Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday tussendoortje - Vleugje Salie & korreltje zout

op 17 maart 2023 door

Het is alweer vrijdag en met het weekend voor de deur laten we jullie opnieuw kennismaken met een van de tussendoortjes van De verhalenfabriek. Voor deze blog las Marieke Vleugje Salie & korreltje zout van Amélie Storms.

- door Marieke

0b5fd59ef7a848f04102a092390034a9.png

Ik laat me graag verrassen door nieuwe verhalen en Vleugje Salie & korreltje zout was daarvoor een aangewezen novelle. De korte samenvatting had ik wel gelezen, maar niet echt tot me laten doordringen. Ik begon te lezen en was al snel mee in de puinhoop waarin vega-foodvlogster Nadia in terecht is gekomen.

Vleugje salie & korreltje zout - Amélie Storms

De overspannen vlogger Nadia maakt een cruciale fout waardoor ze in één klap gehaat wordt door haar publiek. Om tot rust te komen gaat ze naar het huis van haar oma in Frankrijk. Daar vindt ze een oud medicijnboek. Het rakelt lang vergeten herinneringen op aan haar diepste verlangens.
Dan komt ze de charmante Sergio tegen. Hij is leuk! Maar is hij wel helemaal eerlijk tegen haar? Als haar oude rivale ook nog op de stoep staat, is de rust ver te zoeken... Lukt het Nadia om ondanks alle turbulentie toch haar eigen verlangens te blijven volgen?

Over Amélie Storms

Bij het opzoeken van informatie over de schrijfster kwam ik op de site van De verhalenfabriek en las daar dat ze zelf een blogger is over leven vanuit je hart en spirituele groei en ontwikkeling. Haar enthousiasme om een boek te gaan schrijven werd aangewakkerd op een schrijfevenement, waar ze een begin-zin kreeg en daarna begon te schrijven en bleef schrijven. Een verhalenwedstrijd van De verhalenfabriek was net het laastste zetje dat ze nodig had om een verhaal in te sturen, en het gevolg is het uitgeven van twee van haar verhalen in de serie tussendoortjes van De verhalenfabriek. Haar tweede novelle heeft als titel Alle controle kwijt.

0b5fd59ef7a848f04102a092390034a9.png

Mijn mening

Vleugje Salie & korreltje zout is een heerlijk verhaal om te lezen. Nadia is vega-foodvlogster en heeft veel volgers. Ze is ooit klein begonnen met vloggen vanuit het plezier voor koken, maar inmiddels is het wel een 'groot ding' geworden en is de spontaniteit er vanaf. Dan gaat er iets mis en ze ziet maar een uitweg: vluchten. Gelukkig staat er in Frankrijk nog een huisje van haar oma waar ze kan schuilen voor alle negatieve reacties. Daar komt ze tot rust en overziet haar leven en krijgt de kans om het anders in te gaan richten.

Ik kon me goed inleven in Nadia. Haar hobby is uit de hand gelopen en er lijkt geen weg meer terug. Het feit dat er iets mis is gegaan is in eerste instantie vervelend, maar is eigenlijk zo slecht nog niet. Nu kan ze eens nadenken over wat ze echt wil. Daarbij blijken herinneringen aan de tijd dat ze bij haar oma was iets bij haar ontwaken. Iets wat veel beter bij haar past. Wat dat is moet je zelf maar gaan lezen.

Natuurlijk ontbreekt de liefde niet, maar het speelt niet de grootste rol in dit verhaal. Veel belangrijker zijn de ingrediënten die ze tot haar beschikking heeft voor een nieuwe toekomst en de mogelijkheden die dat biedt. Ik vond het een verfrissend leuk verhaal om te lezen.

Meer tussendoortjes

Van De verhalenfabriek mocht ik nog leuke post ontvangen in de vorm van drie kaarten met de covers van de nieuwste tussendoortjes, maar ook met een recept voor salieboter met citroen. Leuk hè?

Gebruik jij weleens salie in de keuken?

61ff2698afa49748d67d484516e617df.pngReacties op: Feelgood Friday tussendoortje - Vleugje Salie & korreltje zout

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Amélie Storms

Amélie Storms

Schrijven is altijd een passie geweest van Amélie. Als klein meisje stonden haa...