Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

MeiMannenMaand: Door het oog van de man

op 10 mei 2017 door

Zoals jullie onderhand vast wel gemerkt hebben is het #MeiMannenMaand en afgelopen vrijdag verscheen er al een lijstje met 'lekkere' mannen online (you're welcome) en vandaag hebben we een lijstje voor je opgesteld met boeken die zich (grotendeels) afspelen vanuit het perspectief van de man. Het is namelijk ook wel eens leuk om een verhaal te beleven vanuit het zwakkere geslacht! ;) 

Door: Marleen

NA is er gek op
Vooral in het ultieme feelgoodgenre New Adult zijn de auteurs fan van mannelijk perspectieven. Of een boek wordt verdeeld tussen het vrouwelijk perspectief en het mannelijk perspectief of het boek wordt nog een keer geschreven, compleet vanuit het mannelijk perspectief. Op deze manier beleef je het verhaal met een extra dimensie en kun je je nog meer inleven in de personages. Een voorbeeld waarbij de personages worden afgewisseld is Stil van jou van Sophie Jackson. Hierin volg je Max en Grace en doordat je het verhaal uit Max beleeft, leer je alles over zijn problemen en drama's. I love it! 

Colleen Hoover is met Sterrenregen nog een stapje verder te gaan. In haar eerste vertaalde NA Sterrenhemel volg je Sky die een schokkende ontdekking doet. In het tweede deel volg je enkel Dean Holder, waarbij je het verhaal nog een keertje beleeft. Dit werkt niet bij alle verhalen, maar Colleen is hiermee weggekomen omdat je heel veel extra krijgt met deze verhalen. Een ander voorbeeld van een tweede deel geschreven vanuit het perspectief van de man is Walking disaster (helaas (nog) niet vertaald). Het eerste deel, Prachtige rampspoed, van Jamie McGuire is geschreven vanuit Abby 'Pigeon' Abbernaty, maar tijdens het lezen word je heel benieuwd naar Travis. In het vervolg lees je vervolgens het hele romantische verhaal vanuit het perspectief van Travis. 

Erotiek is nog spannender door de ogen van de man
In het NA-genre kom je regelmatig wat spannende momenten tussen de hoofdpersonen tegen, maar als je nog een stapje verder gaat kom je uit bij de erotische romans. Ook in deze boeken weten auteurs de mannelijke personages goed neer te zetten. En geef toe, een steamy scène beleven door de ogen van de man is toch ook wel een tikkeltje opwindend. 

Een van de bekendste boeken met een mannelijk perspectief in dit genre is natuurlijk Grey van E.L. James. Het eerste boek uit de populaire serie verscheen twee jaar geleden opnieuw, maar nu geschreven vanuit het perspectief van Christian in plaats van Ana. Leuk om te lezen, maar niet direct een grote toevoeging. Een ander boek dat zeker wel wat toevoegt aan het genre is Gebonden van Emma Chase. Heb je dit boek (en de rest van de boeken in deze serie) nog niet gelezen? Shame on you, want deze boeken zijn ronduit fantastisch! De heerlijke Drew Evans (die je afgelopen vrijdag ook al bij de beschuitjes voorbij hebt zien komen) weet je echt te grijpen en Emma Chase heeft zijn personage echt perfect uitgewerkt. Ook al kan Drew wat grof uit de hoek komen, je kunt niet anders dan voor hem vallen. 

In de Stouter-reeks van Christina Lauren (waarin het laatste deel vorige maand verscheen, aanrader!) lees je afwisselend vanuit het perspectief van de man en de vrouw. Naast dat je natuurlijk een extra inkijkje krijgt, weten Christina Hobbs en Lauren Billings als de beste hoe je op een goede manier een man neer moet zetten. 

Sex & the Single van Thom Arisman, het boek dat een aantal van ons deze maand leest, kun je niet echt een erotische roman noemen, maar behoort denk ik wel een beetje in dit genre thuis. Deze bundeling van korte verhalen over het single leven van de ultieme single man Thom is echt hilarisch om te lezen. Binnenkort lees je natuurlijk wat wij hier van vinden. 

Romantiek en de man
Ook in andere romantische romans kun je af en toe een fijn verhaal beleven vanuit de man. Denk bijvoorbeeld aan de populaire Hendrik Groen met Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is. Het is weliswaar geen man zoals we die vaak zien in onze fijne boeken, maar deze boeken zijn op en top feelgood! 

Lekker lachen met een fijne, ietwat onhandige man? Dan kun je je hart ophalen met Don Tillman uit Het Rosie Project en Het Rosie Effect van Graeme Simsion. Ook Don is geen man zoals we die kennen, maar met hem kun je zeker lachen! 

Meer op zoek naar iets emotioneler? Kelly Rimmer weet hoe ze tranen moet laten vloeien, ook met een boek dat geschreven is vanuit een man. In Ik zonder jij lees je het ontroerende verhaal van Callum en Lilah en ik kan je alvast verklappen: je gaat het niet drooghouden. Tijdens het lezen rukte Callum (en ook Lilah) mijn hart uit mijn borst en wist het met duct tape weer terug te plaatsen. Vorige week verscheen een nieuw boek van Mike Gayle, Het jaar na jou, en ook dit boek lijkt me emotioneel en prachtig. Het ligt voor me klaar en binnenkort kun je mijn recensie hier op Hebban lezen. Ben je op zoek naar een ander boek dat voor een brok in je keel kan zorgen? Volgens onze Marieke moet je dan zeker Een man die Ove heet van Frederik Backman lezen. Nog een andere tip van Marieke: 100 gelukkige dagen van Fausto Brizzi

Genoeg boeken om eventjes stiekem in het hoofd van de man te kijken. Heb jij nog tips met boeken welke geschreven zijn vanuit het perspectief van de man? 

Fijne woensdag! <3 



Reacties op: MeiMannenMaand: Door het oog van de man

Meer informatie

Gerelateerd