Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een reis door de boekenkast: april

op 07 april 2019 door

Vandaag nemen we jullie weer mee op reis door onze boekenkasten. Naast de boeken die wij mogen recenseren voor jullie, puilen onze boekenkasten ook uit met ongelezen boeken! Dus gaan wij elke maand de uitdaging aan om een boek uit eigen kast te lezen. Vandaag lees je of dat vorige maand gelukt is en welk boek we in april uit onze boekenkast pakken.

Door Janneke

44ba3c0e623069ad03571de11eda13cb.png

Lore

Maart was een leuke leesmaand, maar ik las eigenlijk geen boeken die al lang in mijn kast staan. Als ik een beetje vals speel, kom ik uit op Jij Ik Alles van Catherine Isaac. Ik kocht dit boek in februari als verjaardagscadeau voor mezelf. Sindsdien stond het dan ook in mijn kast. Jij Ik Alles is een verhaal met een boodschap. Vanaf het begin is het duidelijk dat er meer aan de hand is dan wat er verteld wordt. Zo komen we doorheen het verhaal ook keer op keer iets meer te weten. Jij Ik Alles is een met momenten ontroerende roman, met toch voldoende feelgood! Ik vind het een aanrader voor iedere feelgood fan!

Deze maand ga ik Hou me vast van Lori Nelson Spielman lezen. Het is het laatste boek van haar die ik nog niet gelezen had. Haar andere boeken vond ik heel goed dus ik ben heel benieuwd naar dit boek.

fb0ec7517346108be0fc8f832cad2dea.png

Mandy

In maart las ik Stuk van jou van Sophie Jackson. Het boek stond al een lange tijd op mijn e-reader en ik was blij dat ik er deze maand eindelijk aan toe kwam en dan ook nog als buddy met Lore. Erg leuk! Het boek heeft me aangenaam verrast, omdat het ging over een verboden liefde tussen een docent en een leerling. Best wel intrigerend.

In april ga ik een boek uit mijn kast herlezen. Dit doe ik eigenlijk niet zo vaak, maar het is al zeker tien jaar geleden dat ik het las en het heeft destijds veel voor me betekend, dus ik ben benieuwd of het me opnieuw weet te raken. Ik heb het over Dood spoor van Hannah Nyala.

6cac57be66e10c507cdc092a2e63aa3e.png

Marleen

Ik ben zo blij dat het gelukt is om een boek uit eigen kast te lezen in maart! Ik had me voorgenomen om Zee van verlangen van Jojo Moyes te lezen en dat is gelukt! Helaas viel het boek een beetje tegen, maar dat mag de pret niet drukken, haha!

Voor april zou ik graag Aristoteles en Dante van Benjamin Alire Saenz willen lezen en ik hoop een stuk verder te komen met Body Positive Power. Ik moet beide boeken gewoon een keertje meenemen in de trein (en dan echt, echt mijn e-reader thuis laten, haha) en dan moet het goed komen!

edefbdcb277ca4bc44ea574046d59ed9.png

Marieke

Voor maart had ik me voorgenomen om Een vrouw in Havanna te lezen, voor de buddy met Diana. Omdat het boek geen haast had is het ook nog niet uit. Ik ben ongeveer op de helft, maar het bevalt me goed. De eerste hoofdstukken waren even gek, want hoewel het boek Een vrouw in Havanna als titel heeft, begint het boek met een aantal hoofdstukken over Patricio en zijn vrienden.

Voor april heb ik een boek uit de kast geplukt waar ik heel blij mee was toen ik het vond op het Boekenfestijn en vervolgens weer compleet vergat. Het is Pemberley van P.D. James, een vervolg op Trots en vooroordeel van Jane Austen, maar dan in de vorm van een misdaadverhaal. Ideaal voor de lees eens wat anders maand april.

94738dc8896b022d18b70c4189ba7df4.png

Helma

Ik heb in maart een boek uit mijn eigen e-bookkast gelezen. Het plan was eigenlijk om voor de buddy read met Mandy Hildegard van Irma Joubert te lezen. Maar na een paar hoofdstukken bleek Mandy iets minder gecharmeerd te zijn van het christelijke gehalte wat de boeken van Irma heeft. Toen bleek dat we allebei Aanzoek bij Tiffany's van Sarah Morgan in onze digitale kast hadden staan, hebben we de ommezwaai naar dit (dunne) boekje gemaakt. Wat we ervan vonden is binnenkort te lezen in onze buddyread. Het was in ieder geval in een avond uit!

In april ga ik in het kader van Lees eens wat anders Het Pilgrim Fathers-Complot van Jeroen Windmeijer uit de kast trekken. Die heb ik vorig jaar gekocht na de stadswandeling door Leiden waarin we met Jeroen allerlei plekken in de stad bezochten die in dit boek voorkomen. Ik heb het ook als luisterboek dus dan kan ik ook verder 'lezen' als ik onderweg ben.

ea6bce7bc767d18ccf4de2a3b5f1a112.png

Diana

Het is me eindelijk gelukt om een boek uit eigen kast te lezen! Afgelopen weken zat ik in het verhaal van Ben en Fallon in Colleen Hoovers 9 november. Ondanks dat het lezen wegens omstandigheden niet erg snel ging, heb ik echt van het verhaal genoten. Bijzonder uitgewerkt en aan het einde erg ontroerend. Hoover blijft toch een van mijn favoriete schrijfsters, omdat ze me steeds weet te verlossen.

Komende maand heb ik verlof! Ik heb Een vrouw in Havana uit eigen kast klaarliggen voor een buddy met Marieke, maar die heb ik in een eerder artikel al genoemd, dus ik vind het flauw die hier ook te noemen. Laat ik gewoon ervoor gaan om mijn eerste Joelle Carbenneau te lezen. Aan het hof van Eden ligt al een hele tijd op de stapel en april lijkt me een mooie maand om dit boek te lezen. Ik hoop in april nog echt van mijn hobby te genieten, want vanaf mei is er een klein wondertje hier in huis. En er wordt gezegd dat ik dan nog maar weinig leestijd heb. We zullen het zien, maar de voornemens voor april zijn groot.

a2e2e5a879ca4d936a433642f7f73650.png

Sanne

Ik verklapte begin maart dat ik uitkeek naar het luisterboek Jacoba, dochter van Holland. Een luisterboek dat al een tijd op mijn telefoon stond te wachten om geluisterd te worden. En het lukte me in maart om deze historische roman van Simone van der Vlugt eindelijk van mijn luisterplank te halen! Daar kreeg ik geen spijt van, want inmiddels ben ik weer een stukje Nederlandse geschiedenis rijker. I love it!

Ook las ik afgelopen maand een boek van Kristin Hannah, een schrijfster die ik nog niet zo heel lang ken, maar die ik inmiddels enorm ben gaan waarderen. Ik denk dat ik deze maand nog iets van haar wil gaan lezen en wel een boek dat al lang op mijn e-reader staat de wachten: De nachtegaal, een boek dat iedereen las, behalve ik!

Janneke

Oké ik zou Vierspel van Jane Fallon gaan lezen, maar dat wordt hem gewoon even niet. Ik heb wel een ander boek uit eigen kast gelezen in maart, namelijk De Royals - Geheimen van Erin Watt. Ik had echt zin om dat boek te gaan lezen en soms moeten goede leesvoornemens daarvoor even aangepast worden. Ik heb er helaas niet heel erg van genoten. Ben wel blij dat ik hem heb gelezen want ik wil graag de hele serie lezen, maar ik vond dit deel veel minder leuk dan de eerste twee delen. 

Voor april had ik nog geen plannen, maar net als Sanne heb ik De nachtegaal van Kristin Hannah ook al lang in de boekenkast staan. Dus je bent niet de enige Sanne haha! Wat zeg je ervan, samen lezen?

12a66df862efabee26c9257bdceb6bd7.png

Renate

Durf het eigenlijk niet te zeggen, maar sinds dat we dit item hebben, ben ik steeds van plan om Dans met mij van Jojo Moyes te lezen. Maar helaas is dat nog steeds niet is gelukt. Hij ligt nog steeds op de stapel, omdat ik eigenlijk steeds boeken pak waar ik dan op dat moment zin in heb of boeken die ik al weken geleden gereserveerd heb bij de bieb. Vaak komen die boeken allemaal tegelijk. Maar ik geef niet op en ga het deze maand gewoon weer proberen!

Nathalie

In maart heb ik twee boeken uit eigen kast gelezen, van mijn favoriete schrijvers, Opzij van Cathy Kelly en Van wie hou je van Jennifer Weiner. En wat een heerlijke boeken waren dit. Ik was ook goed bezig om geen nieuwe boeken meer in mijn boekenkast te stoppen. Was. Ik heb er een gevaarlijke plek bij, De Boekenzolder in Leiden. Oeps, ik kon zes boeken gewoon niet laten liggen en ik weet nu al dat ik daar vaker ga komen.

Deze maand is mijn doel om weer minimaal twee boeken uit eigen kast gaan lezen, maar ik weet nog niet welke. Ik ga eerst op Sweek.nl lezen, een online platform voor lezers waar nu vanwege een schrijfwedstrijd veel leuke chicklits tussen staan. Komende maand lees je er hier meer over, maar neem gerust een kijkje!

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Heb jij nog een pareltje uit eigen kast gelezen? Wij zijn benieuwd!Reacties op: Een reis door de boekenkast: april

Meer informatie

Gerelateerd