Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Kerstmis in New York

op 10 november 2023 door

Nog 45 dagen tot Kerst! Het duurt nog even, maar toch is het binnen afzienbare tijd zover. Eigenlijk is dit niet mijn seizoen, geef mij maar de zomer, toch vind ik de verhalen die zich rondom Kerstmis afspelen wel erg leuk en daarom las ik een heerlijk tussendoortje in dit thema.

-door Sanne-

Terwijl ik op een van de regenachtige dagen afgelopen week het bad liet vollopen, koos ik nog snel een verhaal uit op mijn e-reader. Als ik in een leesdip zit, of gewoon even iets luchtigs voor tussendoor wil, dan zijn de boeken van Vi Keeland en Penelope Ward altijd een succes. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik dit boek zag.

Het Feelgood Friday Tussendoortje van deze week is: Kerstmis in New York

Eigenlijk begint Kerstmis in New York niet zo romantisch als ik had verwacht. Keeland en Ward zijn van het steamy type, maar als het verhaal begint met Margo die zit te wachten op een gesprek met haar bijna ex-man en diens advocaat, dan vraag ik me af hoe die romantiek in dat plaatje past. Nieuwsgierig lees ik verder.

Als Margo en haar advocaat en (tevens jeugdvriendin) zitten te wachten op hun afspraak, doen ze hun eeuwige spelletje: elkaar voor een uitdaging stellen. Margo wordt uitgedaagd een wildvreemde in het restaurant te kussen. Dat wordt of een kwijlende oude man naast hen, een jonge moeder óf een te knappe man. Één keer raden wat ze doet... Margo laat zich niet kennen en gaat de uitdaging aan, kiest voor de knapperd met een zinderende kus tot gevolg.

Dat was niet geheel onverwacht, de verhalen zijn soms wel ietwat cliché. Toch vind ik dat niet erg, op zijn tijd is dat juist wel lekker. En wat altijd, en ook nu weer, goed in de smaak valt is de schrijfstijl: prettig, vloeiend, niet al te lange zinnen en toch kun je de situatie gedetailleerd voor je zien. Het kost me dan ook weinig moeite om in het verhaal te komen.

Ik ben inmiddels ook wel benieuwd naar hoe de scheiding gaat verlopen en hoe die romantiek dan om de hoek komt kijken. Dus als het badwater langzaamaan afkoelt, laat ik me meenemen in een winters New York. 

Drie dikke sterren voor dit korte verhaal!



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Kerstmis in New York

Meer informatie

Gerelateerd