Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood meeleesmaanden: De serie Virgin River

op 29 april 2023 door

Meeleesmaanden? Ik hoor je vragen: Lees is dat wel goed? Ja je leest het goed, het zijn meeleesmaanden, meerdere dus. We gaan de serie van Virgin River oppakken als meelees-serie!

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

Waarom?

Elke zondag plaatsen we een leestip en het was Amarins die een eerste deel van een andere feelgood serie onder de aandacht bracht. Daar kwamen reacties op van Mieke en Gerry over Virgin River. Mieke keek de serie op Netflix en Gerry was begonnen met elke maand 1 boek van Virgin River te lezen. Amarins kent de serie en heeft al een paar delen gelezen en opperde het idee om te starten met een meeleesmaand. Marieke vond het gelijk een goed idee, zeker omdat die serie al tijden op haar wensenlijstje staat (er mee beginnen is een ander verhaal). Maar op de Koningsmarkt kocht ze deel 1 en 3 en was het tijd om te beginnen.

Samen lezen

Met de serie Virgin River, die inmiddels uit 21 delen bestaat, kunnen we wel een tijdje vooruit op Fabulous Feelgood. Daarom wordt in mei de aftrap gegeven van de Virgin River meeleesmaanden. Het is een doorlopend meeleesartikel waarin we samen gaan lezen (en kijken voor de Netflix fans) en dus met z'n allen afreizen naar Virgin River. Of je nu al 10 boeken hebt gelezen, of dat je pas begint, we doen het met z'n allen!

Laat in de reacties weten met welk deel je bezig bent en wat je ervan vindt. Ik denk dat spoilers onvermijdelijk zijn, maar probeer niet hele plots te verraden voor de lezers die minder ver zijn.

Het verhaal 

In het plaatsje Virgin River, idyllisch gelegen in de Californische natuur, spelen de verhalen van Robyn Carr zich af. De tijd lijkt er soms stil te staan; het leven is er goed, en de mensen hebben nog tijd voor elkaar. Maar wat gebeurt er als een buitenstaander zich in dit verborgen paradijs begeeft? Melinda Monroe wil na al het drama in haar leven weg uit het drukke Los Angeles. In een impuls solliciteert ze op de functie van verpleegkundige in Virgin River. Aanvankelijk is het niet bepaald wat ze ervan had verwacht, maar de omgeving doet toch iets met haar. Net als de meer dan aantrekkelijke bareigenaar…

Robyn Carr

Robyn Carr is een Amerikaanse schrijfster in het romantische genre. Ze debuteerde in 1978, maar het zou dertig jaar duren voor ze de eerste plek zou bemachtigen in de New York Times Bestsellerlijst. Dat gebeurde in 2007 met het eerste deel uit haar wereldberoemde Virgin River-serie. Sindsdien publiceert Carr een paar boeken per jaar, in totaal verschenen er inmiddels twintig romans die zich afspelen in het kleine stadje Virgin River. Bovendien startte Carr een nieuwe reeks, Thunder Point, die net zo populair lijkt te worden. Hoewel haar verhalen echte goodreads zijn, staan er altijd sterke vrouwelijke karakters centraal en gaat ze onderwerpen als huiselijk geweld en gezondheidsproblemen niet uit de weg.

Haar streven is om boeken voor vrouwen te schrijven die grappig zijn zonder flauw te worden, die het leven in al zijn facetten beschrijven zoals het is en die de kracht van vrouwen weergeven. In de enorm populaire Virgin River-serie maakt ze die droom waar.

Virgin river, de boeken in volgorde

 1. Thuis in Virgin River
 2. Welkom in Virgin River
 3. Weerzien in Virgin River
 4. Winter in Virgin River
 5. Een nieuwe horizon
 6. Met de stroom mee
 7. Na de storm
 8. Een onverwacht kerstcadeau
 9. Onbekende bestemming
 10. Met nieuw vertrouwen
 11. Een plek in de zon
 12. Kus om middernacht
 13. Dromen van vrijheid
 14. Uit de schaduw
 15. Tijd van belofte
 16. Sneeuw in Virgin River
 17. In de luwte
 18. De weg vooruit
 19. Rijke oogst
 20. Een Kerstmis naar haar hart
 21. Terug naar Virgin River

Wie gaat er mee naar Virgin River?Reacties op: Feelgood meeleesmaanden: De serie Virgin River

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Robyn Carr

Robyn Carr

Robyn Carr is een Amerikaanse schrijfster in het romantische genre. Ze debuteerd...