Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Club leest: Mijn zoete wraak - Jane Fallon | Eerste indruk

op 12 juli 2018 door

Zoals jullie weten zijn wij gek op het samen lezen van boeken! Onlangs lazen we nog Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh en nu beginnen we weer aan een nieuwe groepsread, namelijk met Mijn zoete wraak. De nieuwste roman van Jane Fallon. Vandaag lees je wat onze eerste indruk van het boek is en wat we van deze roman verwachten!

- door Janneke -

53d587f4d529afa1054cd229eef09db5.png


Mijn zoete wraak

Paula heeft Robert al sinds de toneelschool altijd gesteund, ze heeft haar eigen dromen opgegeven zodat hij de zijne kon waarmaken, en nu hij een gevierd acteur is ziet hij haar niet meer staan. Andere vrouwen daarentegen ziet hij maar al te graag.
Paula heeft een plan. Ze zorgt dat Robert weer hopeloos verliefd op haar wordt, dat hij beseft hoeveel hij aan haar te danken heeft, en wat er op het spel staat. Pas daarna zal zij hem aan de kant zetten.
Want wraak is zoet. Toch?

Over Jane Fallon

Jane Fallon (1960) heeft acht romans op haar naam staan, waarvan Mijn zoete wraak de nieuwste roman is die vertaald is in het Nederlands. Voordat ze auteur werd, was ze televisieproducent van bekende Britse series als EastEnders en This Life. Ze woont samen met haar partner Ricky Gervais met wie ze sinds 1982 samen is.

Eerste indruk

Bij velen van ons zorgt het vrolijke, zomerse omslag voor een goede eerste indruk. En krijgen we zin in ijsjes!

Sanne: “Het boek heb ik meermaals voorbij zien komen op social media en dat wekte mijn nieuwsgierigheid. De roze cover met het gele smeltende ijsje geven mij een zomers gevoel.”

Mandy: “De cover past met zijn kleuren en het smeltende ijsje perfect bij de zomer, al kan ik nog niet meteen een verband leggen tussen het omslag en de inhoud van het boek. Alleen dan het feit dat ijs ook zoet is.”

Lore: “Door het veelvuldige tegenkomen op social media ben ik heel benieuwd geworden naar het boek. Ondertussen heb ik geen idee meer waar het boek over gaat, maar de titel en de cover maken me zeer nieuwsgierig!”

Renate: “De cover met een smeltend ijsje maakt dat ik echt zin krijg in een ijsje! Toen ik de cover zag, werd ik er vrolijk van! Ook vanwege de kleur. Ik houd helemaal niet van roze en geel, maar vind dit samen wel mooi.”

Janneke: “Een boek met zo’n omslag kan bijna niet fout gaan. Hij is zo mooi! Ik heb een keer eerder een boek van Jane Fallon gelezen. Misschien wel tien jaar geleden toen ik Op de man af kreeg van mijn broertje als kerstcadeau. Daarna heb ik geen ander boek meer van haar gelezen, maar haar naam wel onthouden! Ik had namelijk enorm genoten van dat boek. Dus toen Mijn zoete wraak voorbijkwam, vond ik het de hoogste tijd om weer een boek van haar op te pakken!”

Een aantal van ons heeft nooit eerder iets van Jane Fallon gelezen, maar de kleurrijke cover trok in eerste instantie de aandacht.

Diana: “Ik hou van kleurrijke boeken. De roze cover met het gele ijsje sprak me dan ook meteen aan. Om de auteur had ik het boek niet opgepakt, ik heb namelijk nog nooit iets van haar gelezen.”

Nathalie: “De cover van dit boek geeft me het gevoel dat dit een heerlijk zomerboek zal zijn, zo met die ijsjes. Vaag zegt de naam Jane Fallon me iets, maar zover ik me kan herinneren heb ik nog nooit iets van haar gelezen. De achterflap boeit me, ik hou van drama in verhalen.”

Marieke en Marleen zijn benieuwd naar de inhoud en of deze overeenkomt met het vrolijke omslag.

Marleen: “Wat een heerlijke cover! Echt zomers, al ben ik wel heel erg benieuwd in hoeverre de cover ook echt bij het verhaal past. Op de originele cover staat een chocoladetaartje met slagroom en wat rood fruit en nadat ik de eerste paar bladzijdes heb gelezen, merk ik dat die cover er in eerste instantie beter bij past.

Marieke: “Om heel eerlijk te zijn heb ik niet zo veel verwachtingen. Ik heb eigenlijk geen flauw idee waar het boek overgaat. Ja, iets met wraak. Maar of het een typische feelgood is, of dat het een donker randje heeft, dat zal moeten blijken.” 

Humor? Feelgood? Beachread? Een niet zo’n zoete inhoud?

Na het zien van de cover en lezen van de tekst op de achterflap, zijn we er helemaal klaar voor! Maar wat verwachten we precies? Een aantal van ons verwacht een heerlijk boek om te lezen op het strand en een niet al te zwaar verhaal met een portie humor.

Sanne: Ik verwacht een heel feelgood boek dat niet zou misstaan op een handdoek aan het strand. Ik denk dat Paula een mooi plan bedenkt om haar onuitstaanbare man terug te winnen. Natuurlijk volgt er een goed einde. Maar ik ben dan wel benieuwd of Paula beseft dat ze met een kwal van een vreemdganger als Robert niets moet willen en voor een andere hottie valt. Of dat ze uiteindelijk toch de perfecte match zijn samen.

Mandy: Doordat het boek er zo vrolijk uitziet, verwacht ik niet een al te zwaar verhaal, al geven de kaft en de achterkant wel aan dat het over een vrouw gaat die uit is op wraak, wat nou niet echt een al te vrolijk onderwerp is. Door deze toch wat rare combinatie verwacht ik ergens dat het boek dan een hoop humor bevat die het thema lekker luchtig houdt. Ik ben in ieder geval erg benieuwd en duik snel met het boek (en een ijsje) de tuin in.

Janneke: Ik verwacht een heerlijk feelgood verhaal met een sterke vrouwelijke hoofdpersoon.

Renate: Ik verwacht een listig plan van Paula om haar man weer verliefd op haar te laten worden, ook ben ik benieuwd of dit haar gaat lukken, en of ze dan ook echt zoete wraak neemt. Ik verwacht ook wel veel humor, omdat je dit denk best grappig kunt brengen, maar stiekem ook omdat ze de vrouw is van Ricky Gervais, die ik echt heel grappig vindt. Nu hoeft Jane Fallon dat natuurlijk niet te zijn, maar verwacht toch ook wel humor in dit boek.

Nathalie heeft hoge verwachtingen van het boek, vooral omdat Jane Fallon al meerdere boeken op haar naam heeft staan die hooggewaardeerd zijn. Naast hoge verwachtingen, een heerlijk feelgoodverhaal met de nodige humor, gaat een aantal van ons er ook blanco in.

Marleen: "Ik heb eigenlijk helemaal geen verwachtingen van het boek. Uiteraard heb ik de flaptekst gelezen, maar verder ga ik er behoorlijk blanco in. Dit wordt mijn eerste boek van deze auteur en ik ben erg benieuwd naar de schrijfstijl! Snel maar verder gaan lezen!

Marieke: “Ik vind het gezellig om samen te gaan lezen en laat me graag verrassen door de inhoud! Ik hou er wel van om blind een boek in te gaan. Als niet snel duidelijk wordt waar het over gaat pak ik alsnog de korte samenvatting erbij, maar voor nu, ik ga het wel beleven en heb er zin in.”

Lore: "Ik heb nog nooit eerder een boek gelezen van Jane Fallon en weet dus niet wat te verwachten van haar schrijfstijl of soort verhaal. Ik hoop een heerlijk feelgood boek in handen te hebben!

Diana: "Ondanks de zoete cover denk ik dat het verhaal in eerste instantie niet zo zoet is. De achterkant doet overkomen dat Paula heel wat van plan is. Maar ik denk dat alles anders loopt dan verwacht en dat het verhaal dus toch zoet eindigt. Laat ik maar snel in dit mierzoete boek beginnen.

En nu lekker verder lezen!

Nu weet je wat onze eerste indruk is en wat we van het boek verwachten. Wij zijn erg benieuwd en gaan lekker verder met lezen. Binnenkort kun je hier een nieuw artikel verwachten met wat we van het boek vinden! 

Heb jij Mijn zoete wraak ook klaarliggen en lees je met ons mee? 

 53d587f4d529afa1054cd229eef09db5.pngReacties op: Feelgood Club leest: Mijn zoete wraak - Jane Fallon | Eerste indruk

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jane Fallon

Jane Fallon

Jane Fallon (1960) is televisieproducent en auteur. Ze woont samen met acteur Ri...