Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje - Geen Valentijn voor mij

op 10 maart 2023 door

Vorige week introduceerden we ons Feelgood Friday Tussendoortje, een nieuwe rubriek waar we op een positieve manier de 'tussendoortjes' in het zonnetje zetten. Onze 'tussendoortjes' zijn korte feelgood verhalen van rond de 100 pagina's die je in een vrij uurtje even lekker achter elkaar kunt uitlezen. De Verhalenfabriek heeft zich gespecialiseerd in deze korte verhalen (ook voor de thriller liefhebber trouwens) en wij zijn er dol op. 

Vandaag is Geen Valentijn voor mij van Liz Ouwens het tussendoortje van Fabulous Feelgood Friday.

- door Helma -

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

Over Geen Valentijn voor mij

Als kind geloofde Eva heilig in een naakt, klein en mollig jongetje met vleugels en pijl en boog. Cupido, volgens de Romeinse mythologie de god van de liefde, was haar idool. Hij zorgde ervoor dat mensen verliefd op elkaar werden met zijn scherpe, gouden pijl. Ze was ervan overtuigd dat hij één van zijn pijlen voor haar zou bewaren. Inmiddels is ze vijfenveertig en is ze de ware nog nooit tegengekomen. Ze kent de liefde van haar vrienden en houdt ontzettend veel van haar zoon, maar ze wil meer. Ze laat zich overhalen op een datingapp te gaan, maar of dat nou zo'n goed idee is...

Over Liz Ouwens

In het dagelijks leven verdient Liz Ouwens (1986) haar brood als docent in het basisonderwijs. Als kind las ze al graag en was ze vaak te vinden in de bibliotheek. Haar liefde voor het schrijven ontstond toen ze in 2016 een opleiding aan de Schrijversacademie volgde en zich daar toelegde op diverse specialisaties waardonder thriller, redactie en scenario. Ze kreeg de smaak goed te pakken want aansluitend daaarop deed ze de meesterproef aan de Querido Academie. Omdat ze in 2017 finalist was in van Tomas Ross crime-schrijfwedstrijd, won ze een masterclass bij deze thrillerauteur. Daarna werkte ze in 2018 mee aan de verhalenbundel Deadline. In 2022 verscheen haar thriller Wie zwijgt ... 

Na alle thrillers heeft ze nu ook de stap naar het feelgood-genre gezet. En ik kan niet anders zeggen: ook daarin weet ze te overtuigen! 

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

Mijn mening

In een paar pennenstreken weet Liz Ouwens hoofdpersoon Eva neer te zetten: allenstaande moeder van zoon Jip die de hoop om ooit nog de ware Jacob tegen te komen heeft opgegeven. Maar dan heeft ze niet gerekend op beste vriend Daan die haar overhaalt om zich aan te melden bij een dating app. Zo heeft hij ook zijn grote liefde Mark leren kennen. Omdat Eva volgens Daan haar oog op de verkeerde mannen laat vallen, zoekt hij er een voor haar uit en stuurt haar op 'blind date'. Ze schrikt zich een ongeluk als ze ontdekt dat ze haar date Luuk jaren geleden al eens heeft ontmoet en dat hij wel de laatste man is waar ze nu mee op date wil. De reden? Die verklap ik lekker niet, want dat zou de verrassing uit het verhaal halen.

Het is dan wel een kort verhaal, maar zo voelt het eigenlijk helemaal niet. De personages zijn leuk uitgewerkt en hetzelfde kan gezegd worden voor de verhaallijn die nergens geforceerd aanvoelt. Ik vind het altijd knap als een auteur dat in een novelle voor elkaar krijgt en dat is is Ouwens prima gelukt. Omdat ze een paar twists in het verhaal brengt waardoor het verhaal opeens een hele andere kant opgaat dan je verwacht, blijft het verhaal tot op het eind verrassend. Want zelfs op het einde zorgt ze nog voor een leuke wending in het happy end. Want hé, het is en blijft wel feelgood!

Bijna onnodig om te zeggen dat ik heb genoten van Geen Valentijn voor mij. Een verrassend feelgood verhaal met leuke personages en onverwachte wendingen. Een zeer geslaagd 'tussendoortje' wat mij betreft.

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

Meer tussendoortjesReacties op: Feelgood Friday Tussendoortje - Geen Valentijn voor mij

Meer informatie

Gerelateerd

Over