Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday tussendoortje: In de prijzen

op 11 augustus 2023 door

It's Friday, en met het weekend voor de deur nemen wij jullie weer mee naar een novelle die zo heerlijk als tussendoortje kan worden gelezen.

- door Marieke

c3264e80f4897df3d4c05e38663457ea.png

Bij de ebooks die worden uitgegeven door De verhalenfabriek, zit een driedelige serie over De verhalenfabriek! De serie bestaat uit Het boekenbal, Aan de man en In de prijzen. Een frisse vrolijke serie die de naam van de ebook uitgeverij De verhalenfabriek heeft meegekregen en waarin fictieve en echte personeelsleden een rol spelen. Het geeft een kijkje in het reilen en zeilen van een uitgeverij inclusief de perikelen in de privélevens van de personages.

Deel drie In de prijzen gaat verder waar Aan de man ophield. Eigenares Evelien heeft veel ballen in de lucht te houden, gedoe met haar man, gedoe met beschuldigingen van plagiaat en gedoe rondom een boek met grote vergelijkingen met een ware moordzaak. Redactrice Juul wil aan de man, maar treft het niet met haar dates en collega Ellen heeft problemen met haar vriendin. De enige die geen problemen heeft, maar wel voor problemen zorgt is stagiaire Madelief. Ze heeft een hart van goud, veel goede ideeën, maar die pakken niet altijd even goed uit. De combinatie van deze personages levert genoeg voer op voor een hoop gedoe.

Het derde deel is net als de voorgangers vlot geschreven en met een grote dosis humor en een serieuzere toon er in. Het zijn herkenbare problemen, vooral op liefdesgebied, maar het wordt wel uitvergroot en is soms over de top. Dat levert een heel grappig en leesbaar verhaal op. Door het gebruik van namen van 'echte' schrijfsters die schrijven voor De verhalenfabriek krijgt het een realistisch randje.

Aan het einde van het boek zijn er nog steeds wat openstaande verhaallijnen en ik hoop dat 'Juul de Jongh' (schrijfster onder pseudoniem) nog een vervolg gaat schrijven, want er is nog veel meer te beleven met de dames van De verhalenfabriek.

Dit was een leuke serie en ik heb de drie novelles met plezier gelezen.

Ken jij deze Verhalenfabriek-verhalen al?



Reacties op: Feelgood Friday tussendoortje: In de prijzen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Juul de Jongh

Juul de Jongh

Juul de Jongh is redacteur bij De Verhalenfabriek, de e-bookonly uitgeverij van ...