Advertentie

Feelgood tips uit de Bestseller top 60 van week 27

op 09 juli 2017 door

Feelgood boeken, je vindt ze overal terug. Soms is het in de boekhandel even zoeken want er is niet altijd een afdeling 'Feelgood'. Maar misschien is dat ook wel logisch, want die heerlijke boeken liggen gewoon overal tussen! Kijk maar eens op de afdeling romans, daar zijn heel veel boeken die zeer zeker ook Feelgood zijn. En zelfs op de afdeling spanning zijn feelgood-crime boeken te ontdekken. De romantische thriller hebben wij ook al ontdekt.

- door Marieke -

Elke week stelt de stichting een lijst samen met de best verkochte boeken.  De Stichting CPNB stelt De Bestseller 60 samen op basis van door de KVB-SMB / GfK verzamelde verkoopgegevens van meer dan 900 Nederlandse boekwinkels.
Deze lijst is op Hebban te vinden onder deze link De bestseller top 60 op Hebban

Wat staat er in de top 60 van week 27 aan Feelgoodboeken?

Op 6:
Het Paradijs - Suzanne Vermeer
Een feelgoodroman uit het subgenre Romantische spanning. (zie ook de blog Feelgood en Spanning)

op 9.
de Geniale Vriendin - Elena Ferrante
Deel één van de Napolitaanse romanserie van Elena Ferrante. Met een boeiend verhaal over vriendschap en liefde. Geen standaard Feelgood, maar erg mooi om te lezen.

Op 11:
Ik zie je op het strand - Jill Mansell
De ideale zomerroman, heerlijk om te lezen op het strand, maar natuurlijk ook in de tuin of op een andere leesplek. Dit boek is ook gelezen in een buddy read: klik hier

Op 12:
Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt - Haemin Sunim
Een boek over mindfulness en kalmte.

De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.

Op 19:
Pogingen iets van het leven te maken - Hendrik Groen
Een boek met humor. De verhalen van Hendrik Groen over zijn leven in een verpleegtehuis zijn grappig met een serieuze ondertoon. Een roman die na het lezen een goed gevoel nalaat.

op 25:
Lion - Saroo Brierley
Een boek en een film. Lion is de indrukwekkende verfilming van Mijn lange weg naar huis. Saroo raakt bij zijn familie weg als hij in een lege trein in slaap valt. Hij is jong en weet niet waar hij woonde. Hij wordt geadopteerd, maar gaat als hij volwassen is op zoek naar zijn familie. Het valt onder 'literaire fictie’, maar het is ook een Feelgood verhaal.  

‘Een feelgoodboek over een zeer bijzondere reis.’ Sun-Herald

op 27:
Ikigai - Hector Garcia
Een bijzonder boek is Ikigai. Het valt onder non fictie, maar het zorgt wel voor een gezonde geest.

Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van  Okinawa het leiden. 
Dit boek helpt je om je eigen ikigai te vinden en vertelt over de Japanse filosofie die zorgt voor een gezond lichaam, geest en ziel.

op 29:
Ginevra - Simone van der Vlugt
Een subgenre binnen Feelgood is de historische roman, die steeds meer terrein begint te winnen.

De historische roman Ginevra van Simone van der Vlugt is een betoverend en tijdloos liefdesverhaal, gebaseerd op een oude Italiaanse legende. 

op 31:
Powerfood the party edition - Rens Kroes
Een kookboek als Feelgood? Ja waarom niet?

Feesten en fijne momenten vieren hoort bij het leven! Of je nu jarig bent of een BBQ op het strand organiseert: soms wil je de teugels laten vieren en genieten van rijke gerechten. 

op 36:
Lang leve de liefde - Jill Mansell
Het is Jill Mansell gelukt om met een tweede boek in de top 60 te komen. Waarom zou dat toch zijn? Wij van WLFG weten het wel: omdat het gewoon heerlijke boeken zijn.

op 37:
Ach moedertje - Hugo Borst
Een boek met columns die Hugo Borst heeft geschreven voor het AD. Uit de columns spreekt zoveel liefde, dat het ook een Feelgood boek is, ondanks het thema van wonen in een verpleegtehuis en het leven met Alzheimer.

op 38:
De nieuwe achternaam - Elena Ferrante
Deel twee van de Napolitaanse romanserie van Elena Ferrante. Een familiekroniek, die valt onder “literatuur en romans’, maar zeker de moeite waard is om te lezen.

op 43:
Zolang er leven is - Hendrik Groen
Hendrik Groen, al eerder genoemd, staat ook met zijn tweede boek in de beststeller top 60.

Voor de lezer die houdt van boeken welke na het lezen een goed gevoel achter laten, is er een ruime keus in de Bestseller top 60 van week 27.

Wat is jouw favoriet?Reacties op: Feelgood tips uit de Bestseller top 60 van week 27

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de op 48-jarige leeftijd aan kanker overle...

Elena Ferrante

Elena Ferrante

Elena Ferrante is het pseudoniem van een Italiaanse schrijfster, die ondanks haa...

Jill Mansell

Jill Mansell

Jill Mansell is een absolute bestellerauteur. Haar razend populaire boeken voor ...

Hendrik Groen

Hendrik Groen

Hendrik Groen publiceerde zijn eerste dagboek in 2014. Pogingen iets v...

Gesponsorde boeken