Feelgood lezen op de mooiste plekjes in romantisch Parijs

op 27 september 2018 door

Veel van onze volgers weten dat ik helemaal weg van Parijs ben. Afgelopen dinsdag en woensdag bracht ik met mijn man (klinkt leuk!) een bliksembezoek aan de stad waar wij het liefst zouden wonen. Veel tijd om te lezen had ik niet, maar toch neem ik jullie mee op een leesreisje door Parijs.

- door Diana -

Als ik in Parijs ben, gebeurt er iets vreemds met me. Ik kom totaal tot rust en heb het gevoel dat ik thuis ben. De drukte en de haast van de mensen om me heen is normaal. En hoe druk het ook is, ik voel een rust die bijzonder is. Ik kan dan ook op elke plek in Parijs lezen.

Sacré Coeur

4da55f9c30900cbb25bfa76db862176c.jpgVerklaar me maar voor gek, maar midden in de drukte van de mooiste kathedraal van Parijs, vind ik een van mijn lievelingsplekjes. Ik vind niks heerlijkers dan de traptreden op lopen om vervolgens op het eerste plateau te stoppen, waar vaak een muzikant staat, en aan de linkerkant, waar de bankjes staan, langs de reling neer te ploffen met mijn boek. De combinatie van een overweldigend uitzicht op de basiliek en de prettige drukte na een stevige work-out (wat een trappen!) maken dit mijn favo leesplek in Parijs. En natuurlijk sluit ik mijn fijne momentje even af met een bezoekje aan de Sacré Coeur. Zalig!

Leestip: Sprong in het diepe van Tamara Haagmans

Jardin des Tuileries

d55c22bb64872644a72b35ce8f34ff10.jpg

De eerste keer dat ik door dit park liep was het november. Toen zag ik de groene stoeltjes al staan en ik kon me een goede voorstelling maken van hoe het zou zijn om in de zon lekker weg te dromen bij een mooi verhaal. In augustus het jaar daarop kon ik echt in de Tuileries genieten van een verhaal. Na een lange wandeling via de Notre Dame langs het Louvre besloot lief dat het tijd was voor een dutje. Terwijl een familie Chinezen naast ons bezig was met een grote zoektocht naar genoeg stoeltjes - waar mijn man gewoon doorheen sliep - las ik in mijn boek. Niet wetende dat ik een paar uur later ten huwelijk gevraagd zou worden.

Leestip: P.S. uit Parijs van Marc Levy

Bijzonder plekje

Soms ontdek ik een plekje waar ik zo heen kan lopen, maar waarvan ik de naam niet ken. Na een wandeling door de Tuileries gingen we eens een andere richting op. We ontdekten een klein parkje waar een oorlogsmonument staat. Tot op de dag van vandaag heb ik geen idee hoe het daar heet, maar voor mij is het een bijzonder leesplekje geworden. Samen op een bankje in de rust van de drukke stad. Ik ben verkocht.

Leestip: Geen. Eerst maar eens achterhalen hoe de 'tuin' heet.

Arc de Triomphe

05c29d02692cd4f45fa2489be814038d.jpgVoor velen zal wat ik nu vertel ongelooflijk zijn. Toch is het waar. Ik vind het heerlijk om aan de rand van de Arc de Triomphe op een bankje te zitten. Ik kan me dan niet alleen verwonderen over het prachtige monument, maar ook over het verkeer dat daar zonder wegmarkering zonder ongelukken weet te passeren. Na een tijdje pak ik mijn boek, en geniet ik van de drukke verkeersgeluiden op de achtergrond. Even spieken tussendoor of echt alle auto's, scooters en motoren nog rijden en weer lezen. Ook een bijzonder plekje waar ik graag lees.

Leestip: Ik hou van Parijs van Lindsey Kelk

Jardin de Luxembourg

2032168566e095c5be10a41934310f7b.jpgIk ben dol op de parken in Parijs. Afgelopen jaar ontdekte ik dit park. Mijn schoonouders zouden hier op ons wachten nadat we de catacomben hadden bezocht. Mijn man en ik waren onder de indruk van het prachtige gebouw dat in het park staat, maar het park dat erbij hoort doet er niet voor onder. Net als veel andere parken in Parijs is het hier ook erg rustig en je vraagt je af of je nog wel in het drukke Parijs bent. Een heerlijke plek om in alle rust een middagje lezend door te brengen.

Leestip: Een zomer in Parijs van Denise Grover Swank

Champ de Mars

51b6a4cb9ce2a00e4be3499d70c34fa4.jpgIk ben waarschijnlijk een van de weinige Parijsliefhebbers die niks met de Eiffeltoren heeft. Manlief wil er elk bezoek heen en ik vind het gewoon niet zo'n bijzonder gebouw. Oké, ik vind het prachtig gebouwd, maar daar blijft het bij. Waar ik wel van kan genieten is Parc Champ de Mars, het park dat aan de Eiffeltoren grenst. In de zomer is het hier gezellig druk en het is heerlijk om op het gras met een boek te liggen. De straatverkopers komen zo nu en dan ook nog eens langs met iets te drinken. Zijn ze toch ooit nog eens goed.

Leestip: Sky van Ellen Lina

De Metro

Natuurlijk is het ook leuk om een plek te noemen waar ik absoluut niet lees in de trein. Waar ik in Nederland geen enkel openbaar vervoersmiddel zonder boek in stap, doe ik dat in Parijs wel. Ik hou al niet van reizen onder de grond, laat staan onder de grond reizen in Parijs. Nadat je je ingecheckt hebt, sta je als een sardientje in een lange, zweterige wagon. Het gaat gelukkig snel en ik ben nooit alleen, maar lezen in het ov in Parijs, no way (de bussen zijn net zo druk ;)).

Ik kan nog honderden plekken noemen in Parijs waar ik wel graag lees. Parijs is mijn tweede thuis. Geniet van de leestips en laat je ook lekker meevoeren naar de stad waar ik in 2015 verliefd op werd.

Hebben jullie ook favoriete leesplekken?Reacties op: Feelgood lezen op de mooiste plekjes in romantisch Parijs

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tamara Haagmans

Tamara Haagmans

Tamara (1980) is dol op lezen, schrijven, en alles dat met letters te maken heef...

Marc Levy

Marc Levy

Marc Lévy was architect voordat hij in 1998 Et si c'etait vrai schreef. Dit deb...

Lindsey Kelk

Lindsey Kelk

Lindsey Kelk schrijft al sinds haar zesde. Ze had alle boeken in haar kamer uit ...

Ellen Lina

Ellen Lina

Auteur van Vasthouden (2011) Ooit zal ik je weer zien (2013), Sky (2015), Crash ...

Gesponsorde boeken