De week van ... Renate

op 02 mei 2021 door

De tijd vliegt weer, ik ben nu deze zondag aan de beurt om te vertellen hoe mijn week was. Nog steeds zijn mijn weken precies hetzelfde, maar niet minder leuk hoor.

- door  Renate -

77f077074fef00ed46e5c3972ce4522f.png

Zondag

De zondag stond in het teken van het mogelijke kampioenschap van Ajax. De wedstrijd zelf ging ik bij mijn ouders kijken in de middag.
's Ochtends eerst wat gerommeld in en om het huis, wat gelezen in De geest en het meisje van Lucy Strange en al vroeg de tv aangezet om de vrouwenwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik te kijken.
Daarna nog een klein rondje gefietst naar de bollenvelden hier in de buurt. Zo mooi al die kleuren op de velden.
Na de wedstrijd nog wat biertjes geproeft met mijn vader en 's avonds weer thuis verder in Droomvakantie van Sarah Morgenthaler.

Maandag

Eerst een paar uurtjes werken en daarna gezellig op mijn nichtjes passen. Dat is echte vaste prik op de maandag.
We hebben 's middags  een taart versierd met allerlei dingetjes die je op zo'n taart kan doen. Allerlei verschillende soorten die ze dan natuurlijk eerst even moesten proeven. Sowieso verdween er een hoop versiering in hun buikjes.
Voorgelezen uit Geronimo van David Walliams, nog even snel voor die terug moest naar de bieb.
In de avond nog even wat muziek luisteren en lezen in Droomvakantie van Sarah Morgenthaler. Fijn om even ergens anders te vertoeven tijdens het lezen.

Dinsdag

Vanochtend vroeg naar de bollenvelden gefietst om te kijken of ik een mooie foto kon maken van de bollen, dat is prima gelukt.
Natuurlijk we waar het mocht en niet midden in zo'n paadje gestaan, want daar irriteer ik mij altijd aan als anderen dat wel doen.
Daarna helaas op de terugweg een lekke band. Gelukkig hoefde ik nog maar twee kilometer te lopen met mijn fiets aan de hand.
Toen met hulp van mijn moeder en nichtje van één de band weer geplakt.
Ook hebben we een rondje gelopen met mijn nichtje in de buggy en tijdens het lopen kwamen we langs een vriendin die een rommelmarktje had in haar tuin had. Daar heb ik een kartonnen boekje van Woezel en Pip gekocht die mijn nichtje de rest van de wandeling aan het doorbladeren was. Zo leuk om te zien.
In de avond Droomvakantie van Sarah Morgenthaler uitgelezen met op de achtergrond het live concert van The Streamers.
Toen de maan opkwam nog even naar buiten gegaan om deze bijzondere superkoningsmaan te kijken, en bijzonder was die. Wat was hij groot.
Helaas kon ik niet dichterbij komen bij het water waar het helemaal mooi moet zijn geweest, want dan was ik te laat thuis geweest en omdat nou op de laatste avond met avondklok op te zoeken, nee dank je!

Woensdag

's Ochtends gewerkt, en 's middags begonnen in Een leven van Megan Rapinoe. Nu ben ik echt een groot voetballiefhebber, dus was heel benieuwd naar dit boek.
Het boek was heel anders dan ik dacht, maar wel boeiend en het geeft daarnaast een inkijkje in het leven in Amerika.

Donderdag

Weer een ochtendje gewerkt en daarna eigenlijk weinig gedaan.
Beetje gelezen in Een leven van Megan Rapinoe en uit mijn werk langs de bollen gereden.
's Avonds klein rondje naar de bollen gefietst want ik had last van mijn knie maar moest wel wat doen qua beweging.
Toen Een leven uit was ben ik begonnen in Amalia van Matthias Rozemond. Ondanks dat ik niks met het koningshuis heb, leek mij dit een leuk boek om te lezen.

Vrijdag

De laatste werkdag alweer. Altijd fijn met een weekend voor de boeg, zelfs als je gewoon al een kortere werkweek had!
In de middag lekker een stukje gelezen in Amalia soms heb je zo'n dag dat je niet weet wat jezelf aan moet en dat had ik, dus alleen maar lezen en een lekker warm bad.
Daarna koken en snel naar huis want ik had een online quiz met twee vriendinnen, die ik echt al een jaar alleen maar op deze manier zie. Dus dat was wel even gezellig!

Zaterdag

Eerst rustig wakker worden en lekker wat lezen in mijn leeskamer beneden. Amalia is nog niet uit, maar dat gaat vandaag of morgen wel gebeuren.
Daarna met mijn moeder een rondje gefietst langs de molens en polders, zo mooi eigenlijk. We hebben veel verschillende vogels gezien. Volgende keer maar een vogelboekje mee.
's Avonds nasi gemaakt en lekker de hele avond in Amalia van Matthias Rozemond gelezen.

77f077074fef00ed46e5c3972ce4522f.png

Mijn feelgoodmoment: Ik geniet nu erg van de bollenvelden.

Mijn niet-zo feelgoodmoment: Dat ik lek reed en moest lopen met mijn fiets.

Hoe was jullie week?Reacties op: De week van ... Renate

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Matthias Rozemond

Matthias Rozemond

Rozemond studeerde Duitse taal- en letterkunde, werkte kort bij een Duitse uitge...

Sarah Morgenthaler

Sarah Morgenthaler

Sarah Morgenthaler is geoloog en enthousiaste wetenschapsnerd. Ze heeft een asie...

Lucy Strange

Lucy Strange

De boeken van Lucy Strange zijn alles wat je van goede boeken verwacht: soms po...

Gesponsorde boeken