Advertentie

Een lijstje met Hebban cafés

op 29 september 2019 door

Hebban staat vol met thema cafés en er komen ook steeds nieuwe bij. Maar waar kan je ze vinden? Via de nieuwe navigatie op het onderste deel van je scherm kom je een heel eind. Maar wij hebben gewoon een overzichtje voor jullie.

- door Marieke -

Update 29-9-2019

4dbc3d12e6fef6bf28dbf81d0e7cc1ee.jpg

Er komen regelmatig nieuwe thema-café's bij. We gaan het lijstje dus regelmatig bijwerken. Meeleescafés zijn te vinden bij de leesclubs.
Een link naar het Hebban overzicht vind je hier

De diverse themacafés op Hebban:

Boek en Film café

Hier bespreken we alles dat te maken heeft met boeken en boekverfilmingen. Welke is beter, hoe hebben ze problemen met bepaalde hoofdstukken of scènes opgelost en wat is jouw mening over de casting en acteerprestaties? In dit café bespreken we alles dat met Boek & Film te maken heeft en Anne en Yvette zijn de gastvrouwen.

Boeken over boeken bistro

Omdat de leukste boeken over boeken gaan. Marieke en Fany zoeken elke maand boeken-boeken uit en er is inmiddels een hele lijst. Natuurlijk is er ook ruimte om te praten over boeken-boeken in de Boeken over boeken-bistro.

Boekhandel café

Hier delen we onze liefde voor de boekhandel. We gaan er op bezoek, kopen grote stapels en bezoeken hun evenementen. Alleen, met vrienden of met de Hebban community. Alles is mogelijk als je de wondere wereld van de boekhandel binnenstapt. Het Boekhandel Cafe wordt gerund door Gigi en Harriet.

Diversiteits café

Steeds meer auteurs kiezen voor diversiteit in hun boeken. Personages zijn anders en dat zorgt voor afwisseling en herkenbaarheid. Laurie en Elke zijn gastvrouwen in het diversiteits café en iedereen kan daar terecht om te praten over boeken die ze hebben gelezen waarin diversiteit een rol speelt. Daarnaast zijn er in dit dossier diverse artikelen te lezen over diversiteit en worden er meeleesprojecten opgestart.

Evenementen café

Waar is er wat te doen op boekengebied en wanneer is dat dan? Een overzicht van alle evenementen in een café, ideaal toch? Je kan hier terecht om ideeën op de doen, om reisgenoten te vinden, om zelf te melden als je een leuk boekenevenement weet en als je ergens bent geweest dan kom je hier vertellen wat de nieuwe aanwinsten zijn. Gastvrouwen zijn Vanessa Nathalie en Marjolein.

Feelgood café

Van spot met dagelijkse artikelen, naar een café. Voor ons veranderd er veel, maar toch ook weer niet. Ons maandelijkse café draaide al op volle toeren en die blijft gewoon elke maand terugkomen. Onze losse artikelen krijgen een ander karakter, meer interactief. Dus praat mee over dat wat je het liefste leest in ons Feelgoodcafé.

Hebban 1000 café

Jaarlijks stelt Hebban de boeken top 1000 samen. In 2018 was dat voor de eerste keer. Deze maand bevriezen de lijstjes opnieuw en wordt er een nieuwe top 1000 samengesteld. Zal het veel verschil maken. Voor de top 1000 is er een speciaal café, alles wat je wilt weten of vertellen over de top 1000 of je eigen top 25 kan je hier kwijt. Greet, Laurie en Kimberly zijn hier de gastvrouwen

Hebban Challenge café

In dit café draait het helemaal om de challenges die op Hebban zijn te vinden. Wil je iets weten of vertellen over jouw jaarchallenge en je XXL challenge dan kan dat hier. Wil je weten welke andere challenges er zijn, zoals De Zeven zussen challenge? Ook daar is een plekje voor. Heb je moeite om een geschikt boek te vinden voor een bepaalde categorie? Plaats dan een oproepje en andere Hebbanners zullen je helpen. Gastvrouwen zijn Sanne en Marieke.

Hebban Culinair café

Kookboeken zijn ook boeken en daarom is er hier het Culinair café voor alles wat gaat over koken en bakken. Mislukte gerechten, kookboeken en koken met kinderen, dat is hier allemaal terug te vinden. En ook voor tips en tricks kan je in het café terecht. Helma, Renate, Selene, Marjolein, Joke en Silvia zitten als gastvrouwen met een verse taart voor jullie klaar. Het introductie ariktel vind je hier.

Hebban Helpt café

Ben je de weg op Hebban kwijt, kan je iets niet vinden, wil je iets maar je weet niet hoe? In dit cafe kan je alles vragen wat je wilt en gastvrouwen Gigi en Greet zullen je op weg helpen en anders zijn er zeker andere Hebbanners die de weg wel weten te vinden. Meer informatie vind je hier.

Hebban helpt over Ebooks

Hoe werkt dat nou, ebooks lezen? Welke ereader is het beste voor mij? Dat en meer ontdek je in deze Hebban Helpt Spot over Ebooks. Op deze spot helpen we elkaar op weg! De Spot wordt gerund door Hebbanlezers Marvin, Laurie en Kimberly die kennis van zaken hebben op het gebied van ebooks.

Het jeugdliteratuur café

Van clubspot naar jeugdcafé. Een biertje is hier niet te halen, maar verder kan je alles vragen over jeugdboeken. Alle artikelen van de club spot zijn nog te lezen. Alle nieuwe artikelen worden interactief, dus praat lekker mee over alle die mooie jeugdboeken die je al kent of die je net hebt ontdekt.

Het readers café

Lees jij het liefst in het Engels? En wil je daar graag iets over zeggen, of met andere liefhebbers over praten? Schuif dan aan in het Readers café. Van clubspot is het nu een café met interactieve artikelen waar ook jij je mening mag laten horen. Come on in, and enjoy!

Het Young adult café

Een café voor alles wat gaat over Young adult boeken. Ook dit café is van oorsprong een spot met artikelen, die allemaal nog te lezen zijn. Maar ook hier zijn de nieuwe artikelen interactief. Lees mee en praat mee met alles dat over Young Adult gaat.

Lees je wijs! café

Een cafe waar je kunt praten over lezen op school, (beginnend) lezen voor kinderen, lesplannen voor op school en meer. Het introductie artikel vind je hier. Ilja, Joke en Annemieke zijn de gastvrouwen 

Literatuurcafé

Ontdek hier leestips, geef leestips, ontmoet gelijkgestemde lezerszielen en leer nieuwe auteurs kennen.

Luisterboekencafé

Alles wat je wilt weten over luisterboeken kan je hier vinden en vragen. Marieke en Helma staat paraat (terwijl ze natuurlijk onderussen luisteren naar een boek).

Meet & greet café

Een bijzondere plek op Hebban is het Meet & Greet café, waar auteurs plaatsnemen aan de stamtafel om eens uitgebreid te kunnen kletsen met de lezers. De auteur wordt geïntroduceerd met een kort interview en daarna is het aan jullie om de auteur het hemd van het lijf te vragen. In de zomer van 2019 namen alle auteurs plaats die deelnamen aan de zomerverhalen op de Feelgood Club spot. Die kan je terugvinden in hun eigen Meet & Greet cafë. In de komende maanden zullen andere auteurs ook hun eigen plekje krijgen in het café. Gastvrouwen zijn Helma en Marieke.

Nederfantasy café

Hier is er plek voor alles rondom Sciencefiction, Fantasy, Horror en aanverwante boeken van Nederlandstalige auteurs. Zoek je een leestip, wil je een leestip geven, is er een Nederfantasy-klassieker die je in de spotlights wilt zetten, of wil je gewoon kletsen met andere Nederfantasy-lezers? Dat kan allemaal hier. Het café wordt gerund door Merel en Vanessa.

Scifi & Fantasy café

Wat klinkt dat mooi, een scifi & fantasy café, daar wil je als liefhebber toch je dag doorbrengen? Dat kan, het café is open. lees mee en praat mee over Scifi & fantasy. Dit café begon als club spot en alle artikelen zijn nog gewoon te lezen.

Thriller café

Van Thriller spot, naar thriller café. Alle oude artikelen zijn er nog te vinden. Nieuwe artikelen zijn meer gericht op samen lezen en samen praten over alles wat met thrillers te maken heeft.

Vlaams café

Saar en Joke runnen samen het Vlaams café. Vind jij dat het Vlaamse boek, de Vlaamse roman, de Vlaamse auteur en alles Vlaams best wat meer aandacht mag krijgen? Praat je graag over je favoriete Vlaamse auteurs, ga je naar een Vlaams literair evenement? Je kunt er hier voor terecht!

Week van het beeldverhaal

Begin juli staat het getekende verhaal centraal. Stripboeken, graphic novels, comics en aanverwanten zetten we deze week in het zonnetje.

Zeven zussen café

De grootste verkoophit van 2019 is wel de Zeven zussen serie. Met tien boeken in de bestseller top 60 en vijf ervan in de top 10 is Lucinda Riley een absolute hit. Ben jij fan van de Zeven zussen of wil je nog beginnen aan deze serie? Vind je de andere boeken van Riley mooier of juist niet. In dit café kan je over alles praten wat Lucinda Riley betreft. Diana en Lore vind je met hun neus in de boeken aan de stamtafel.

Lijst met Hebban cafés is bijgewerkt tm 29-9-2019Reacties op: Een lijstje met Hebban cafés

Meer informatie