Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood friday tussendoortje - Single op Koningsdag

op 21 april 2023 door

Het is vrijdag, dus tijd voor ons tussendoortje. En het is bijna Koningsdag, vandaar dat we voor vandaag het tussendoortje bespreken met de titel: Single op Koningsdag van Marli Elisa, wederom een novelle van De verhalenfabriek.

- door Marieke

4c439edc814bf855245207f4f0e89a85.png

Single op Koningsdag

Het is Koningsdag en Sterre is níet zichzelf. Erger nog: ze is een tegenovergestelde versie van zichzelf. Ze danst en gaat uit haar plaat in de oranje menigte terwijl ze normaal liever een boek leest zittend in haar raamkozijn. Maar wat doe je als je uitgerekend op dat moment de liefde van je leven tegen het lijf loopt? En hem per ongeluk vertelt dat je een vet hippe artmixer bent in plaats van een werkloze net afgestudeerde...

Mijn mening

Het is elke keer een verrassing welke nieuwe novelles er bij De verhalenfabriek verschijnen en welke we mogen lezen voor ons feelgood friday tussendoortje. Deze keer kwamen er drie epubs binnen, waarvan er twee bij een driedelige serie 'Sterre's zomer' horen. Helma en ik verdelen ze zo eerlijk mogelijk; ik koos de twee die bij elkaar hoorden en zij las Ademloos en schreef daar vorige week al over.

Ik dook in het leven van Sterre, dat aan het begin van het boek niet bepaald avontuurlijk kan worden genoemd. Het liefst zit ze thuis met een goed boek (en wie kan haar dat kwalijk nemen? Zo ben ik ook!), maar haar vriend ziet het niet meer zitten en ineens is ze single. Wat ook niet helpt is dat het vinden van een baan na haar studie niet echt wil lukken, en als haar ouders haar studiebijdrage stopzetten zal Sterre in actie moeten komen om zelf geld te verdienen.

Ik heb smakelijk gelachen bij het lezen van dit tussendoortje. Sterre is zo herkenbaar als personage. Ze wordt door een vriendin meegesleept naar Koningsdag en weet niet hoe ze het heeft. Het gaat dan ook niet vlekkeloos, maar ze ontmoet wel een hele leuke jongen. Als ze die later nog een keer tegenkomt rolt ze van het een in het ander. Het is geweldig om te zien hoe ze worstelt in een baan op een school die ze eigenlijk niet echt wil. Het is daarnaast mooi om te zien hoe ze langzaamaan wat sterker in haar schoenen komt te staan en met een hoop bluf heel happy is aan het einde.

Marli Elisa is voor mij een nieuwe schrijfster. Ze schreef al Flora's winter voor De verhalenfabriek, maar die las ik nog niet. Ook schreef ze een paar Kobo Originals. Nu met drie vrolijke novelles in een reeks kan ik haar wel leren kennen en genieten van de vlotte wijze van schrijven. Ik moet zeggen dat het eerste deel smaakt naar meer. De vervolgdelen zijn: Verliefd in Parijs en Verloofd in Zoutelande.

4c439edc814bf855245207f4f0e89a85.png

Over Marli Elisa

Marli Elisa doet niets liever dan feelgoods schrijven. De meestgestelde vraag die ze krijgt is: wanneer schrijf je dan? En dat vraagt ze zichzelf ook weleens af, want met twee jonge kinderen, een pup, twee kippen, een baan in het onderwijs bij de leukste opleiding van Nederland (Fontys Academy for the Creative Economy) en een paar chronische ziekten om te managen zou je soms denken dat er geen tijd over blijft.
Maar het tegendeel blijkt waar: tijdens de zwemles van de kids kan ze heerlijk schrijven, de pup houdt haar voeten warm tussen vijf en zes uur ’s ochtends, als iedereen nog slaapt, en thuisblijven is het nieuwe uitgaan als je boven de dertig bent en niet zo goed meer tegen prikkels kan. De personages uit Marli’s boeken hebben met elkaar gemeen dat hun leven niet loopt zoals verwacht. In het kerstverhaal Flora’s winter strandt hoofdpersoon Flora bij haar ouders in de tuin in een tiny house met haar zoontje Flip. Daarnaast schreef Marli Elisa de Kobo Originals Baby gewenst en Baby onderweg en bracht ze in eigen beheer de feelgoods Ik heb mij en De valkuil die kerst heet uit.
4c439edc814bf855245207f4f0e89a85.png

Conclusie

Ik heb bij De verhalenfabriek weer een leuke nieuwe feelgoodschrijfster ontdekt en gun het jullie ook om haar te ontdekken. Single op koningsdag is een goed begin van een serie novelles en natuurlijk laat ik binnenkort in een feelgood friday tussendoortje weten hoe het tweede deel mij is bevallen.

Wat ga jij doen op koningsdag?



Reacties op: Feelgood friday tussendoortje - Single op Koningsdag

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marli Elisa

Marli Elisa

Marli Elisa doet niets liever dan feelgoods schrijven, al heeft ze daarnaast ook...