Advertentie

Facebook Feelgood Feuilletons

op 11 maart 2018 door

Het feuilleton lezen is terug van weggeweest. Op Hebban.nl zijn de online feuilletons inmiddels al een groot succes. Na Het achtste leven (voor Brilka) kwamen De Cazalets (er kan ingeschreven worden voor deel 3 Verwarring!) en het nieuwste feuilleton Een stad, het meisje en de duivel (inschrijven kan nog!).

Maar ook via Facebook is het feuilleton volop aanwezig. Misschien heb je het wel eens gezien: een auteur die elke dag een stukje van een verhaal plaatst op zijn of haar Facebook-pagina. Een lekker feelgood-verhaal met leuke personages dat elke dag wordt aangevuld, zo maar, helemaal voor niets, dat klinkt toch heerlijk?

Helma, Janneke en Marieke gingen eens op zoek naar die heerlijke feelgood feuilletons die te vinden zijn op Facebook en vonden een heleboel leuke verhalen.

Het feuilleton

Wat is een feuilleton? Volgens Wikipedia:

Een feuilleton is een vervolgverhaal in een krant of tijdschrift en tegenwoordig ook op de radio of op de televisie. Het woord verwijst naar het Franse woord feuille, dat blad of blaadje betekent. De oorspronkelijke feuilletons waren dan ook losse velletjes die samen met een tijdschrift werden verkocht. De bedoeling was de lezer te binden en aldus de verkoop te stimuleren.

Wikipedia meldt ook dat 'het feuilleton tegenwoordig nog nauwelijks serieus wordt genomen'. Daar brengen Hebban en diverse auteurs nu toch echt wel verandering in! Volgens ons is het feuilleton helemaal terug van weggeweest!

3611deec5b2609c3d2b1106ce32a8ac1.jpg

Jackie van Laren

Deze auteur is voor ons geen onbekende. Haar boek Opstaan kreeg in 2017 de Hebban award voor de beste roman. Daarvoor schreef ze al de serie Zin – Lief – Ziel, en is er ook een opvolger van Opstaan: Vallen.
En onlangs zijn er twee boeken van de serie Eilandliefde op de markt: Duingras en Stormwind. Beide boeken hadden hun basis als feuilleton op Facebook!

Op dit moment is het derde verhaal uit die serie: Springvloed, als feuilleton afgerond (meer informatie vind je op deze Facebookpagina). Inmiddels is ze begonnen met deel vier: Tegenstroom (klik hier voor het eerste feuilletondeel.)

Het was Jackie van Laren die ermee begon en vervolgens Aline van Wijnen overhaalde om ook een feuilleton te plaatsen op Facebook.

Aline van Wijnen

Ook Aline van Wijnen is geen onbekende voor ons. Haar heerlijke boeken Halsoverkop en Liefde met gebruiksaanwijzing staan bij ons op de leeslijstjes! In de zomer van 2017 schreef zij een vervolgverhaal TIJM op Facebook.
Van haar boek Halsoverkop was er op Hebban ook een leesclub en dat herhaalde ze met haar tweede boek Liefde met gebruiksaanwijzing in 2017.

In de reacties op haar feuilleton reageerde ook Wendy Brokers, die vervolgens besloot om ook een verhaal te plaatsen. En dat verhaal kreeg nog een bijzonder staartje...

Wendy Brokers

Deze auteur kennen we van het boek Geluk bij een ongeluk. Renate en Marleen lazen haar debuut voor een buddy read .

Op Facebook schreef zij haar feuilleton Baquette voor twee met jam. Dat viel ook uitgeverij De Boekerij op, met als gevolg dat ze het verhaal nu aan het bewerken is voor een boek dat deze zomer uitkomt!
Meer weten over haar feuilleton: hier de link naar haar Facebookpagina.

Laura de Koning

Haar debuut De flirtcursus is in februari uitgekomen. Lore en Marieke kozen haar boek onlangs uit voor een buddy read.

Voorafgaand aan het boek schreef Laura een prequel op Facebook en inmiddels is ze verder gegaan met een nieuw verhaal: In het diepe. Klik hier om naar haar Facebookpagina te gaan.

Lis Lucassen

Onder het pseudoniem Lis Lucassen schrijft Olga Hoekstra haar New Adult verhalen en boeken (Zomer, Hitte en Razend). Op haar Facebookpagina is ze al een tijdje bezig met het verhaal Veritas, een New Adult thriller! Soms heeft ze veel tijd en verschijnt er wat meer, soms is ze drukker en dan is er een pauze.

Tinteling Romance

De rentree van het feuilleton is ook uitgeverij Tinteling Romance niet ontgaan. Ook zij trakteren ons op heerlijke verhalen in feuilleton formaat.

Hier vinden we ook Wendy Brokers terug. Haar verhaal Liefde op het menu is in tien delen te lezen op deze facebookpagina.

Het verhaal dat nu loopt is van Roos Hart, zij is onder andere auteur van een paar verhalen uit Liefde op Lowlands. Het verhaal Misverstand op het platteland is als feuilleton op 22 februari van start gegaan op de Facebookpagina van Tinteling Romance.

Klik hier  om naar de Facebookpagina van Tinteling Romance te gaan en de verhalen te lezen.

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman heeft op Facebook een besloten groep aangemaakt waarin zij Verkikkerddeel 3 als feuilleton schrijft. Wil je na Verkikkerd en Verslingerd weten hoe het leven van Lucy verder gaat, meld je dan hier aan bij de besloten groep op Facebook. Nadat je toegevoegd bent kan je meegenieten.

Lisette was eerder auteur van de maand toen haar boek Helemaal het einde het licht zag. Marleen was bij de boekpresentatie en samen met Helma las ze het voor een buddy read.

Tamara Haagmans

Tamara Haagmans is enthousiast op Social Media. Ze is te vinden op Instagram, Facebook en post regelmatig nieuwe berichten. Ze is auteur van Lot uit de loterij en schreef een verhaal voor de bundel De Ontmaskering. In 2017 won ze de verhalenwedstrijd van het Valentijngenootschap en sindsdien gaat het hard met haar carrière. Dit jaar komt er onder andere een Young Adult uit (CTRL ALT DELETE) en ze schrijft een speciale serie over sprookjesprinsessen.

Twee vervolgverhalen en een kort verhaal vind je op haar auteurspagina op Facebook

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Conclusie

Een feuilleton is een heerlijke manier om een boek of een verhaal te lezen. Elke dag of elke week een nieuw deel, iets om naar uit te kijken. Lezen zonder stress, maar juist gedoseerd. Voor je het weet heb je een heel boek gelezen.

Heb jij wel eens een feuilleton gelezen, of volg jij nu al een van de verhalen op Facebook? Laat het ons weten in een reactie hieronder. Wij zijn zeer benieuwd!Reacties op: Facebook Feelgood Feuilletons

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jackie van Laren

Jackie van Laren

Schrijft boeken en leest er ook een heleboel :-)

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen won de schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en h...

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, kinderverpleegkundige en auteur (tot nu toe nog even in deze vo...

Laura de Koning

Laura de Koning

Laura de Koning debuteert in februari 2018 met haar feelgoodroman De flirtcursus...

Lis Lucassen

Lis Lucassen

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Onder de n...

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman (1988) is journaliste, fanatiek blogster en schrijft al haar hel...

Tamara Haagmans

Tamara Haagmans

Tamara (1980) is dol op lezen, schrijven, en alles dat met letters te maken heef...