Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Happy Easter: Wij delen echte paaseitjesboeken

op 21 april 2019 door

Happy Easter, Fijn Pasen! Heb je al veel chocolade-eitjes opgegeten? Wij wel, maar niet alleen van chocola, maar ook in de vorm van boeken! Nee, je hoeft nu niet bang te zijn dat wij onze tanden in een boek hebben gezet. Je kent het vast wel, een schaal vol paaseitjes, in allerlei kleuren en altijd een verrassing welke je treft. Zo kan dat af en toe ook met boeken gaan. Af en toe pak je een boek op met bepaalde verwachtingen, maar blijkt het een hele andere kant op te gaan. Of zit er soms zo'n enorme plottwist in wat je helemaal niet aan ziet komen. Wij verzamelden een aantal van dat soort boeken en delen ze vandaag met jou! Fijne dagen!

Door Marleen 

Marieke: Voor mij was Julia & Julia van Gaby Rasters een verrassing. Ik ken haar als schrijfster van romantische boeken en dacht dat deze ook zo was. Het gaat over een tweeling is op jonge leeftijd uit elkaar is gehaald en niet van elkaar weten. Je weet dan dat ze in het boek weer bij elkaar zullen komen, dat is dus niet de verrassing, maar wel dat het op het einde een pittige thriller werd. Dat had ik niet zien aankomen en heeft me flink verrast. 

ca04567a48431f806cf2c123ebd38698.png

RenateMoeilijk, ik heb er lang over nagedacht maar kon tot dat ik Verloren in Berlijn van Marjolijn Uitzinger las geen paaseitjes boek bedenken. Het is ook geen feelgood, maar wel een roman en er komt ook echt wel liefde in voor dus past vast prima bij de Feelgood paaseitjes verassing.
Nu was de grootste verassing, zonder veel te willen verklappen dat het boek meer een thriller was dan een roman, dat was iets wat ik totaal niet verwacht had toen ik de achterflap las.

ca04567a48431f806cf2c123ebd38698.png

Janneke: Ik dacht dat ik hier lang over na moest denken, maar toen ik langs mijn gelezen plankje ging, kwam ik toch wel het een en ander tegen! Het eerste boek dat ik tegenkwam was Oorlogskind van Mechtild Borrmann. Dit boek mochten we vorig jaar lezen voor een groepsrecensie en heeft zeker een indruk op mij gemaakt. Maar waarom ik het erg verrassend vond, is omdat het zo'n andere insteek had dan de andere romans over de Tweede Wereldoorlog die ik tot nu toe heb gelezen. Het gaf mij echt een andere kijken op de Tweede Wereldoorlog en dat vond ik bijzonder.

Daarnaast moest ik ook nog denken aan Versplinterd van Dani Atkins. Noem me naïef, maar ik zag het einde echt niet aankomen en het verhaal heeft nog weken in mijn hoofd gezeten. Ik wist tijdens het lezen wel dat er iets niet klopte, maar ik kon me niet bedenken wat het was of hoe het ooit weer goed kwam. Ik ga het verder niet verklappen natuurlijk, maar ik was echt diep onder de indruk en verrast door dit verhaal.

ca04567a48431f806cf2c123ebd38698.png

Marleen: Het eerste boek dat in me opkwam bij dit artikel is Hate notes van Vi Keeland & Penelope Ward. Helaas is dit boek (nog) niet vertaald, maar wat een aanrader! Ik verwachtte een 'simpele' Dirty office romance, maar kreeg zoveel meer! Zo knap hoe deze dames belangrijke en heftige onderwerpen op een fantastische manier weten te vertellen. Loved it! 

Daarnaast heb ik ook nog twee YA's die echt perfect in dit rijtje thuishoren, namelijk Verschijning en The Empress. Vooral die laatste gooide mij zo van het padje wat betreft plottwists dat ik nog dagen bij moest komen. Ik had verwacht een witte chocolade eitje te pakken, maar kreeg in plaats van daarvan een smaakexplosie van allerlei verschillende soorten, wauw! 

ca04567a48431f806cf2c123ebd38698.png

Sanne: Ken je die paaseitjes met zo'n vulling? Het lijkt wel of er elk jaar steeds meer smaken in de winkels verschijnen. Het boek waaraan ik moest denken is net als zo'n eitje met vulling: het duurt even voor je het proeft maar verrast je dan met een aangename smaak. Geachte Mr. Knightley van Katherine Reay is een boek waaraan ik begon en waarvan ik in eerste instantie niet begreep waarom er zo'n ophef over was. Ik kon er niet goed inkomen en het leek allemaal ver gezocht, een meisje dat in brieven over haar leven vertelde aan haar begunstiger. Tot het boek op gang was en ik achterover sloeg door het fijne verhaal. Dat was een aangename verrassing!

Welk paaseitjesboek heb je recent gelezen? Heb je nog een leuke tip voor ons? Enne, eet niet teveel paaseitjes vandaag, hè? Lees liever een boek! ;) Reacties op: Happy Easter: Wij delen echte paaseitjesboeken

Meer informatie

Gerelateerd