Gratis boeken lezen deze zomer!

op 05 juli 2017 door

Vanaf 1 juli is hij weer geopend: de VakantieBieb! Ook dit jaar heeft de Bibliotheek weer een mooie selectie van ruim 60 e-books samengesteld voor het hele gezin.

Door Janneke

Gratis app
De VakantieBieb is een app die beschikbaar is in de App Store en de Google Play Store. Je kunt deze app zowel op je tablet downloaden als op je smartphone. En het leuke is: de app is gratis voor iedereen! Je hoeft dus geen lid te zijn van de Bibliotheek! Let wel op: de VakantieBieb is geopend tot 31 augustus.

Met de VakantieBieb wil de Bibliotheek vooral de jeugd stimuleren om lekker door te blijven lezen in de vakantie. Want door te lezen in de zomervakantie zorgen ze ervoor dat hun leesvaardigheid op peil blijft.

Maar ook voor volwassenen is er genoeg te kiezen. Spanning, literair, non-fictie en natuurlijk ook feelgood! Een leuke aanvulling dus op de boeken die je mee wilt nemen op vakantie!

Wat kunnen we lezen?
Elk genre is in de VakantieBieb vertegenwoordigd. In dit artikel zetten we een aantal Feelgoodtitels voor je op een rijtje.

1. Belgravia Julian Fellowes

Op een steenworp afstand van Buckingham Palace, achter de deuren van Londens meest imposante huizen, hebben schandalen en intriges vrij spel.

Op 15 juni 1815 organiseerde de hertogin van Richmond in Brussel een groots bal ter ere van de hertog van Wellington. Vlak na middernacht kwam onverwacht het bericht dat Napoleon de grens was overgestoken, waardoor Wellington zijn mannen op stel en sprong de oorlog in moest leiden. Veel officieren die op het slagveld omkwamen, droegen hun avondkleding nog. 

Belgravia begint op deze vooravond van de slag bij Waterloo. Genodigden op het legendarische bal zijn James en Anne Trenchard, die in de handel een fortuin hebben verdiend. Hun dochter Sophia maakt een onuitwisbare indruk op Edmund Bellasis, de zoon en erfgenaam van een prominente Britse familie. Maar tijdens het bal gebeurt er iets wat in ieders leven zijn sporen zal nalaten. En vijfentwintig jaar later, als de twee families neerstrijken in de nieuwe wijk Belgravia, heeft dit geheim nog steeds gevolgen. Achter de deuren van de imponerende huizen vormt zich een web van leugens en intriges…

2. Bloeiend vlasGerda van Wageningen

Stadsmeisje Hester wordt naar het suffe 's Gravendeel gestuurd in Bloeiend vlas van Gerda van Wageningen.

Heeft zij weer! Zomaar ineens wordt Hester naar haar oudtante in 's Gravendeel gestuurd, omdat de oude dame is gevallen en hulp nodig heeft. Hester en haar zus, die lippenstift dragen en zich kleden in iets te korte rokken, worden in het vlasdorp met wantrouwen bejegend. Zelf vindt Hester het hier ook niet alles: het dorp is nogal bekrompen en haar oudtante een gierigaard. Het enige lichtpuntje is Bart Los, op wie ze smoorverliefd wordt. Maar wat heeft een stadsmeisje als zij te zoeken op een boerderij? 

3. De eerste vrouwSusan Smit

Zij was de diva van de internationale operahuizen die had gezworen nooit te trouwen. Hij was de vechter, de gokker, de hartenbreker met het engelengezicht die furore maakte op het toneel. Samen vormden de Amerikaanse Geraldine Ferrar en de Nederlander Lou Tellegen een van de meest legendarische artiestenkoppels aller tijden.

In De eerste vrouw verbeeldt Susan Smit met trefzekere pen hun grenzeloze ambitie, hun twijfels, angsten en hartstochtelijke liefde die is gedoemd te mislukken. Maar tegelijkertijd is de roman het verhaal van een opwindende tijd waarin Europa in een gruwelijke oorlog haar onschuld verliest; de vrouwenbeweging voorzichtig voet aan de grond krijgt, en een massamedium het levenslicht ziet dat de wereld voorgoed zal veranderen: de film.

4. De gouvernante - Carrie Turansky

Engeland, 1911. De 27-jarige Julia Foster keert met haar ouders terug uit India wanneer haar vader ernstig ziek wordt. Eenmaal weer thuis neemt Julia een baan aan als gouvernante op het landgoed Highland Hall om haar ouders te ondersteunen. Daar krijgt ze te stellen met vier verwende en ongemanierde kinderen. In de financieel zware tijden moet de heer van Highland Hall, weduwnaar Sir William Ramsey, alles uit de kast halen om het landgoed te redden van de ondergang. Het laatste wat hij nodig heeft is een gouvernante die het hele huishouden onder handen neemt. Tot hij inziet dat Julia's hervormingen wel eens de redding van Highland Hall kunnen betekenen.

5. Een andere liefdeAmanda Prowse

In een van de meest gewilde trendy woonwijken van Bristol woont Romilly. Ze heeft met haar man dag en nacht gewerkt om hier te kunnen wonen. Ze is gek op haar prachtige dochter en haar zorgzame echtgenoot. Kortom, een perfect gezin. Maar het zijn altijd drukke, hectische dagen. Na zo'n lange dag maakt een glaasje wijn veel goed. Als er plots wat dingen misgaan, sluipen onzekerheden in haar leven. En steeds vaker maakt ze zich zorgen. En één glas wijn wordt een fles. En één fles worden er twee. Haar gezin was haar enige liefde maar na jarenlang in het geheim te drinken moet ze uiteindelijk toch toegeven dat ze verslaafd is geraakt aan 'een andere liefde'.

6. Een liefde in RomeMark Lamprell

De jonge kunstenares Alice reist niet alleen naar Rome voor inspiratie, maar ook voor een laatste avontuur, voordat ze zich settelt met haar verloofde. Bestaat er zoiets als liefde op het eerste gezicht, en zou zij het ooit meemaken? Meg en Alec zijn in Rome voor een romantische vakantie. Die kunnen ze wel gebruiken sinds hun drukke leven met kinderen en carrières het heeft gewonnen van de romantiek. Constance en Lizzie zijn in Rome om de as te verstrooien van Henry, Constances geliefde echtgenoot en Lizzies broer. Constance en Henry hebben elkaar tientallen jaren geleden leren kennen in Rome, maar Lizzie weet niet wat het echte verhaal is achter die ontmoeting – en welke geheimen hun reis aan het licht zal brengen…

Tijdens de MeiMannenMaand was Mark Lamprell auteur van de maand op WeLoveFeelgood. Heb je het interview met deze auteur gemist? Je leest het hier

7. Fabels en flirtenKyra Rutgers en Matthieu Slee

Beste vrienden Sam en Sophie zijn het vrijgezellenbestaan beu. In hun Amsterdamse stamcafé 'Fabels' dromen ze van die ene grote liefde. Hoopvol storten ze zich beiden in een relatie en ze lijken de ware te hebben ontmoet. Maar is hun euforie terecht. 

8. Fluwelen begeerteSarah Waters 

Oesterverkoopster Nancy Astley droomt haar hele leven van de vaudeville. Ondersteboven van revuester Kitty Butler trekt ze naar het wilde en avontuurlijk Londen. Algauw worden ze geliefden en voeren ze samen hun 'mannen-act' op in theaters en music-halls. Een droom lijkt werkelijkheid geworden, maar dan leert Nancy dat liefde alleen niet genoeg is. Verlaten door Kitty zwerft ze zonder een cent op zak door de straten van Londen. Haar act wordt haar overlevingsstrategie - verkleed als man komt ze in aanraking met charlatans, schandknapen en hoeren, maar ook met de Londense aristocratie, die zo mogelijk nog gevaarlijker is ...

9. Portret van een vrouwJojo Moyes

Frankrijk 1916. Terwijl om haar heen WOI woedt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, valt de Kommandant voor Sophie en voor het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Sophie besluit dat het schilderij de enige kans zal zijn om Édouard terug te zien, waarmee ze haar reputatie en haar leven op het spel zet.

Bijna een eeuw later krijgt Liv dit schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want het is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan hoort ze over de donkere en door passie verscheurde kant van het schilderij...

Maar er zijn nog veel meer mooie titels, zoals: De meisjes van Emma Cline, De gevleugelde van Arthur Japin en Wij leugenaars van E. Lockhart. Lees hier meer over de VakantieBieb.

Welke boeken uit de VakantieBieb ga jij lezen?Reacties op: Gratis boeken lezen deze zomer!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julian Fellowes

Julian Fellowes

Julian Fellowes is als acteur, schrijver, regisseur en producent veelvuldig ond...

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen is een Nederlandse schrijfster van romantische en hist...

Susan Smit

Susan Smit

Susan Smit (1974) groeide op in Noordwijk en werkte tien jaar lang als model in ...

Amanda Prowse

Amanda Prowse

Amanda Prowse is haar hele leven bezig geweest met korte verhalen schrijven en n...

Mark Lamprell

Mark Lamprell

Mark Lamprell werkt in de televisie- en filmwereld. Hij schreef o.a. Babe: Pig i...

Gesponsorde boeken