Hoge verwachtingen: Wij lazen 'Even goede vrienden' van Jane Fallon

op 31 juli 2019 door

Een nieuwe Jane Fallon? Lore, Renate, Mandy en Diana houden wel van wat wraak op z'n tijd, en laat Jane Fallon nou net verhalen schrijven over vreemdgaande mannen op wie de (ex)-vrouw wraak wil nemen. Na Mijn zoete wraak zijn de verwachtingen hoog bij de feelgood lady's. Vandaag bespreken we Even goede vrienden, de allernieuwste roman van deze schrijfster.

afa130a7451941fbc47d76b135b6544b.jpg

- Door Renate en Diana - 

Over Even goede vrienden

Jane Fallon is de koningin van de ‘sweet revenge’, en in ‘Even goede vrienden’ is ze scherper en grappiger dan ooit! Amy dacht dat ze álles wist van haar beste vriendin Melissa. Maar ja, Amy dacht ook dat ze verloofd was met de man van haar dromen. Tot die dag dat ze onverwacht vroeg thuiskomt en daar de spullen van een andere vrouw ziet liggen. Spullen die haar verdacht bekend voorkomen… De meeste vrouwen zouden op dat moment instorten. Amy heeft een beter plan: ze blijft in haar rol als liefhebbende verloofde, maar dan wel met een eigen agenda…

afa130a7451941fbc47d76b135b6544b.jpg

Wat zijn/waren je verwachtingen?

Renate: Het vorige boek Mijn zoete wraak van Jane Fallon vond ik echt heel erg leuk, ik heb echt gelachen en af en toe echt gedacht hoe verzin je het? Nu zijn mijn verwachtingen heel hoog. Ik verwacht er eigenlijk meer van dan bij haar vorige boek, meer lachen.

Lore: Ik heb hele hoge verwachtingen van dit boek. Het vorige boek van Jane Fallon dat ik las was geweldig humoristisch en had een leuk verhaal. Ik hoop dus op weer zoveel humor!

Mandy: Ik moest even teruglezen wat ik van het vorige boek vond, want ik moet bekennen, dit boek is echt puur uitgekozen op de cover. Ik schreef over haar vorige boek dat het wel wat meer uitgediept mocht worden, zowel het verhaal als de personages. Wel weet ik nog dat ik het een zeer vermakelijk boek vond met veel humor. Ik verwacht van dit boek dat het weer genieten is met de wraakacties van de hoofdpersoon op haar beste vriendin. En ik hoop natuurlijk dat het dit keer wat beter uitgewerkt is.

Diana Vorig jaar las ik Mijn zoete wraak van Jane Fallon en dat vond ik zo'n heerlijk boek dat de schrijfster bovenaan mijn lijstje kwam van: die moet ik lezen als er een nieuw boek uitkomt. Ik heb dus hoge verwachtingen. Ik verwacht een heerlijk en grappig verhaal waarin wraak op een vreemdgaande man centraal staat. Ik verwacht veel te lachen om de bizarre situaties die Fallon weet te beschrijven.

Wat vind je het het boek? Zijn er dingen die je zijn opgevallen?

Lore: Het verhaal op zich is heel goed. Er zit veel humor in en soms wel wat absurde situaties. Jane Fallon heeft een leuke schrijfstijl en je leest het boek zo uit. Spijtig genoeg zijn er te veel overeenkomsten voor mij. De opbouw in deel twee is exact hetzelfde als in haar vorige boek, het thema is hetzelfde, de acteursomgeving is hetzelfde. Hierdoor had ik het gevoel dat ik dit boek al eens gelezen had, ondanks dat dit niet het geval was

Mandy: Ik vind het een erg leuk boek, met wederom een zeer vermakelijke schrijfstijl. Het bevat humor, goed uitgewerkte personages en toffe wendingen. De hoofdpersoon is een sterke vrouw en ik kon me goed met haar identificeren. Tijdens het lezen krijg je bewondering voor de keuzes die ze maakt. Dat is voor mij een verschil met haar vorige boek. Natuurlijk is hetgeen dat opvalt wel de bizarre overeenkomst met datzelfde boek. Zonde dat de schrijfster bijna 1 op 1 het verhaal heeft overgenomen, maar nogmaals voor mij is dit wel versie 2.0, want het is wat dat betreft veel beter uitgewerkt. Wat trouwens ook opvalt en wat ik wel jammer vind, is dat de nadruk van het wraak nemen heel erg ligt bij de wraak op haar beste vriendin, terwijl ik haar verloofde minstens zo schuldig vind en misschien zelfs schuldiger.

Renate: Fijne schrijfstijl heeft ze, ze gebruikt een hoop humor, je gaat snappen waarom Amy de dingen doet die ze doet, Alleen snap ik niet dat het vooral tegen haar voormalige beste vriendin is, terwijl haar verloofde net zo schuldig is. Het viel wel echt op, dat het verhaal zo erg lijkt op haar eerdere boek, dat vind ik wel jammer

Diana: Het verhaal leest als een fijne feelgoodroman, ook al zijn de dingen die Amy doet niet altijd even feelgood. Net als Renate vind ik het opvallend dat Amy vooral haar vriendin als boosdoener ziet, en haar verloofde er 'redelijk makkelijk' vanaf komt. Ook kan ik me vinden in wat Mandy zegt. Even goede vrienden lijkt erg veel op Mijn zoete wraak, maar ik vind dat overigens niet erg. Ik heb vorig jaar zo genoten, dat ik eenzelfde soort verhaal erg fijn vind. En ik heb veel gelachen, net als bij de vorige roman van Fallon. Voor mij kenmerkend voor de schrijfstijl van deze schrijfster.

Zijn je verwachtingen waargemaakt? Zou je het boek aanraden? En zou je nog een boek van deze auteur willen lezen?

Renate: Niet helemaal, tuurlijk Jane Fallon is de koningin van de zoete wraak boeken. Alleen hoe verder het boek gaat hoe meer je meer het idee krijgt dat je al zoiets gelezen hebt, je gaat stiekem vergelijken met de vorige. Wel vind ik haar stijl heel leuk en heb ik echt gelachen tijdens het lezen en gedacht: "Goh zou het zelf echt nooit zo doen",  hahaha. Tijdens het lezen krijg je wel een zwak voor Amy, tenminste ik wel. Dus ik zou het boek zeker wel aanraden, maar dan moet je je niet laten leiden door die verkoopzinnetjes op de achterflap. Humor heeft Jane Fallon wel dus als je wil lachen en genieten van haar manier van schrijven, die gewoon heel fijn is, moet je het zeker lezen.

Ja zeker, dit is echt niet het laatste boek wat ik van haar gelezen heb, ik vind haar manier van schrijven gewoon leuk, en moet er om lachen en dat is altijd goed. Al hoop ik wel dat ze dan toch een ander soort wraak verzint, of een keer uit een mannelijk oogpunt, lijkt mij ook wel grappig

Lore: Spijtig genoeg zijn mijn verwachtingen niet waargemaakt. Tijdens het lezen van het verhaal had ik een groot gevoel van herkenning. Ik wist niet meteen van welk boek tot ik de inhoud van haar vorige boek nog eens ging bekijken. Voor mij is dit eigenlijk gewoon hetzelfde verhaal enkel net andere personages. Ik vind het idee van wraak heel leuk en goed uitgewerkt, maar net zoals haar voorgaande boek speelt het zich af in de omgeving van acteurs en is er een bedriegende echtgenoot. Ik vind dat de verhalen te hard op elkaar leken.

Ik zou zeker overwegen om nog een boek van Jane Fallon te lezen, ook in dit verhaal is er zeker humor aanwezig. Jane Fallon heeft ook een goede schrijfstijl en het verhaal is goed. Ik zou alleen eerst goed de inhoud bekijken en is het met acteurs of een bedriegende echtgenoot dan ga ik toch passen denk ik.

Mandy: Mijn verwachtingen zijn wel waargemaakt. Ondanks dat haar vorige boek en dit boek ontzettend op elkaar lijken, vind ik dit boek veel beter. Zou ik het dus aanraden? Ja! Wel met de boodschap dat je dit boek dus moet lezen en haar vorige beter kunt laten liggen.

Ik zou ook zeker nog een keer een boek van Jane Fallon oppakken, maar dan wel eentje met een ander thema.

Diana: Ik had hoge verwachtingen op bepaalde gebieden en die zijn zeker waargemaakt. Ik heb veel moeten lachen om het verhaal, maar heb vooral ook genoten van de bizarre wraakacties en de fijne personages. Fallon blijft voor mij een auteur om bovenop de stapel te houden.

afa130a7451941fbc47d76b135b6544b.jpg

Het is duidelijk, erg vernieuwend is Even goede vrienden niet, maar toch hebben de dames zich met het boek vermaakt. Hou jij ook van boeken met wraak of sla je deze liever even over?Reacties op: Hoge verwachtingen: Wij lazen 'Even goede vrienden' van Jane Fallon

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jane Fallon

Jane Fallon

Jane Fallon (1960) is televisieproducent en auteur. Ze woont samen met acteur Ri...