Feelgood Favoriet: 2017 en All-time favoriet

op 30 november 2017 door

Feelgoodboeken. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Het afgelopen jaar hebben we laten zien dat er heel veel boeken zijn die een goed gevoel achter laten na het lezen.

Maar welke was voor ons het mooiste boek van 2017? Is dat ook gelijk een all-time favoriet, of is er één boek dat zo mooi was dat het nu nog dat speciale feel-good gevoel oplevert? Op dag zes van de Hebban Feelgoodweek plaatsen wij de favoriete feelgood boeken van de dames van We Love Feelgood!

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

fba6d2aba53dc2191b489421c4e5f2d8.jpgNathalie
Mijn ultieme Feelgood boek aller tijden vind ik Heb mij lief van Josie Lloyd & Emlyn Rees. Een heerlijk boy meets girl verhaal waar de verliefdheid uit het boek spat. En zo'n heerlijk Feelgood gegeven dat dit schrijversduo tijdens het schrijven van dit boek verliefd op elkaar is geworden, en later getrouwd.

Het beste Feelgood boek van 2017 vind ik Laat me gaan van Gayle Forman. Zij is dit jaar een van mijn nieuwe favo schrijvers geworden. Ze geeft net ietsje meer diepgang in haar boeken. Ik hoop dat ze naast New adult meer Feelgood voor volwassenen zal gaan schrijven.

211da3018960141957bfe12f310eef76.jpgMandy
Het beste feelgoodboek is voor mij Verhaal van een moeder van Amanda Prowse. Het is alweer even geleden dat ik het gelezen heb, maar het verhaal heeft me toen zo aangegrepen. Het gaat over een vrouw met een post-natale depressie die haar eigen kind wat aan wilt doen. Klinkt in eerste instantie niet erg feelgood, maar het is een prachtig verhaal dat zeker de moeite waard is.

Het leukste feelgoodboek uit 2017 is voor mij Scoop! van Iris Houx. Ik heb dit samen met Sanne en twee mannen gelezen en het boek riep zoveel hilariteit op bij ons en was zo'n lekker verhaal om te lezen, dat ik het boek niet anders kon beoordelen dan met 5 sterren.

dd9ea0701be9c535299e2e35054a77ac.jpgDiana
Het beste feelgoodboek dat ik tot nu toe las is toch The longest ride van Nicolas Sparks. Ik heb even moeten nadenken of dit inderdaad de beste was, maar het is toch een volmondig 'ja'. De manier hoe de twee verhaallijnen bij elkaar komen, het ontroerende verhaal van de twee oudjes, maar ook het prachtige verhaal van de jongere generaties, maakten dat ik op het einde een aantal tranen weg moest vegen. De beste wat mij betreft!

Als ik kijk naar 2017 zijn er twee romans in de race, De geheime vrouw van Gill Paul en Het klaprozenjaar van Corine Bomann. Terugkijkend kies ik voor de laatste, omdat ik het einde van De geheime vrouw wel mooi vond, maar toch liever anders had gezien. Beide boeken staan in de top 2 omdat ze me kennis hebben laten maken met een stukje geschiedenis waar ik nog niet veel vanaf wist. Bomann en Paul wisten me allebei met een geschiedenisverhaal helemaal te grijpen en niet meer los te laten. Twee boeken die je echt gelezen moet hebben.

dedb0391790770b38c8a0ceac1eae290.pngMarleen
Wat een moeilijke vraag! Hoe kan ik nu ooit mijn favoriete boek benoemen als ik al zoveel toffe pareltjes heb gelezen? Het is waarschijnlijk niet een verrassing dat Voor jou van Jojo Moyes mijn favoriete feelgoodboek is.

Daarnaast heb ik dit jaar ook kennis mogen maken met twee hele fijne feelgoods. Ik las Duet met jou van Dani Atkins en Geachte mr. Knightley van Katherine Reay. Dat zijn echte favorieten geworden dit jaar!

311a1de71dc0327ce35abfda0a946031.jpgMarieke 
Mijn favoriete gelezen boek van dit jaar is Bruidsvlucht van Marieke van der Pol, een prachtig liefdeverhaal over een onmogelijke liefde, maar in dat boek zit nog zoveel meer. Ik las het voor een vergelijking met de verfilming en het heeft me echt geraakt.

Mijn All-time favoriet was nog niet zo gemakkelijk, want eigenlijk zijn het er twee. En het is best grappig, want beide gaan over knorrige oude mensen: Een man die Ove heet van Fredrik Backmann, en Voor wie ik heb lief gehad van Marcel Vaarmeijer. Ook hier speel de liefde een grote rol, maar die boeken hebben ook zoveel meer dat het lezen genieten is van begin tot einde.

47acd513af9f7c398448169ada3ede30.jpgHelma
Nou, dat is wel heel lastig! Ik heb dit jaar zoveel mooie boeken gelezen: De geheime vrouw van Gill Paul, Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman, Het jaar na jou van Mike Gayle en Chocolat van Joanne Harris om er maar een paar te noemen. Maar ik denk dat ik toch ga voor Het meisje uit het verscholen dorp van Irma Joubert.

Mijn all time favourite is nog moeilijker, maar ik denk dat dat nog steeds Nog vijf dagen van Julie Lawson Timmer is.

5e3bf7245b102efb4dc4cd7e126767f2.jpgLore
Dit is zo moeilijk! In 2017 las ik zoveel geweldige boeken. Allereerst was Verleiding - The royale van Erin Watt een absolute topper! Bloesem in de sneeuw van Sarah Jio was ook een van de betere dit jaar. Het blijft een moeilijke keuze, ik zou nog heel wat boeken kunnen opnoemen die je zeker moet lezen. Maar ik zal het voorlopig hier op houden.

Mijn favoriete boek allertijde kiezen was ook een helse opdracht. Na mijn gelezen plank nog eens volledig bekeken te hebben, denk ik gekozen te hebben. De dochter van de Imker van Santa Montefiore heeft echt een indruk achtergelaten bij mij. Dit boek zou ik met veel plezier terug lezen, en dat doe ik niet vaak!

de4d22254c20777436a8e6a7823eb20d.jpgSanne
Een boekliefhebber vragen naar haar mooiste boek is praktisch hetzelfde als een moeder vragen welk van haar kinderen ze het liefste vindt, haha! Onmogelijk!
Maar ik heb mijn administratie er eens op nageslagen en er zijn best wat boeken die dit jaar vijf sterren van mij hebben gekregen. Onlangs nog en een echte aanrader is wat mij betreft Een vrouw in Havana van Susana Lopez Rubio. Warme Cubaanse sferen, onmogelijke liefdes in de jaren na de WOII in een setting van een luxueus warenhuis.
Ook De geheime vrouw van Gill Paul is er eentje om niet te vergeten en ook De reiziger van Diana Gabaldon was fantastisch. Vooral historische romans die goed scoren dus!
Mijn All time favorite kan ik niet bedenken. Wel mijn eerste feelgoodboek: de shopahollic serie. Hilarisch!

6ec5fe51fce7a6447581bb92db74e262.jpgJanneke
Mijn favoriete feelgoodboek van dit jaar is makkelijk: Geachte mr. Knightley van Katherine Reay. Dit boek las ik samen met Marleen voor een buddyread en ik was vanaf het eerste hoofdstuk echt verliefd op dit boek.

Maar mijn favoriete feelgoodboek ooit, dat is wel een lastige! Als iemand aan mij vraagt wat mijn lievelingsboek is dan zeg ik altijd Perks of being a wallflower van Stephen Chbosky of Before I die van Jenny Downham. Maar als ik echt alleen naar feelgoodboeken kijk ga ik toch voor Versplinterd van Dani Atkins. Ik heb voor dit boek gekozen, omdat ik vooral het einde zo verrassend, origineel en mooi vond! Echt de tranen liepen over mijn wangen van verbazing en bewondering. Zo'n prachtig boek!

a448c9b6a9ff167e76f036f01233c1ae.jpgRenate
Lastig lastig, wat is je favoriete feelgood allertijden dat is net zo'n moeilijke vraag als favoriete liedje allertijden.
Ik ga proberen om die vraag te beantwoorden. Een favoriete titel heb ik eigenlijk niet, een favoriete schrijfster wel en dat is Jill Mansell, Versier me dan is een boek van haar dat ik in de kast heb staan en eigenlijk speciale herinneringen aan heb omdat ik hem gekocht heb op schiphol en ik toen in mijn uppie naar Malmö ging, daar het hele tripje, vliegreis etc dat boek heb gelezen.

Mijn favoriete van afgelopen jaar zijn er eigenlijk best veel, zo vond ik Weg van jou van N.I Monteney heel leuk, Vandaag houden we het droog van Petra Vollinga heel mooi en Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman ook erg mooi.
Maar de echte favoriet is toch Gill Paul met de geheime vrouw, dat boek had alles, liefde en geschiedenis een must read.

Ook vroegen we 'onze' Hebban-Daphne naar haar Feelgood-favorieten:

4a93e75a93b34a603a04c1138697a61e.jpgDaphne
Ik lees niet heel veel Feelgood, maar heb net als Marleen genoten van Duet met jou van Dani Atkins. Wat een liefdevol en soms ook pijnlijk verhaal... Ik heb met beide vrouwen enorm meegeleefd, alsof ik bij ze in het ziekenhuis zat.

Ook Het geheim van mijn man van Liane Moriarty vond ik vorig jaar smullen! Ik heb Grote kleine leugens dan ook al klaarliggen voor morgen, die gaat mee naar Sri Lanka. Net als De vijfde briefvan zusje Moriarty. Wellicht worden dat nieuwe favorieten?

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Het is een hele lijst met bijzondere favorieten geworden, meer dan verwacht want kiezen voor één blijkt toch heel lastig te zijn. Er zijn ook zoveel mooie boeken.

Welk boek dat je in 2017 hebt gelezen vond jij het mooiste? En wat is jou all-time favoriet? We horen het graag in een reactie onder deze blog!Reacties op: Feelgood Favoriet: 2017 en All-time favoriet

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken