Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood friday tussendoortje: Bella Eliá

op 28 april 2023 door

Het is weer vrijdag, dus tijd voor een feelgood friday tussendoortje. Deze week opnieuw een novelle van De verhalenfabriek. Er komen met grote regelmaat nieuwe novelles uit, we kunnen er bijna niet tegenaan lezen. Gelukkig kunnen we zo wel onze feelgood friday tussendoortjes blijven vullen.

- door Marieke

38e1fcd9a66016f98422f6654d467ef2.png

Bij de drie nieuwe novelles van De verhalenfabriek, zat naast het derde deel van Sterre’s zomer ook een verhaal over katten. Het was duidelijk, die mocht Marieke lezen. Haar kat Teig bekeek het met gemengde gevoelens en eiste zijn plek op schoot op, maar liet haar toen rustig lezen.

Bella Eliá

De vriendinnen Julia en Cleo reizen af naar Kreta om een kattenopvang te beginnen. Eenmaal daar blijkt hun pension in een vervallen staat te zijn. Ze hebben geld nodig. Terwijl Cleo sponsors benadert, gaat Julia op zoek naar een baantje. Het brengt haar bij een norse olijfboer, die haar een vreemd voorstel doet.
De stugge Andreas weet Julia's hart te raken, maar zit niet te wachten op een relatie. Kan Julia hem van gedachten doen veranderen of moet ze hem laten gaan?

Mijn mening

Bella Eliá is geschreven door Linda Babel waar ik al eerder Tweede kans van las en daar ook een tussendoortje over schreef. Ze heeft een heerlijk vlotte wijze van schrijven. Dat was in dit verhaal weer te merken, het leest fijn. Julia en Cleo verhuizen naar Kreta waar ze een pension met veel grond hebben gekocht om een kattenopvang te beginnen. Het gebouw blijkt een krot en ze moeten veel doen om het op te knappen. Ze maken kennis met de plaatselijke familie Dimitrakis, die een grote olijfboomgaard heeft en worden zeer welkom geheten. Je proeft daardoor de Griekse gastvrijheid en de feesten die ze mee mogen maken klinken heerlijk. Als lezer voel je je er helemaal thuis.

Er is best veel in een verhaal gestopt, waardoor het vlot leest maar allemaal wel erg snel gaat. Het is een verhaal dat van mij wel langer had mogen zijn en daardoor meer uitwerking zou hebben. Ik heb het met plezier gelezen. De katten zijn lief en schattig, de personages eigenlijk ook. En er zit nog een verrassende twist in het verhaal wat de boel flink op z’n kop zet. Natuurlijk ontbreekt de liefde niet die met de nodige hobbels te maken krijgt. Gelukkig komt aan het einde alles op z’n (poezen)pootjes terecht.

Van mij mag er wel een vervolg komen. Er is genoeg te beleven denk ik voor Julia en Cleo en de familie Dimitrakis op Kreta.

38e1fcd9a66016f98422f6654d467ef2.png

En zo las ik wederom een fijn verhaal van De verhalenfabriek. Welke verhalen heb jij al gelezen?Reacties op: Feelgood friday tussendoortje: Bella Eliá

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lijsten

Feelgood Friday Tussendoortjes

op 01 april 2023 door Helma Koot 7 boeken 1 volger 0 reacties