Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Groepsrecensie: Nachten in New York - Sarah Morgan

op 09 november 2017 door

New York, Manhattan. De skyline met de wolkenkrabbers. Het is de setting voor een drieluik van Sarah Morgan. De dames van We love Feelgood mochten het eerste deel Nachten in New York lezen. Wat vonden zij ervan?

- Door Diana van Eynde -

Het verhaal
Nadat ze haar baan is kwijtgeraakt, is Paige haar eigen evenementenbureau begonnen. Helaas gaan de zaken rampzalig, waardoor ze wel hulp móét vragen aan ICT-miljonair Jake Romano, de beste vriend van haar broer. Probleem is alleen dat ze al jaren verliefd op hem is, wat natuurlijk funest is voor een goede samenwerking. Dus doet ze haar uiterste best om dat voor hem te verbergen - met slapeloze nachten als gevolg. Vanwege zijn reputatie van hartenbreker heeft Jake aan Paige' broer moeten beloven dat hij nooit iets zal beginnen met zijn kleine zusje. Kleine zusje. Klein. Als Jake dat nou maar vaak genoeg herhaalt, gaat hij het misschien wel geloven. Want sinds Paige zijn kantoor is komen binnenvallen, een en al blonde, langbenige verleiding, doet hij geen oog meer dicht!

Over Sarah Morgan
Ze was nog maar net 8 jaar toen ze een biografie over haar hamster schreef. Vanaf dat moment was het haar ouders duidelijk; Sarah Morgan zou schrijfster worden. En dat gebeurde. De van oorsprong verpleegster schrijft vaak verhalen die zich afspelen in ziekenhuizen, maar ze focust zich vooral graag op de romantiek. En dat kan ze ook goed, want volgens eigen zeggen, is Morgan getrouwd met de meest sexy man ter wereld, die dan ook dagelijks als inspiratiebron dient. Morgan werkt nog steeds parttime in de gezondheidszorg en probeert veel tijd met haar gezin (in de buitenlucht) door te brengen. Wandelen en skiën zijn populair in huize Morgan. In Nachten in New York verlegt ze haar focus van de gezondheidszorg naar de evenementenbranche.

Schrijfstijl
Het is al vanaf de eerste pagina duidelijk. De schrijfstijl is erg luchtig. Nathalie: "Het is een lekker luchtig verhaal. En lekker romantisch. De personages zijn gevarieerd en als team vullen de vriendinnen elkaar aan. Het zijn leuke personages. Ook de mannen." Dat maakt dat het lezen van deze roman erg snel vordert. Geen moeilijke woorden of te lange zinnen. "Het is vlot geschreven, de dialogen zijn sprekend en de personages herkenbaar", zegt Marieke over de schrijfstijl van Morgan. Renate vindt het gewoon echt een heerlijk verhaal: "Fijne schrijfstijl, Leuke citaten van de drie vriendinnen aan het begin van elk hoofdstuk, herkenbare situaties, maken dat het boek zo uit was, heel erg leuk boek." De schrijfstijl wordt door alle tien de clubleden als prettig ervaren.

Ondernemen
Morgan durft een risico te nemen door een bijzonder onderwerp aan te snijden. "Samen bundelen ze hun unieke krachten en beginnen ze een evenementenbureau. Ik vond dit aspect uniek, goed uiteengezet en erg leuk om over te lezen", is de omschrijving van Sanne. In Nachten in New York worden de drie beste vriendinnen en collega's Paige, Frankie en Eva ontslagen. Womanizer Jake weet Paige ervan te overtuigen voor zichzelf te beginnen. Marieke: "In het eerste deel gaat het grotendeels over de ontwikkeling van het evenementenbureau, met als zijlijntje de contacten tussen Jake en Paige. In het tweede deel van het boek draait het grotendeels om de relatie van Paige en Jake. Hier verdwijnt het evenementen-gebeuren nogal naar de achtergrond en dat is jammer." "Samenwerken met je allerbeste vrienden moet toch geweldig zijn?" Lore ziet dat helemaal zitten na het lezen van dit boek.

50 tinten grijs
Meerdere dames van We Love Feelgood viel het op dat het verhaal heel wat weg heeft van de populaire 50 tinten reeks. Mandy is er direct duidelijk over: "Jake heeft een moeilijke jeugd gehad, is daarna geadopteerd en heeft zichzelf omhoog gewerkt van helemaal niets naar een miljoenenbedrijf en is nu een drukbezette man die lastig te bereiken is voor interviews (hallo, mr. Grey?!). De vergelijking met de 50 tinten serie is zo aanwezig, dat dit ten koste gaat van de originaliteit van het boek." Ook voor Sanne viel de vergelijking in eerste instantie erg op: "Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, de eerste bladzijden vond ik niet hoopgevend. Ik vond te veel herkenning uit andere boeken; onbereikbare rijke man (bijv. 50 tinten grijs) en onhandige grappige situaties (zoals Sophie Kinsella goed kan beschrijven)." Gelukkig zetten de meiden door. "Ineens kreeg het boek een heel andere insteek en stond vriendschap en het oprichten van een eigen bedrijf centraal. Iets negatiefs als een ontslag wordt door de vriendinnen omgebogen tot iets positiefs", zegt Sanne in haar terugblik.

Leuke citaten
De drie vriendinnen kennen elkaar al erg lang en dat is duidelijk. De meiden hebben allemaal hun eigen wijsheid en dat wordt duidelijk gemaakt door middel van quotes aan het begin van elk hoofdstuk. "Ik vond de grappige quotes waar elke hoofdstuk mee begint origineel. Bijvoorbeeld deze quote van Paige: ‘Als een man de weg niet vraagt, wil dat nog niet zeggen dat hij hem kwijt is’. Of deze van Frankie: ‘Als je denkt dat liefde het antwoord is, stel je waarschijnlijk de verkeerde vraag'", zegt Helma hierover. Lore is het daar mee eens: "De quotes aan het begin van ieder hoofdstuk zijn heel leuk gedaan. De uitspraken passen perfect bij de personages." En ook Nathalie bevestigt de woorden van Lore: "Elk hoofdstuk begint met een quote van een van de meiden en die vond ik niet alleen leuk, maar de uitspraken klopten ook bij de betreffende personages."

Eindoordeel
Alle dames van We Love Feelgood hebben erg genoten van Nachten in New York. "Het is een fijn luchtig boek om even lekker te kunnen ontspannen", zegt Nathalie. Ook Sanne genoot van het verhaal: "Het boek verloopt rustig, maar Morgan heeft een heerlijke schrijfstijl te pakken, waardoor het boek snel uit was. Een aanrader!" Marieke heeft wel een puntje dat ze jammer vindt: "Jammer dat de verhoudingen van de verhaallijnen niet iets beter verdeeld zijn over het boek." Volgens haar had dat het boek zeker beter gemaakt. Mandy roemt vooral de personages: "Ondanks het clichématige, nodigt het boek wel uit tot het lezen van de vervolgdelen, juist omdat de personages zo goed gelukt zijn en het toch wel een fijn verhaal was om te lezen." En Helma weet het geheel heel goed samen te vatten: "Gewoon je even lekker onderdompelen in het wel en wee van een hechte vriendinnengroep in hip en happening New York en in de liefdesperikelen van Paige en Jake in de overtuiging dat het, ondanks de strubbelingen waar ze tegenaan lopen, het op het eind helemaal goed komt." Het eindoordeel van We Love Feelgood is gemiddeld 4 sterren.

Onze mening

cd9a9bd53a499cf4b88bb469f810577c.pngNathalie:
Ik vond Nachten in New York een lekker luchtig verhaal. En lekker romantisch. De personages zijn gevarieerd en als team vullen de vriendinnen elkaar aan. Het zijn leuke personages. Ook de mannen. Het is een voorspelbaar verhaal, maar dat hoort ook wel bij dit soort boeken.

cd9a9bd53a499cf4b88bb469f810577c.pngSanne:
Iets negatiefs als een ontslag wordt door de vriendinnen omgebogen tot iets positiefs. Samen bundelen ze hun unieke krachten en beginnen ze een evenementenbureau. Ik vond dit aspect uniek, goed uiteengezet en erg leuk om over te lezen.

Mcd9a9bd53a499cf4b88bb469f810577c.pngarieke:
Een lekkere feelgoodroman. Het is vlot geschreven, de dialogen zijn sprekend en de personages herkenbaar. Helaas zit er vrij veel herhaling in de onzekerheid van Paige over Jake. Maar het leest erg lekker en je wordt er als lezer ook absoluut blij van. Leuk is dat er lijntjes zijn uitgezet naar het volgende deel.

ace67dada57cfe3b694e202e3bb8a111.pngMandy:
De seksscenes zijn goed uitgewerkt en zijn zowel spannend als geloofwaardig. Vanaf blz. 270 komt daar dan toch weer de vergelijking met 50 tinten om de hoek kijken. Iets met liften, veel en non-stop seks, een bezitterige man en een meisje dat niet eens haar eigen eten mag bestellen. Was wat mij betreft niet nodig geweest, omdat het verhaal al heel erg leuk op zich is. Ondanks het clichématige, nodigt het boek wel uit tot het lezen van de vervolgdelen, juist omdat de personages zo goed gelukt zijn en het toch wel een fijn verhaal was om te lezen.

ace67dada57cfe3b694e202e3bb8a111.pngRenate:
Toen ik dit boek in de bus kreeg, vond ik het echt een plaatje, alleen al door de cover had ik zin om het boek te gaan lezen. Het is een heerlijk verhaal, dat je als je begint zo uit hebt. Fijne schrijfstijl, Leuke citaten van de 3 vriendinnen aan het begin van elk hoofdstuk, herkenbare situaties, maken dat het boek zo uit was, heel erg leuk boek.

ace67dada57cfe3b694e202e3bb8a111.pngHelma:
Hoewel je al van mijlenver het happy end ziet aankomen, is het een heerlijk romantische feelgood waar je niet bij na hoeft te denken. Gewoon je even lekker onderdompelen in het wel en wee van een hechte vriendinnengroep in hip en happening New York en in de liefdesperikelen van Paige en Jake in de overtuiging dat het, ondanks de strubbelingen waar ze tegenaan lopen, het op het eind helemaal goed komt.

cadf85698fc3fdbfda9eb79a1aefab1a.pngLore:
Ik werd meteen een beetje jaloers. Samenwerken met je allerbeste vrienden moet toch geweldig zijn! Het verhaal zelf is deels voorspelbaar. Toch heeft Sarah Morgan verrassende momenten weten toe te voegen. Zo blijft er toch een beetje spanning en wil je blijven verder lezen. Nachten in New York is een heel leuk feelgoodboek. Een absolute aanrader voor iedere fan van het genre. Ik kijk al uit naar het vervolg!

cadf85698fc3fdbfda9eb79a1aefab1a.pngJanneke:
De introductie van de personages tijdens de eerste vijftig bladzijdes van het boek gingen veel te snel. Je kreeg in een razendsnel tempo van alles te weten over Paige en haar vriendinnen en ik had moeite met de details uit elkaar te houden. Gelukkig nam het tempo na dat eerste stuk wat af en raakte ik meer in de ban van het verhaal. De schrijfstijl van Morgan is erg fijn. Geen moeilijke, lange zinnen en de dialogen zijn prettig om te lezen. Het mooiste aan het verhaal vond ik dat de drie vriendinnen allemaal echt een eigen karakter hebben dat eruit springt. Ze spelen allemaal een eigen rol in hun vriendschap en dat zorgde voor een mooi geheel.

cadf85698fc3fdbfda9eb79a1aefab1a.png

Diana:
Ik begon met zeer gemengde gevoelens aan het boek. In eerste instantie deed het me heel erg aan 50 tinten grijs denken en dat stoorde me. Ik wilde in het begin dan ook graag de handdoek in de ring gooien en stoppen in het boek. Uiteindelijk ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb. Het onderwerp, het opzetten van een eigen evenementenbureau, sprak mij als ondernemer erg aan. Ik volgde de belevenissen op de voet en lachte zo nu en dan om de belevenissen van Paige, Frankie en Eva. Een heerlijk feelgood verhaal, al zijn de seksscènes niet altijd even functioneel.Reacties op: Groepsrecensie: Nachten in New York - Sarah Morgan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah Morgan

Sarah Morgan

Sarah Morgan is een Amerikaanse schrijfster van vele moderne liefdesromans. Morg...