ik in Italië of Spanje zat.

Mijn baalmoment van de week

Dat ik een lekke band had én dat ik door de stoel was gezakt. Toch allebei wel baalmomentjes, hahaha!

c8f8ad8e5f1116b7cfc171ea3afa3b0e.png

Hoe was jullie week? Had jij net als ik een feelgood moment en een baal moment van de week? Laat het ons weten in een reactie. Volgende week vertelt Antoinette over haar week.Reacties op: De week van ... Renate

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn

De Nederlandse schrijfster Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en h...

Corine Hartman

Corine Hartman

Met meerdere Gouden Strop-nominaties en Hebban/Crimezone Awards in haar bezit, g...

Tamara Haagmans

Tamara Haagmans

Tamara (1980) is dol op lezen, schrijven, en alles dat met letters te maken heef...