Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje - Alle controle kwijt

op 24 maart 2023 door

Het is weer vrijdag, dus tijd voor ons Feelgood Friday Tussendoortje om het weekend lekker relaxed te beginnen. Ook nu hebben we weer een kort verhaal van De Verhalenfabriek die zich heeft gespecialiseerd in deze heerlijke 'e-book only' feelgood tussendoortjes (en trouwens ook thrillers) en het leuke is dat ze allemaal te lezen zijn via onder andere KoboPlus, Storytel en Fluister. Wij zijn dol op deze rond de 100 pagina's tellende feelgood verhalen om in een vrij uurtje achter elkaar uit te lezen.

Vandaag is Alle controle kwijt van Amélie Storms het Feelgood Friday Tussendoortje.

- door Helma -

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

Over Alle controle kwijt

De serieuze uitgeverijmedewerker Annelie moet voor een boekenreeks over het vlinderorgasme gaan samenwerken met de onstuimige Marcus.

Annelie dreigt haar baan bij een uitgeverij te verliezen en er is maar één manier om het tij te keren. Ze moet een boekenreeks promoten over het mysterieuze vlinder-orgasme. Daarvoor gaat ze innig samenwerken met Marcus; de auteur van de boeken. Maar de onstuimige Marcus schopt haar plannen voortdurend in de war. Het drijft Annelie tot waanzin. Als ze ineens bizarre dingen moet doen voor een miljoenenpubliek, is ze er helemaal klaar mee. Het is de hoogste tijd dat ze de regie weer terugpakt! Maar is ze werkelijk zo verstandig als ze zelf denkt? Of vlucht ze vooral weg van een avontuurlijk nieuw leven? Soms ziet geluk er totaal anders uit dan je altijd had gedacht…

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

Mijn mening

Vorige week las Marieke Vleugje salie en korreltje zout van dezelfde auteur en vond dat verfrissend leuk. Ik wat dus benieuwd of Alle controle kwijt mij net zo zou verrassen.

Nou, ik werd niet teleurgesteld, want hahaha, dook ik even met een totaal verkeerde aanname het verhaal in. Ik dacht namelijk dat Annelie, die bij de serieuze wetenschappelijke uitgeverij 'Spin & Web' werkt een boek over het seksleven van vlinders moest gaan promoten! Ik zag Marcus al als een of andere nerdy wetenschapper voor me, die onstuimig met vlindernetjes in de weer was. Zat ik er even helemaal naast zeg. Het vlinderorgasme had helemaal niets, maar dan ook echt totaal niets met vlinders te maken. Nee, het boek beschreef de vlindermethode en beloofde dé manier te zijn om de meest intense orgasmes van je leven te ervaren. Dat belooft wat!

Maar Storms houdt het allemaal netjes en laat Marcus de methode wetenschappelijk benaderen met termen die, als je yoga beoefent bekend in de oren zullen klinken. Alleen mijn yogalessen zorgen toch voor hele andere emoties.

Ik voelde me wel een beetje ongemakkelijk bij de insteek van het verhaal dat Annelie, praktisch wordt gedwongen om voor de camera's van influencer Tara de methode in de praktijk te brengen. En dat alles om haar werkgever van een faillissement te redden. Als dat geen schoolvoorbeeld van ongewenste intimiteiten op het werk is, dan weet ik het ook niet meer. Maar het blijkt eerder een grote knipoog naar deze discussie te zijn, want eigenlijk gebeurt er niets onbetamelijks en voert vooral de humor in het verhaal de boventoon.

De extra sjeu komt van de extraverte BFF die er van alles uitflapt en de 'over the top' influencer. Ook dikke kater Dommel die net als Marcus het hart van Annelie verovert is een leuke toevoeging. En natuurlijk ontbreekt de stokende vriendin niet, want het kan uiteraard nooit in een keer koek en ei zijn tussen de twee helden van het verhaal.

De uitgebalanceerde verhaallijn, waarin Annelie een mooie ontwikkeling doormaakt met ruimte voor humor en een serieuze noot zorgden in combinatie met het originele onderwerp weer voor een paart uurtjes feelgood leesplezier. Dus ook Alle controle kwijt kan als zeer geslaagd 'tussendoortje' in de annalen worden bijgeschreven!

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

Meer tussendoortjes



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje - Alle controle kwijt

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Amélie Storms

Amélie Storms

Schrijven is altijd een passie geweest van Amélie. Als klein meisje stond...