Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

10 Feelgood Kerstboeken

op 20 december 2017 door

We tellen af, nog vijf dagen tot kerst en dan willen we ook lezen over liefde, sneeuw en kerst! Elke dag hebben we daar al één feelgood kerstverhaal voor, maar er zijn ook heel veel heerlijke feelgood kerstverhalen in boeken!

- door Marieke

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

Het kerstfeest van Bob - James Bowen

Ik ben een enorme fan van Bob en van kerst. En hoewel dit boekje weer meer van hetzelfde is, is het heerlijk om te lezen. Alleen de cover al is zo feelgood!

Engeland wordt geteisterd door een strenge winter. Zelfs Londen ligt bedolven onder een pak sneeuw en het is bitterkoud: slechte vooruitzichten voor straatmuzikant James! Al snel komt hij krap bij kas te zitten. Terwijl de Britten gehaast hun laatste inkopen doen in de fel verlichte hoofdstad, doet hij zijn uiterste best om de eindjes aan elkaar te knopen. James is de wanhoop nabij, maar zoals altijd komt zijn kat Bob bijzonder verrassend uit de hoek en leert hij James de ware betekenis van Kerstmis.

Kerstdagen - Jeanette Winterson

Magie is een hoofdingrediënt in het speelse, vindingrijke oeuvre van Jeanette Winterson, en nu laat ze haar fantasie de vrije loop in twaalf (plus één) betoverende (kerst)verhalen voor de donkere, koude avonden. In een afgelegen victoriaans huis aan zee, tijdens de langste nacht van het jaar, hoort de eenzame logé mysterieuze geluiden op zolder. Een vrouw met een gebroken hart wordt getroost door een filosofische fee met een kerstboom op haar hoofd. Een ezel geeft zijn bijzondere visie op het verhaal van de geboorte van Jezus. En in het laatste verhaal vertelt Winterson over haar eigen bijzondere kerstherinneringen. Of ze nou heidens of Bijbels of gothic of autobiografisch zijn, de verhalen in Kerstdagen zullen onze kinderlijke verbazing over en geloof in de kerst opnieuw aanwakkeren. Twaalf verhalen plus één plus open haard plus kopje thee = de perfecte winteravond.

Winterbloesem - Corina Bomann

Een historische roman die speelt in de weken voorafgaand aan kerstmis. Zie ook: Buddyread Winterbloesem

Een paar weken voor Kerstmis spoelt op het strand bij een kuuroord een schipbreukelinge aan. De jonge vrouw weet niet meer hoe ze heet, waar ze vandaan komt of wat er is gebeurd met het schip waar ze op zat. Haar enige bezit is de tak van een fruitboom die in haar kleren verstrikt is geraakt.

Johanna, dochter van de rijke familie die het kuuroord runt, is gefascineerd door de drenkelinge en de twee jonge vrouwen bouwen in korte tijd een hechte vriendschap op. Johanna is eenzaam en ongelukkig: haar familie probeert haar uit te huwelijken aan een man van wie ze niet houdt. Naarmate kerst nadert en iedereen zich op de voorbereidingen van het jaarlijkse Winterbal stort, zoeken de twee vrouwen hun toevlucht tot een oud gebruik: ze zetten de tak van de fruitboom in een karaf water en wensen met heel hun hart dat hun grootste verlangen uit zal komen. Als de tak bloeit op kerstavond, zal het geluk hen eindelijk toelachen. Maar zal de winterbloesem echt komen?

Winters paradijs - Sarah Morgan

Voor hen die het geloof in kerstmis hebben opgegeven. zie ook: Buddyread - Winters paradijs

Ooit was Kayla Green gek op Kerstmis. Tegenwoordig gaat ze tijdens de feestdagen liever aan het werk, in de hoop dat ze zo ongemerkt voorbijgaan. Als haar baas haar vraagt naar Vermont af te reizen voor een nieuwe opdracht, springt ze bijna een gat in de lucht. Dit is het perfecte excuus om de kerst te ontvluchten! Jackson O'Neil gaat zijn uiterste best doen om vakantieoord Snow Crystal - dat al generaties lang in bezit van zijn familie is - van de ondergang te redden, maar hij heeft er een hard hoofd in. Pas met de komst van pr-expert Kayla Green gloort er weer hoop voor het resort. Dat er tussen hen genoeg vonken overspringen om alle kerstverlichting in Vermont te laten branden, is een onverwacht cadeautje. Zo doeltreffend als Kayla is in haar werk, zo onzeker is ze in de omgang met Jackson. Hij maakt een verlangen in haar wakker dat ze had gedacht nooit meer te zullen voelen, maar dat ook pijnlijke herinneringen oproept. En toch... gloeit er een sprankje hoop. Is het mogelijk dat de vrouw die niet meer in Kerstmis gelooft, er nu toch door wordt betoverd?

Een eenzame kerst - Amanda Prowse

Meg is een alleenstaande moeder en is gelukkig met haar zoontje Lucas. Maar tijdens de periode voor Kerstmis begint het altijd te kriebelen. De versierde straten, de winkels vol met kerstcadeautjes en de supermarkten die alle soorten feestmaaltijden aanprijzen. Meg droomt al jaren van een heel gezellige en sfeervolle kerst. Met een echte kerstboom, versieringen in huis en cadeautjes bij de open haard. Maarja, er mist toch iets in haar leven. En voor wie zou ze het eigenlijk doen? Alleen voor haar zoontje? Zal ze weer alleen zijn deze Kerst?

Of verandert alles door een ontmoeting met een onbekende?

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

De kerstquilt - Jennifer Chiaverini

Sylvia Compson, geboren Bergstrom, is niet van plan veel te doen deze kerstvakantie. Ze is na een afwezigheid van vijftig jaar weer op het familielandgoed komen wonen, en dit wordt de eerste Kerstmis op Elm Creek Manor sinds haar terugkomst. Maar Sarah McClure, Sylvia's partner in de quiltclub, wil kerst juist graag samen met Sylvia vieren - liever dan met haar eigen moeder. 
Wanneer de twee vrouwen de rommelzolder van het landgoed ontdekken, vinden ze een niet-afgemaakte kerstquilt. De quilt brengt een golf aan jeugdherinneringen teweeg bij Sylvia: hoe ze van haar moeder leerde om de fameuze Bergstrom-apfelstrudel te bakken, het kappen van een kerstboom met haar man James en later het wachten op een bericht van hem en haar broer tijdens de Tweede Wereldoorlog, en de eeuwige strijd met haar zuster Claudia. De flashbacks brengen Sylvia terug in de tijd, tot die cruciale Kerstmis die de familiegeschiedenis zou veranderen...

Een onverwacht kerstcadeau - Robyn Carr

Onder de kerstboom op het plein in Virgin River vindt Annie een doos met puppy's. De diertjes zijn nog zo klein dat ze intensieve zorg nodig hebben. Als de dierenarts komt, ontmoet Annie voor het eerst in jaren Nate weer - de aantrekkelijke vriend van haar broers die haar vroeger niet zag staan. Nu ze samen de puppy's verzorgen, lijkt hij zijn ogen niet van haar af te kunnen houden!

Een kerstmis naar haar hart - Robyn Carr

Een Virgin River-verhaal: Rust, dat is wat Angie deze kerst zoekt. Maar dan had ze niet naar Virgin River moeten komen... Angie LaCroix weet dat het raar klinkt, maar toch ervaart ze het zo: haar leven is na een ernstig auto-ongeluk, waarbij ze zwaargewond raakte, eigenlijk alleen maar beter geworden. Dan heeft ze het uiteraard niet over de lichamelijke gevolgen, maar over het feit dat ze nu intenser van het leven geniet. Voor het ongeluk werkte en studeerde ze alleen maar, nu heeft ze oog voor andere dingen. Zoals bijvoorbeeld voor de knappe en een tikje gevaarlijke man die in het café van haar oom Jack aan de bar zit. En omdat ze toch een nieuw leven is begonnen, stapt ze op hem af en knoopt ze een gesprek met hem aan... Patrick Riordan is in Virgin River om tot rust te komen. Het verlies van zijn beste vriend Jake is hem niet in de koude kleren gaan zitten, en de verantwoordelijkheid die hij voelt voor Jakes weduwe, Marie, en zoon drukt zwaar op hem. Het lijkt hem maar het beste om met haar te trouwen dan kan hij alles voor haar doen wat nodig is. Een mooi voornemen, tot er een leuke, lieve, warme en prachtige vrouw op de kruk naast hem aan de bar gaat zitten... en al zijn plannen op losse schroeven komen te staan!

De magie van kerst - Cathy Kelly

Cathy Kelly heeft haar eerste korte verhalenbundel geschreven. De magie van kerst is een hartverwarmende verzameling van inspirerende en charmante feelgood verhalen over het leven, de liefde en de dilemma's van alledag waar wij allemaal mee te maken hebben. 
Zullen de twee vrijgezelle zussen Dolores en Genevieve zich eindelijk los kunnen maken van hun strenge moeder? Gaat Larissa zich ook dit jaar weer dodelijk verlegen voelen tijdens de Kerstparty op kantoor? En durft Alice haar huis en haar hart open te stellen voor de enige bezoeker die ze niet wil zien deze Kerst? Dan is er nog de mysterieuze Madame Lucia met haar kristallen bol. Kan zij het lot van haar klanten echt een handje helpen? 
Negentien ontroerende en humoristische verhalen waar voor iedereen iets herkenbaars in zit. Haal de kerstversiering tevoorschijn en geniet van Cathy Kelly's kenmerkende betoverende schrijfstijl.

De mooiste kerst ooit - Sarah Morgan

Puffin Island: betoverend, zonovergoten... en vol uitdagingen! Deel 3 Skylar snapt niet waarom vrouwen Alec zo aantrekkelijk vinden. Zeker omdat hij een beroemde tv-presentator is? Hij mag dan ontzettend knap zijn, zij kent hem vooral als cynisch en afstandelijk. Dus wanneer ze door omstandigheden gedwongen wordt de dagen voor Kerstmis met hem en zijn familie in Engeland door te brengen, verwacht ze een allesbehalve vrolijke kerst. Alec weet uit bittere ervaring dat hij mooie vrouwen beter uit de weg kan gaan. Een prima reden dus om ver uit de buurt te blijven van Skylar. En, kerstgedachte of niet, hij vindt haar niet eens aardig. Maar wanneer hij ziet dat ze zich enthousiast in de kerstvoorbereidingen van zijn familie mengt, kan hij onmogelijk nog langer een hekel aan haar hebben... Onder de mistletoe komen Alec en Skylar dichter bij elkaar - maar ze zijn écht niet van plan om verliefd te worden!

cff3a27330cb1f8568ff15cebe28f43b.jpg

Het is maar een greep uit de vele mooie romantische, liefdevolle, sneeuwrijke en fijne feelgood boeken die Kerstmis als thema hebben. Wat is jou favoriete kerstboek? We horen het graag.



Reacties op: 10 Feelgood Kerstboeken

Meer informatie

Gerelateerd