Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Interview Anja Feliers + boekoordeel Ademloos

op 07 juni 2021 door

Anja Feliers staat vooral bekend als thrillerschrijfster met haar bekendste reeks omtrent psychologe Kathleen Verlinden, waar ze erotische scènes zeker niet schuwt. Nu komt ze echter met een steamy reeks Dirty Little Secrets, die meteen uit drie delen zal bestaan. Het eerste deel Ademloos ligt op 17 mei in de winkels. Een thrillerschrijfster die steamy feelgood gaat leek ons met de 'mei maand, mannen maand' nog fris in het geheugen een ideaal moment om Anja Feliers te interviewen.

- door Lizzie -

12c729a329302cfceb5a656076564ba2.png

Over Ademloos

Ademloos is het eerste deel in de Dirty Little Secrets-trilogie die je vanaf de eerste hoofdstukken meesleurt in het stomende liefdesleven van Louise, een gepassioneerde lifestylejournaliste die in haar zoektocht naar het ultieme genot meer grenzen overschrijdt dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Na een wilde nacht ontdekt Louise dat Tyler More contact met haar zoekt. Tyler, de man met wie ze tien jaar geleden een stomende affaire had, maar die plots uit haar leven verdween. Jarenlang zocht Louise tevergeefs naar hem. Tot nu. Want Tyler More is terug… en Louise is hun prikkelende fantasieën van toen niet vergeten. Haar honger naar hem is nog steeds niet gestild. Opnieuw valt ze als een blok voor hem, maar is dit wel een spel dat ze durft te spelen?

Het interview

Wie is Anja Feliers in vijf woorden?

"Openhartig, onzeker, gevoelig, vrolijk, bang voor het noodlot."

We kennen je voornamelijk van je thrillerreeks omtrent Kathleen Verlinden. Vanwaar is het idee ontstaan om een steamy reeks te schrijven?

"Het idee om een steamy reeks te maken is voortgevloeid uit verscheidene dingen. Eerst en vooral gebruik ik erotiek in bijna al mijn thrillers daar waar het de scènes net nog wat pittiger kan maken. Dat zat al in mijn allereerste thriller Verleid me en mijn lezers kennen dat ondertussen ook van mij. Verleden jaar kreeg ik daarbij de vraag van het Vlaamse tijdschrift Flair om een erotisch verhaal te schrijven. Daar besefte ik opnieuw hoe leuk het is om een verhaal te schrijven waarbij misdaad niet centraal staat, maar wel liefde verlangen en erotiek. Na een lang gesprek met mijn uitgeefster en haar onvoorwaardelijke steun hierin bekroop me de drang een roman te schrijven over vrouwen en voor vrouwen waarin hun verlangens, hun fantasieën centraal staan en niet die van de man. Tijdens een slapeloze nacht dook al snel Louise op in mijn hoofd en in no time nam ze me mee in haar wereld. Ik besefte vrij snel dat haar verhaal niet in één boek te vatten was. Het zou een trilogie worden met de tot verbeelding sprekende overkoepelende titel Dirty Little Secrets. Deel 1, Ademloos, zal op 17 mei in de winkel liggen. Deel 2, Adempauze, en deel 3, Adembenemend, mag je volgend jaar verwachten."

Dit is een trilogie mogen we nog meer van dit soort boeken verwachten? Of is het een eenmalige uitstap?

"Dirty Little Secrets zal vermoedelijk geen eenmalige uitstap worden, maar ook mijn thrillers rond psychologe Kathleen Verlinden en de andere reeks rond het medium Caro Westerhof wil ik niet laten liggen. Dus als je me nu vraagt of ik nog erg veel zal gaan schrijven de volgende jaren dan is mijn antwoord volmondig ja."

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

"Je mag me ’s nachts altijd wakker maken om te gaan dansen. Ik ben er gek op mijn beentjes uit te slaan op welke dansvloer dan ook. Het is iets wat ik erg mis tijdens deze pandemie. ’s Nachts, wanneer ik klaar ben met schrijven, durf ik mijn geluid wel eens open te draaien en op mijn schrijfzoldertje totall loss te gaan, maar het is niet hetzelfde dan wanneer je dit met vrienden kunt delen."

In welk boek zou jij de hoofdpersoon willen zijn?

"Deze vraag vind ik best moeilijk. Mag het ook een personage zijn in een verfilmd boek dat ik het afgelopen jaar heb gezien? Dan kies ik voor de serie Big Little Lies voor het personage Celeste Wright, vertolkt door Nicole Kidman. De serie is gebaseerd op het boek Big Little Lies van Liane Moriarty. Het is een van de betere series die ik afgelopen jaren heb gezien en sowieso ben ik een ontzettend grote fan van het acteerwerk van Nicole Kidman. Big Little Lies vertelt het verhaal van een groepje welgestelde vrouwen in een Californisch kuststadje wiens luxeleventje maar een façade is waarachter zich allerlei minder fraaie dingen afspelen. Echt een serie om te bingen."

Je mag voor één dag wisselen met een internationale bestseller auteur, wie zou je kiezen en waarom?

"Als ik één dag met één internationale bestsellerauteur zou mogen wisselen zou dat met het schrijversduo Nicci French zijn. Ik ben echt grote fan van hun werk en ik koop hun boeken blindelings. Ik zou sowieso graag een gesprek met hen voeren over hoe hun ideeën tot stand komen, op welke manier ze elkaar aanvullen, hoe hun dagindeling eruit ziet, wat hun frustraties zijn en waar ze heel blij van worden. Als ik het aandurf, zou ik hen misschien wel wat tips willen geven over hoe ze een pittige erotische scène kunnen schrijven. Die mis ik wel eens in hun boeken en als ze er zijn, worden ze vaak net iets te voorzichtig geschreven."

12c729a329302cfceb5a656076564ba2.png

Wat vond ik van Ademloos?

Ik leerde Anja Feliers kennen door haar thrillerreeks omtrent Kathleen Verlinde. Voor mij begon het met Femme Fatale en ik was meteen verslaafd. Wanneer ik Femme Fatale kocht wist ik niet dat het een reeks was. Toen ik daarachter kwam, kocht ik meteen de rest van de serie. Gelukkig zijn de boeken perfect los van elkaar te lezen. Wanneer dan een van je favoriete schrijvers een heel ander genre op de markt brengt, moet je dat boek ook gelezen hebben. Zal het even goed zijn? Of is het meer van schoenmaker blijf bij je leest? Hieronder vind je mijn bevindingen terug.

Wanneer ik begon te lezen wist ik het al: ik ben verkocht! Vanaf de eerste zin zat ik al helemaal in het verhaal. De vlotte schrijfstijl die je terug vindt in de thrillers van Feliers, vind je zeker ook terug in dit boek

Als je van Ademloos een echt seksboek verwacht, ben je wel aan het verkeerde adres. Het boek is meer dan alleen seks. Het bevat een goed verhaal, met een vleugje erotiek erin, maar zeker niet over de top. Net genoeg om de verbeelding van de lezer te activeren. Net zoals ze ook in haar thrillers gebruikt. Het boek bevat niet de klassieke hoofdstukken - de ‘stoute’ hoofdstukken zijn aangeduid met een soort omkadering en gaan terug naar het verleden - maar hoe verder het verhaal vordert spelen die hoofdstukken zich voor een stuk ook af in het heden. Hierdoor leer je het hele verhaal van Louise en Tyler kennen, maar je begrijpt ook beter de vriendschappen tussen Louise, Claire en Alexander. Een vriendschap die al veel te verduren heeft gekregen. Toch weten ze de plooien altijd recht te strijken. Of komt er toch een haar in de boter nadat er een zwaar geheim naar boven komt? Het boek is het eerste deel van een triologie. Dit deel eindigt met zo’n grote cliffhanger, dat je onmiddellijk aan deel twee wil beginnen om het vervolg te kennen. Het verhaal is niet voorspelbaar, door alle dingen die er gebeuren kan het boek alle kanten op. Het is een aangenaam verhaal om te lezen en Ademloos is voor mij even geslaagd als de thrillers die Anja Feliers schrijft.

Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar deze trilogie?



Reacties op: Interview Anja Feliers + boekoordeel Ademloos

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anja Feliers

Anja Feliers

De Vlaamse schrijfster Anja Feliers (1971) is geboren en opgegroeid in het Limbu...