Advertentie

Een avond met Jenna Blum

op 20 november 2017 door

Bij een interview met Jenna Blum eerder deze week bleef het niet, we kregen ook nog de mogelijkheid om een avond mee te doen aan een leesclub met haar nieuwste boek De verloren familie. De dagen ervoor doken we in het boek. En ondanks dat het boek geen op en top feelgood boek is, snappen jullie dat een avond met boekliefhebbers doorbrengen al snel resulteert in een feelgood avond. En dat werd het ook, woensdag 15 november.

Door Sanne en Renate

Daar gingen we; op naar Amsterdam. Renate dook nog even de Bijenkorf in, die al prachtig verlicht was, om wat kerstgevoel op te doen. Na elkaar op het station op te hebben gewacht, bij de piano die Renate dit keer wel kon vinden, struinden we samen door onze hoofdstad en hebben we gezellig culinair gegeten bij de Mac. Helaas viel de wandeling door de stad die Helma en Renate eerder hadden gepland in het water, en ook deze avond kwamen we behoorlijk verregend aan.
Bij uitgeverij De Boekerij werden we opgewacht voor de leesclub met het boek De verloren familie van Jenna Blum wat pas net was verschenen.

0f6e7669b8bfa2457c80e343c43cfdee.jpgNadat we onze jassen op hadden gehangen, dronken we een theetje totdat de eregast van de avond gearriveerd was. Toen Jenna gearriveerd was, werden we naar de prachtige bibliotheek van De Boekerij gebracht, waar al een tafel klaar stond met allerlei lekkere koekjes.        
Helaas had nog niet iedereen de gelegenheid gehad om het boek te lezen, doordat de boeken wat laat verstuurd waren. Dat was erg jammer, want hierdoor had de leesclub weinig zin. Maar voor niks waren we niet gekomen, want het werd heel goed opgelost doordat schrijfster Carla de Jong nu Jenna uitgebreid kon interviewen. Jenna is een heel makkelijke prater waardoor er al gauw een leuk gesprek ontstond. Sommige onderwerpen waren de dag er voor tijdens het interview dat Helma en Renate met haar hadden al voorbij gekomen, maar dat maakte helemaal niet uit.

Heel leuk om te horen hoe bevlogen Jenna is over de politiek, de geschiedenis die haar heel erg interesseert, de boeken die ze schrijft, de keuzes die ze gemaakt heeft om deze boeken te schrijven. Ze volgt heel nauw hoe haar boeken worden ontvangen. Zo kijkt ze elke dag op Amazon of er een review over haar boeken is geschreven, als lezers haar een bericht sturen met een vraag of kritiek op haar boek, probeert ze altijd in dialoog te gaan. En ook op social media is ze erg bevlogen en actief om haar lezers te kunnen volgen.                                                                                               

5142d6c3309ac29752b229834f25a3d6.jpg

Nadat er ook door andere lezers vragen werden gesteld en beantwoord werd het tijd om tijd te maken om de boeken te laten signeren.    
Jenna werd bedolven onder de leuke kadootjes die ze kreeg, wat vast als een warm bad moet hebben gevoeld om zo verwelkomd te worden door je lezers.               
Er was voor iedereen tijd voor een praatje en een persoonlijke tekst in het boek.
Na Jenna en Jorien gedag gezegd te hebben gingen we weer blij naar huis en hadden we zo toch een heel feelgood avond!

Binnenkort lees je meer over het boek De verloren familie in de groepsrecensie die nog op onze spot zal verschijnen. Heb jij eerder al eens iets van Jenna Blum gelezen? Wat vond je er van?Reacties op: Een avond met Jenna Blum

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jenna Blum

Jenna Blum

Jenna Blum groeide op in New Jersey en studeerde Creative Writing aan de Univers...