Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feel je vrolijk met deze vrolijke feelgood boeken (+ winactie!)

op 06 november 2020 door

Het zijn niet de meest vrolijke tijden op het moment, maar we zouden Fabulous Feelgood niet zijn als we er niet het beste van zouden maken. Voor een flinke dosis feelgood ben je bij ons altijd aan het goede adres. En vandaag delen we een aantal vrolijke boeken met je. Van die romantische en humoristische titels waar je hart warm van wordt en de lachkriebels in je buik gaan rondzingen. En om het helemaal vrolijk te maken, geven we ook nog iets weg.

-Door Sanne-

Weet je waar Nederlandse feelgoodschrijfsters sterren in zijn? Liefde combineren met gevatte woorden en een mooie dosis humor. We kunnen misschien niet op reis, maar waarom het ver zoeken als je het dichtbij hebt? Dit lijstje is dan ook alleen gevuld met titels van Nederlandse bodem.

Charlotte de Monchy

Met de boeken van Charlotte de Monchy weet je zeker dat je een heerlijke feelgoodroman in handen hebt. En we hadden het misschien over niet kunnen reizen, met de boeken van De Monchy reis je stuk voor stuk af naar andere landen. Ierland, Bali, Amerika... Met een gevatte pen brengt de Monchy een flinke dosis vrolijkheid aan in haar boeken. Natuurlijk bevatten ze ook genoeg romantiek. En zeg nou zelf, die covers! Om verliefd op te worden.

035859c09bfa2b72d25f8ea6fdef5995.png

Astrid Harrewijn

Ook met de boeken van Astrid Harrewijn ben je gegarandeerd voorzien van flink wat uren leesplezier. Ze heeft humor, maar doet het net even een beetje anders. Het draait minder om liefde en meer om vriendschap in haar Vrienden-serie en aan haar Miss-serie zit een mysterisch randje. Naast series heeft ze ook een aantal standalones geschreven waarin liefde en humor zijn gecombineerd doordat ze altijd kiest voor heerlijk nuchtere personages. 

9b649f5c403dae4032c6cfb937412adc.png

Tamara Haagmans

Wie Tamara Haagmans op social media volgt weet dat ze gek is op retro jurken en malle selfies. Ze heeft een heerlijke kijk op het leven en is een tikkeltje sarcastisch. Dat proef je ook in haar boeken: gevat en grappig. Maar laat je je niet in de luren leggen. Ze kan ook heel ontroerend schrijven en bij sommige van haar boeken heb je misschien zakdoekjes nodig.

3eff0fe3d00f9e3ca720d9ecbb0dcecc.png

Lisette Jonkman

Koningin van de gevatte opmerkingen. Je zult ongetwijfeld hardop lachen wanneer je de boeken van Lisette Jonkman leest. Waar zij de opmerkingen vandaan haalt... Zo raak! Genoeg humor en gezelligheid is er in haar boeken te vinden, net als heerlijke romantiek. In de typisch Nederlandse settings zul je je zeker thuis voelen. En van die boekomslagen worden we heel erg vrolijk.

586d46501b3cf5d26c0c927337f83644.png

Lis Lucassen

Toe aan een beetje meer warmte? De boeken van Lis Lucassen zijn over het algemeen heerlijk hot en steamy. Hoewel ze met haar nieuwste roman Misverstand in de middle of nowhere ook een andere kant laat zien. De boeken die ze heeft geschreven vallen afwisselend in de YA, NA hoek, maar als liefhebber van feelgood zal je hier zeker van houden. De struggels als je ouder wordt zijn voor iedereen herkenbaar.

f0bcfbe466c48f2696a7a0e9fd1cc404.png

Chantal van Gastel

Chantal van Gastel heeft ook een aantal heerlijke feelgoodboeken geschreven die niet in dit rijtje mogen ontbreken. Sterker nog, er zijn niet alleen boeken van haar verschenen, een tweede verfilming van haar boeken is in de maak! Mocht je geen zin hebben om te lezen, dan kun je altijd nog naar de verfilming van Zwaar verliefd kijken, die is een paar jaar geleden op het witte doek verschenen. De verfilming van Zwaar beproefd verschijnt in 2021 in de bioscoop.

e417a60e7e635b8fc576d83b4ca035bf.png

Nog meer tips

Mocht het lezen nou niet zo goed lukken in deze tijd, dat snappen en herkennen we maar al te goed, dan is het luisteren van een boek ook een heel goed alternatief. Je hoeft zelf weinig moeite te doen terwijl iemand anders het boek aan je voorleest. Ondertussen scharrel je lekker rond in huis, was je dat wasje even weg, hark je de blaadjes in de tuin bij elkaar, haak je aan je haakproject en komt er misschien langzaam weer rust in je hoofd. Veel van deze toppers hierboven vind je als luisterboek bij de bekende aanbieders.

En dan de winactie!

7330ee80fade0c10bcafde1b09f94ebd.png"Onze" eigen Nathalie, die helaas niet meer zo van ons is, is nog steeds druk met lezen én schrijven. Daarnaast maakt ze tegenwoordig zelf mondkapjes én booksleeves. Kijk maar eens op haar Etsyshop. Om een klein beetje liefde de wereld in te helpen mogen we van haar een feelgood booksleeve met bijpassend mondkapje verloten! En als je een kijkje in haar winkeltje neemt, zie je nog veel meer gezellige mondkapjes en booksleeves. Leuke cadeautip voor een boekenwurm!
We gaan je niet vragen ingewikkelde raadsels op te lossen of het liefste gedicht op te lepelen, maar laat gewoon hieronder een berichtje achter en onder alle inzendingen verloten wij een prachtige feelgood set. Op 13-feelgood friday-november maken we de winnaar bekend.

Doe je ook mee?



Reacties op: Feel je vrolijk met deze vrolijke feelgood boeken (+ winactie!)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Charlotte de Monchy

Charlotte de Monchy

Charlotte de Monchy (1979) studeerde communicatiewetenschap aan de UvA. Ze schri...

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn

De Nederlandse schrijfster Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en h...

Tamara Haagmans

Tamara Haagmans

Tamara (1980) is dol op lezen, schrijven, en alles dat met letters te maken heef...

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman

Lisette Jonkman (1988) is journaliste, fanatiek blogster en schrijft al haar hel...

Lis Lucassen

Lis Lucassen

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Lis Lucass...

Chantal van Gastel

Chantal van Gastel

Ik ben Chantal van Gastel, auteur van 7 feelgoodromans, 2 verhalenbundels en 2 p...