Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday tussendoortje: Aan de man

op 14 juli 2023 door

Het is alweer enige tijd geleden dat we het eerste deel van drie novelle's bespraken uit de serie 'De verhalenfabriek' over een kleine uitgeverij van boeken. In dat deel maakten we kennis met Evelien, eigenaar van de uitgeverij, Elles en Juul, de medewerkers en Madelief de stagiaire. Daarna bleef het stil, maar nu is er dan toch de bespreking van het tweede deel: Aan de man.

- door Marieke -

c3264e80f4897df3d4c05e38663457ea.png

Aan de man

Na meerdere datefiasco’s besluit Juul haar zoektocht naar de Ware Jacob maar op te geven. In deel 2 van 'De Verhalenfabriek'-serie waagt Elles nog een laatste koppelpoging. Juul begint te twijfelen, is dit hem dan? Als een boekpresentatie enorm uit de hand dreigt te lopen en de uitgeverij een flinke boete moet betalen, zit Evelien met haar handen in het haar. En als haar man Frank ook nog eens naar Canada wil verhuizen, weet ze het even niet meer. Ze besluit naar de Londen Bookfair te gaan, waar meerdere buitenlandse uitgevers interesse tonen in de vertaling van het succesvolle boek Tussen zes planken. Maar Evelien zit nog midden in de rechtszaak en de tegenpartij wil dat ze het boek terugtrekken: wat moet Evelien doen?

Mijn mening

Het boek gaat verder waar deel 1 (Het boekenbal) ophield. Juul is nog single en wordt gekoppeld, Elles en haar vriendin Olivia hebben problemen en voor Evelien zit het ook allemaal niet mee. Naast problemen voor haar uitgeverij, heeft Evelien ook nog te stellen met een promotie van haar man met grote consequenties.

Dat een kleine uitgeverij niet saai is, blijkt wel uit dit tweede deel. Een boekpromotie loopt nogal uit de hand, er is nog steeds gedoe over een thriller die te veel lijkt op een waargebeurde zaak en dan is er ook nog een nieuwe schrijver die onrust veroorzaakt. En dat allemaal in 110 pagina's!

Het leest makkelijk en vlot en het heeft een hoop humor. De personages leren we nu nog een beetje beter kennen en aan het einde zijn er nog genoeg open eindjes die in het derde en laatste deel In de prijzen zullen worden opgelost (hopelijk).

Ik hoop zelf dat het ik het derde deel niet zolang laat liggen, maar je weet het niet hè. Voor je het weet piept er weer van alles tussendoor...

Ben jij al aan het lezen in de tussendoortjes van De verhalenfabriek? Welke is tot nu toe je favoriet?



Reacties op: Feelgood Friday tussendoortje: Aan de man

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Juul de Jongh

Juul de Jongh

Juul de Jongh is redacteur bij De Verhalenfabriek, de e-bookonly uitgeverij van ...