Advertentie

Deze boeken staan (nog steeds) op mijn tablet of e-reader

op 17 januari 2019 door

Wij zijn maar al te blij met onze e-reader en tablet, maar ondertussen hebben we wel een valkuil ontdekt. Er kunnen namelijk ongemerkt veel meer boeken op komen te staan dan we ons realiseren. Ze staan namelijk allemaal verstopt op dat kleine appartaatje en staan ons niet te verleiden in onze boekenkasten. Hoog tijd om onze e-readers en tablets eens onder de loep te nemen!

Door Janneke

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

1225940ec23ed77b7616e06e50570333.pngSanne

Schuldig! Het grote nadeel van een e-reader is dat je niet kunt zien wat er op staat. De boeken in mijn boekenkast kijken me tenminste nog heel boos aan. Die staren en doen allemaal hard hun best om er zo mooi mogelijk uit te zien. Maar die boeken op mijn e-reader zitten verstopt achter een saaie zwarte hoes. Welke boeken ik daar heb staan en die ik erg graag wil lezen? Deel 2 t/m 4 van de serie Veel liefs uit Manhattan van Sarah Morgan bijvoorbeeld en Tulpenliefde van Femke RoobolDe nachtegaal van Kristin Hannah en De tijd van de vuurbloemen van Sarah Lark. Een van de meest recentste boeken die ik toevoegde aan mijn e-reader is Verkikkerd van Lisette Jonkman verkregen via de Hebban Adventskalender. Genoeg om te lezen dus! Gelukkig heeft zoonlief mijn iPad geconfisqueerd zodat ik niet kan zien wat daar op staat, want ik weet dat die ook nog vol staat met boeken... Oeps!

a0140bd66f834255c9e7ff38729ea7a6.png

Marieke

Wat een confronterende blog. Mijn e-reader is maar klein, past in elke tas en ik neem hem vaak overal mee naar toe. Dat zou onmogelijk zijn als het fysieke boeken waren. Mijn e-reader stroomt namelijk over. Ik ben vaak nogal impulsief in het aankopen van boeken, zeker als het dikke blauwe mannetje weer eens een aanbieding heeft. Dan staan er zo weer vijf of meer e-books op en vervolgens vergeet ik ze.... ernstig dus. Maar ik beloof beterschap en ben gelijk begonnen met De erfenis van Elizabeth van Kristy Wark en deze maand ga ik ook Duizend papieren vogels van Victoria Udall lezen. Dat was een boekentip en die had ik bewaard voor januari.

Maar niet alleen de e-reader is mijn probleem, ook de iPad heeft meerdere ongelezen boeken. Alles downloads van de Hebban Adventsactie bijvoorbeeld, die staan daarop. En dan heb ik ook nog de Bookchoice boekenapp op de iPad staan. Die levert ook elke maand acht boeken op. Van Bookchoice lees ik binnenkort Aan het einde van de wereld van Kristin Hannah en op de iPad ga ik Een portret van Emily Price van Katherine Reay lezen. Die kocht ik online en was ik compleet vergeten. Zo stom, want het leek (en lijkt) me een prachtig verhaal.

f6c3e32213935a5d8c93d4b6fe306a52.png

Helma

Ik heb net een nieuwe e-reader met verlichting gekocht. Daar ben ik superblij mee, want nu kan ik ook gewoon lezen als het donker is, zonder dat ik daar een lamp voor aan hoef te doen. Mijn man is daar ook heel blij mee, omdat hij nu geen last van het licht heeft als hij wil slapen en ik nog even door wil lezen.

Ik heb daar dus net al mijn e-books op gezet dus het zit nog redelijk vers in mijn geheugen wat er allemaal opstaat. Elke maand komen daar nog 8 boeken van Bookchoice bij.

Het eerste boek dat ik eigenlijk moet lezen is The Swimming Pool van Mary Roberts Rinehart. Een boek dat Marieke en ik allebei hebben gekocht en waar we een paar maanden geleden al een buddyread mee zouden doen, maar die pas deze maand eindelijk gaat komen. En dat ligt echt aan mij, want Marieke heeft hem allang uit.

Verder staan er een paar dikke pillen op die aan mijn aandacht ontsnapt waren: Een nieuwe wereld van Sarah Lark, De Oversteek van Justin Cronin, die ik als Jolabokaflod tip van Diana kreeg. Zoete inval en Troost, het tweede en derde deel van de Barista-serie van Elsbeth Witt staan ook nog te dringen om gelezen te worden. En daarna nog zo'n 80 andere boeken. Dus voorlopig hoef ik me nog niet te vervelen.

55d38145d00e1f0a184d45600c4eb329.png

Lore

Dit is echt het ergste onderwerp waar ik in tijden over heb moeten nadenken! Dit doet me zo schuldig voelen. Mijn e-reader staat bomvol boeken en ik lees er heel weinig van. Iedere keer wanneer ik nieuwe e-boeken koop, zet ik er een paar op, lees ik er eentje en dan koop ik de volgende al.

Ik ben deze maand ook gestart met het uittesten van Kobo Plus met de gratis maand en opnieuw trap ik in de val! Ik heb al vijftien boeken gedownload, dat is natuurlijk veel meer dan ik kan lezen in deze testmaand. Ik zal dus ofwel het abonnement moeten verderzetten, maar dan gaan al die andere boeken weer aan de kant gezet worden, ofwel stoppen en eerst alles lezen wat ik nog heb.

Als Kobo plus afgelopen is, want nu kan ik niet anders dan een maand lang al die boeken lezen, hoop ik toch toe te komen aan enkele boeken die op mijn e-reader staan. Zo wil ik heel graag Ik ben je niet vergeten van Christina Lauren lezen, maar wil ik eindelijk ook een begin maken in De zeven zussen! Ik schaam me een beetje als lid van Feelgood Club dat ik nog niet begonnen ben aan deze reeks.

Renate

Moeilijk, er staat echt teveel op mijn tablet en een kleine selectie staat op mijn telefoon. Zo heb ik altijd een boek mee, want je zal maar zonder zitten. Ik heb wel eens een tijdje Bookchoice gehad en veel van die boeken staan nog ongelezen op mijn tablet, omdat ik stiekem een fysiek boek lekkerder vind lezen. Ik wil het gewoon voelen de bladzijdes die ik omsla.

Wat staat er nu zo ongeveer op je tablet dan? Eigenlijk van alles wat, van fictie tot non-fictie, feelgood, thrillers, de biografie van Jari Litmanen, Ik ben je niet vergeten van Christina Lauren en alles van de Hebban Adventskalender. Nou ja, bijna alles want het F1 boek daar heb ik niks mee. Maar de rest wil ik zeker dit jaar gelezen hebben. Op mijn tablet staan ongetwijfeld pareltjes die ik al eerder had moeten lezen.

Nathalie

Ik heb nog maar sinds kort een e-reader, dus er zijn nog geen boeken die hier te lang op staan. Ik heb wel een tablet waar ik ooit een paar e-books op heb gezet, maar ik vond het niet fijn lezen en keek er niet meer naar. Voor mijn nieuwe e-reader keek ik toch nog even naar welke boeken dit ook alweer waren.

Ik ben heel benieuwd naar de Virgin River-serie van Robyn Carr. Deze wil ik al heel lang graag lezen en toen bleek ik gewoon de eerste paar delen op mijn oude tablet te hebben staan. Helemaal vergeten en een leuke verrassing. Ik hoop binnenkort aan Thuis in Virgin River te beginnen.

6fef74138446dcb81bbffec32dca6af4.png

Janneke

Onlangs kwam ik tot de schrikbarende conclusie dat ik 155 ongelezen e-books op de e-reader staan. Het werd tijd om mijn e-reader eens wat beter te bekijken. Het gebeurde mij namelijk steeds vaker dat ik een fysiek boek kocht, of meenam uit de bibliotheek, terwijl ik hem al lang op mijn e-reader heb staan maar dat gewoon niet meer wist.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben dolbij met mijn e-reader! Ik gebruik hem vooral om mee te nemen als ik ergens naar toe ga, als ik in bed lees of wanneer ik een dik boek wil lezen. Met een Bookchoice-abonnement en de leuke aanbiedingen van het blauwe mannetje komen daar maandelijks ook nog titels bij. Een van mijn goede voornemens was dus om meer ongelezen e-books te gaan lezen, maar… toen won ik drie maanden gratis een Kobo Plus-abonnement en daar gaan mijn goede voornemens. Ik ga dus eerst uit dat overweldigende aanbod lezen en daarna komen mijn eigen e-books weer aan de beurt.

Ik heb ondertussen een systeem ontwikkeld zodat ik in ieder geval weet welke boeken ik heb. Ik heb van elke boek een foto gemaakt en in een mapje in mijn telefoon gezet. Als ik die weer ga lezen, ben ik van plan om Zomernacht van Kristin Hannah, Zij, jij en ik van Julie Cohen en Zes maanden zonder van Charlotte de Monchy te lezen.

39a21e67e8f39a6f7da7f1e92b9950fb.png

Mandy

Ik ben nog elke dag superblij met mijn e-reader, al roept dat apparaat ook een soort keuzestress bij me op. Er staan zoveel mooie boeken op en sinds ik een Kobo Plus-abonnement heb, is het helemaal erg. Ook na de Hebban Adventkalender is de collectie weer flink aangevuld.

Er staan boeken op die er al een erg lange tijd op staan en die ik dit jaar eindelijk eens hoop te gaan lezen. Het eerste boek dat ik dit jaar echt wil lezen is Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr. Ik heb een fascinatie voor oorlogsverhalen en ik vind het best wel erg dat ik deze nog altijd niet heb opgepakt.

Ook Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt lijkt me een prachtig boek. Ik lees graag boeken van haar en dit zou een van haar betere boeken moeten zijn, dus ik kijk hier erg naar uit.

Een boek dat er minder lang op staat, maar dat zeker hoog op mijn lijstje staat, is De deal van Elle Kennedy. Dit boek werd zo goed ontvangen door een paar meiden van de Feelgood Club dat ik er nog steeds super nieuwsgierig naar ben.

5950e41c8875f03b62040fbb7e0c1325.png

Marleen

O zo confronterend inderdaad! Er staan zo ontzettend veel boeken op mijn e-reader, alleen daarmee zou ik denk ik al een half jaar kunnen overleven. En toch blijf ik boeken (en e-books) aanschaffen en abonnementjes op Kobo Plus nemen. Waar het gaat het mis in deze wereld.

Het boek Ctrl alt delete van Tamara Haagmans staat al een tijdje op mijn e-reader en die wil ik wel erg graag lezen. Ook Wait for it van Mariana Zapata schafte ik een hele tijd geleden aan, maar tot op heden heb ik die nog steeds niet gelezen.

Ook kocht ik een tijdje geleden het vierde deel in de Liefs uit Manhattan-serie van Sarah MorganDromen in de ochtendzon, maar ook die staat nog op ongelezen.

O en heb je nog even? Ooit ben ik begonnen in Inkt (Alice Broadway), Moderne romantiek (Aziz Ansari) en Phobos2 (Victor Dixen, maar bij alle drie ben ik ergens een keer afgehaakt en zijn ze ergens zielig op mijn mooie Kobo blijven steken. Heel erg zielig, maar ja, waar haal ik die tijd vandaan?

Diana

Dit is een ideale vraag aan de a-digitale lezer van de groep. Ik koop liever boeken, omdat ik daar en de boekhandel en de auteur mee ondersteun. Ik wil dat fysieke winkels blijven bestaan, dus dan moet ik er ook wat voor doen.

Ik heb wel een e-reader, ooit via mijn werk gekregen en er staan inderdaad boeken op. Maar ik denk niet dat ik ooit meer ga lezen dan een boek van Karin Slaughter. Wat er verder op de reader staat, die nu al jaren in de lade ligt? Ik moest echt even gaan spieken, omdat ik het echt niet meer weet: voornamelijk thrillers, de hele serie van Karen Slaughter en Stieg Larsson. Maar ook Peter JamesNicci FrenchNeil Gaiman en Jill Mansel komen voorbij. Misschien komt er een dag - als tijdens de laatste maanden van de zwangerschap een boek vasthouden te zwaar wordt misschien? - dat ik ooit nog eens aan deze boeken begin. Maar de kans is veel groter dat ik ze uiteindelijk gewoon in vaste vorm koop en ze op die manier lees.

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Welke boeken heb jij nog ongelezen op je e-reader staan?Reacties op: Deze boeken staan (nog steeds) op mijn tablet of e-reader

Meer informatie

Gerelateerd