Advertentie

Ik haat series!

op 08 januari 2019 door

Series. Het feelgoodgenre stikt ervan. En bah, wat háát ik series! Je hebt er vast wel een, een favoriete serie. Als je geluk hebt, heb je die pas ruimschoots na verschijning ontdekt. Als je geluk hebt, lees je dan achter elkaar de verschillende delen uit. Bingelezen, niets fijners dan dat. Maar als je de pech hebt dat je een serie ontdekt als hij pas net is uitgekomen, dan heb je een serieus probleem.

Door Sanne

Je kent het wel. Je begint met het lezen van een eerste deel uit een serie. Je weet bijna al hoe dat eerste deel gaat eindigen: met een cliffhanger. En dan begint pas het probleem! Je moet wachten tot het volgende deel verschijnt. Maanden, soms wel een jaar wachten! En laat ik nou zo slecht zijn in wachten. Of nee, eigenlijk ben ik niet ongeduldig, maar ik ben vooral heel nieuwsgierig! Ik wil weten hoe een verhaal (film hetzelfde verhaal) afloopt. Als kind kon ik er zelfs zo slecht tegen dat ik eerst de eerste bladzijde van een boek las, daarna de laatste bladzijde en tot slot pas alles daartussen. Maar met een serie gaat dat niet...

Neem nou die Lucinda Riley. Immens populair met haar zeven zussen, maar op dit moment zijn er nog maar vijf zussen in beeld. Ja vijf, want liefhebber van de serie kan sinds vandaag het kersverse vijfde deel bemachtigen: Maan. Maar ondertussen zit je al weer maanden te wachten tot je verder kunt, in de hoop dat je een beetje meer te weten komt over hoe het gaat aflopen.

Maar genoeg gemopperd voor vandaag. Want we zijn niet voor niets de Feelgood Club! Want series zijn zeker ook heel leuk.

  1. Series geven je extra veel bladzijden leesplezier!
  2. Je leert je favo personage(s) nóg beter kennen!
  3. Je leert bijpersonages ineens kennen!
  4. Vol verwachting naar iets uitkijken zorgt er alleen maar voor dat je nog happier bent als het eindelijk zo ver is!
  5. Als er een vervolg komt, hoef je nog geen afscheid te nemen van je favoriete personage!
  6. Series bieden de mogelijkheid in details te treden en zo meer te weten te komen over bijvoorbeeld geschiedenis of de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt!
  7. Series staan mooi in de boekenkast!

Vandaag geven we je een overzicht van hele fijne series, waarvoor wachten op vervolgdelen zeker de moeite waard is of waarvan alle delen al zijn verschenen. Heerlijk he?!

Nederlandse series
0bb57a583fa4ba9d404b50433b7a7838.jpeg

Follow - Like - Share - Gaby Rasters

Deze serie van Gaby Rasters bestaat weliswaar uit drie delen, maar in elk van de delen staat een ander persoon centraal. Het leuke is dat je ook van de eerdere personages iets mee krijg.

FOLLOW het leven van Mila in deze roman van Gaby Rasters. Dat leven is niet alleen ingewikkeld, maar ook herkenbaar en verslavend. Dertiger Mila is op zoek naar warmte en liefde. Haar zoektocht speelt zich grotendeels af op het internet, want Mila zit vanwege het werk van haar man in Zuid-Frankrijk. Ze krijgt weer contact met een oude liefde in Nederland en de digitale vonken spatten eraf, tot ze ook in real life een wel erg leuke man ontmoet. Hmm... Extra tof aan FOLLOW is dat Mila en de andere personages te vinden zijn op social media.

Follow (1), Like (2), Share (3).

Vrienden - Astrid Harrewijn

Noor, de ideale vriendin en dochter, krijgt een prachtige baan aangeboden als conservator bij het Van Gogh-Museum. Een kans die ze met beide handen aangrijpt, ook al moet ze ervoor van Maastricht naar Amsterdam verhuizen. Deze drastische stap wordt haar niet in dank afgenomen door haar vriend en ouders. Haar jongere zusje Kiki, nog geen dertig, bewust single, wild en onbezonnen, werkt voor kunstenaar Jeff Koons en brengt zijn nogal spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk in Amsterdam. En dan is er nog Noors studievriend Joost, een archeoloog en kunsthistoricus die als adviseur bij het Rijksmuseum werkt. Samen betrekken ze een ietwat verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Ze delen lief, leed en de voordeur met elkaar maar kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over werk. Tot Noor op een groot schandaal in de kunstwereld stuit.

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) (1), Daar heb je vrienden voor (2), Vrienden voor het leven (3).

Zwaar - Chantal van Gastel

In de serie van Chantal van Gastal draait het om Isa. Isa is een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Zwaar verliefd (1), Zwaar beproefd (2), Zwaar verguld (3).

De stadstuin - Anne West

De stadstuin is niet zomaar een moestuintje. Dit is een Amsterdamse tuin waar de buurt samenkomt en groenten verbouwt. Als de drie zussen Maud, Yara en Britt deze tuin erven, zien ze niet direct reden om elkaar in levenden lijve te ontmoeten. Maar dat blijkt een misvatting. Deze heerlijke feelgoodroman van Anne West is het eerste deel in een trilogie over de zussen, die op humoristische wijze een hoop moderniteiten op de hak neemt.

Maud (1), Britt (2), Yara (3).

Steamy series
b05074b1c1034879bd3e23c4c543a1e6.jpeg

Mijn man - Jodi Ellen Malpas

Een relatief oude serie, het eerste deel verscheen al in 2013. Maar liefhebbers werden op hun wenken bediend toen eind vorig jaar er nog een deel over Eva en Jesse verscheen.

Architecte Ava O'Shea leert Jesse Ward kennen: een rijke, arrogante en mysterieuze zakenman, die meer dan een tikkeltje stout en dominant is. Maar hij is vooral onweerstaanbaar. Mijn man is een intens gepassioneerd liefdesverhaal dat lezeressen helemaal wild zal maken. De chemie tussen Ava en Jesse is aanstekelijk. Jesse Ward is de nieuwe bad-boy van de erotische literatuur: fout,stout en onweerstaanbaar!

Obsessie (1), Ontdekking (2), Overgave (3), Ontketend (4).

Knopen - Penelope Sky

Een wat heftige serie, maar misschien best genieten voor diegenen die houden van steamy boeken.

Ik heb een schuld bij hem. Een grote. Een die niet met geld of gunsten terugbetaald kan worden. Hij wil slechts één ding. Mij. Voor iedere actie krijg ik een beloning. Een knoop. Pas als ik zijn vaas met driehonderdvijfenzestig knopen heb gevuld, laat hij me gaan. Dan laat hij me vrij. Maar iedere knoop moet ik verdienen. Door me aan de meest duistere, wrede, en mooiste man die ik ooit gezien heb te onderwerpen.

Knopen en kant (1), Knopen en haat (2), Knopen en pijn (3), Knopen en spijt (4), Knopen en schuld (5), Knopen en eer (6).

Royal - Geneva Lee

Een blik, een kus en niets is meer hetzelfde. Op haar afstudeerfeestje ontmoet Clara Bishop een knappe vreemdeling. Zonder waarschuwing trekt hij haar naar zich toe en kust haar gepassioneerd, waarna hij weer verdwijnt. Clara heeft geen idee wie de man is – totdat een foto van hen beiden in de krant verschijnt: het is prins Alexander van Cambridge, kroonprins van Engeland, een bad boy met koninklijk bloed…

Royal Passion (1), Royal Desire (2), Royal Love (3).

Historische series
6d012d9128f72cfde76dcca12cc3dcfd.jpeg

De zeven zussen - Lucinda Riley

Zeven zussen, zeven verhalen. Allemaal als baby geadopteerd door dezelfde vader: Pa Salt. Zijn mysterieuze, plotselinge dood brengt de zussen weer bij elkaar in het ouderlijk huis. Dat vormt het vertrekpunt voor deze ongeëvenaarde reeks, waarbij iedere dochter op zoek gaat naar haar eigen afkomst, en naar de verdwenen zevende zus. Het voert hen naar Rio de Janeiro, Noorwegen, Londen, Thailand en Australië. Zullen ze daar hun ware identiteit ontdekken?

De zeven zussen (1), Storm (2), Schaduw (3), Parel (4), Maan (5).

Rata station - Sarah Lark

Sarah Lark is bekend om haar series over Nieuw-Zeeland. De meest recente trilogie die van haar hand verscheen is die van Rata station.

Duitsland, 1837. Ida sluit zich aan bij een groep jonge mensen die naar Nieuw-Zeeland zullen vertrekken. Hun is land beloofd, en vrijheid. Maar als het aan Ida lag, mocht Ottfried, haar door haar familie uitgezochte verloofde, wel achterblijven. 
Nieuw-Zeeland, 1837. Cat is opgegroeid in een bordeel, en weet dat ze binnenkort gedwongen zal worden daar ook zelf de kost te verdienen. Ze vlucht weg, het binnenland in, op zoek naar een andere toekomst voor zichzelf. Ida en Cat ontdekken al snel dat je niet altijd iedereen op hun woord kunt geloven. Lukt het hen om toch het nieuwe begin te vinden dat zij zoeken?

De tijd van de vuurbloemen (1), De zang van de hoornschelp (2), De legende van de vuurberg (nog niet verschenen).

De reiziger - Diana Gabaldon

Misschien wel de uitgebreidste serie die we kennen. Net als De zeven zussen ontzettend populair. De boeken van Diana Gabaldon worden ook verfilmd en zijn als serie te zien als Outlander.

De reiziger is een verhaal vol passie en avontuur, angst en verraad… en een liefde die alle barrières van plaats en tijd overstijgt. Claire Randall viert in 1945 de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel... en ze wordt wakker in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart. De onweerstaanbare jonge Schot James Fraser laat haar kennismaken met een zo vurige passie en een zo allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen trouw en verlangen, en tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens.

De reiziger (1), Terugkeer naar Inverness (2), De verre kust (3), Het vuur van de herfst (4), Het vlammende kruis (5), Sneeuw en as (6), Een echo in de tijd (7), Met het bloed van mijn hart - deel 1 (8.1), Met het bloed van mijn hart - deel 2 (8.1)

Overige series
39487523d84d0d40a458d275a9cd9093.jpeg

Liefs uit Manhattan - Sarah Morgan

Nadat ze haar baan is kwijtgeraakt, is Paige haar eigen evenementenbureau begonnen. Helaas gaan de zaken rampzalig, waardoor ze wel hulp móét vragen aan ICT-miljonair Jake Romano, de beste vriend van haar broer. Probleem is alleen dat ze al jaren verliefd op hem is, wat natuurlijk funest is voor een goede samenwerking. Dus doet ze haar uiterste best om dat voor hem te verbergen - met slapeloze nachten als gevolg. Vanwege zijn reputatie van hartenbreker heeft Jake aan Paige' broer moeten beloven dat hij nooit iets zal beginnen met zijn kleine zusje. Kleine zusje. Klein. Als Jake dat nou maar vaak genoeg herhaalt, gaat hij het misschien wel geloven. Want sinds Paige zijn kantoor is komen binnenvallen, één en al blonde, langbenige verleiding, doet hij geen oog meer dicht!

Nachten in New York (1), Vlinders in Central Park (2), Flirt op 5th Avenue (3), Dromen in de ochtendzon (4).

Voor jou - Jojo Moyes

Wie kent de serie niet. Is het niet het boek, dan wel de film.
Louisa's wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. 
Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen - een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Voor jou (1), Een leven na jou (2), Voor mij (3).

Het Rosie project - Graeme Simpsion

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. 

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen

Het Rosie project (1), Het Rosie effect (2), Het Rosie resultaat (3).

Zo. Dus mocht je overmorgen deel 5 van De zeven zussen uit hebben, dan hoef jij je niet te vervelen in de wachttijd tot deel 6 verschijnt!Reacties op: Ik haat series!

Meer informatie

Gerelateerd