Advertentie

Klassiekers om te kijken

op 07 november 2018 door

In een maand waarin klassiekers centraal staan op onze spot, kan een overzicht met klassiekers om te kijken natuurlijk niet ontbreken. We zijn dol op boeken, maar we vinden een film of serie op zijn tijd ook heerlijk! Daarom maakten we een lijstje met klassieke films en series om te kijken!

Door Sanne

Oude klassiekers

Anna Karenina 

Een verfilming van het bekende boek van Tolstoj, Anna Karenina, met in de hoofdrol Keira Knigthley als Anna, Jude Law als Karenin en Aaron Taylor-Johnson als Vronski. Het verhaal speelt zich af in het Rusland van de 19e eeuw. De prachtige Anna voelt zich gevangen in haar huwelijk met een belangrijke officier Karenin. Als ze graaf Vronsky leert kennen probeert ze niet voor hem te vallen, maar uiteindelijk ontstaat er een liefdesverhouding tussen de twee. Anna Karenina de film is een prachtig romantisch kostuumdrama. 

 

Pride & Prejudice

In de 18e eeuw ontmoeten we de zusjes Bennet. Elizabeth en de jonge Lydia zijn grootgebracht met slechts één doel: een geschikte man trouwen. Wanneer een man alleen intrek neemt in een herenhuis in de buurt en hij ook nog rijk blijkt te zijn, krijgt de familie Bennet goede hoop. In de kringen waarin Mr. Bingley zich begeeft moeten vast ook mannen voor de zusjes te vinden zijn. Als Elizabeth kennis heeft gemaakt met een van zijn vrienden probeert ze niet te vallen voor de trotse Mr. Darcy. Naar het boek van Jane Austen met wederom in de hoofdrol Keira Knightley.

Vanity fair

Wederom een kostuumdrama en een boekverfilming. Het verhaal speelt zich af in de 19e eeuw in Engeland, waar een meisje van lage komaf zich omhoog werkt in de Britse society. Uiteindelijk valt ze in de smaak bij zowel een oudere edelman als bij diens zoon. Samen strijden ze om haar liefde.

Les Misérables

Les Misérables, naar het boek van Victor Hugo. Weer bevinden we ons in de 19e eeuw, dit keer in Frankrijk. Jean Valjean, een man die lang in een strafkamp heeft gezeten, wordt voorwaardelijk vrijgelaten. Hij neemt een andere identiteit aan, wat in strijd is met de voorwaarden van zijn vrijlating. Een agent komt achter zijn identiteit en is gedreven om Jean op te pakken. Een alleenstaande moeder raakt in de prostitutie om haar dochter te helpen. Wanneer zij overlijdt adopteert Jean de dochter. 

Out of Africa

Een film die is gebaseerd op het leven van een schrijfster, namelijk die van de Deense Karen Blixen. Blixen sluit een schijnhuwelijk met een adelijke man, die een echte rokkenjager blijkt te zijn. Wanneer ze naar Kenia verhuizen, wordt ze verliefd op een van de jagers. Haar leven is niet gemakkelijk met een overspelige man, een ware liefde, problemen op de plantage en het onderwijzen van de lokale bevolking. 

La vita e bella

Een film uit 1997 (check de trailer!). Tijdens de WOII worden een Italiaanse man, zijn vrouw en zoontje op transport gezet naar een Duits werkkamp. Om het kind te beschermen tegen de gruwelijke vooruitzichten, doet hij alsof alles een spel is. De Italiaan gelooft er heilig in dat hij de geestelijke gezondheid van zijn zoontje kan redden en gaat vastbesloten door met toneelspelen, óók als ze al in het kamp zijn aangekomen.

Gejaagd door de wind

Ons overzicht staat vol met boekverfilmingen. Wat dacht je van Gejaagd door de wind, een film uit 1939 naar Gone by the wind van Margaret Mitchell. De film speelt zich af in 1861, in het zuiden van de Verenigde Staten. Scarlett is verliefd op Ashley, die verloofd is met zijn nichtje Melanie. Een onmogelijke liefde. Als de burgeroorlog uitbreekt, trouwt Melanie met Ashley en Scarlett met Melanie's broer Charles. Maar Charles gaat naar het front...

West side story

Een Amerikaanse film uit 1961 en gebaseerd op de gelijknamige musical. In New York strijden twee straatbendes tegen elkaar. Ze dansen en zingen, en beelden zo het verhaal uit van Romeo en Julia, want natuurlijk worden twee mensen uit de bendes verliefd op elkaar.

Mary Poppins 

Wie kent het verhaal of de film nou niet. Mary Poppins, de meest mysterieuze en liefste nanny die er is. Op haar paraplu komt ze over Londen aangezweefd, om vervolgens een familie te helpen bij het opvoeden van twee kinderen. Een klassieker uit 1964, maar die half december opnieuw uitkomt. Bekijk hieronder de trailer.

The sound of music

The sound of music, wie heeft er nou geen herinneringen aan? Een jonge non die niet geschikt is voor het leven in een klooster, vertrekt naar een gezin met een leger aan kinderen om de vader te helpen bij het opvoeden van zijn kinderen na het overlijden van hun moeder. Natuurlijk worden ze verliefd.
Wedden dat je kunt meezingen met onderstaand filmpje? 

Sissi

Sissi is een romantisch verhaal over de jonge Oostenrijkse keizerin ElisabethKeizer Franz Joseph, die op zoek is naar een passende vrouw, wordt verliefd op Elisabeth, die door iedereen Sissi wordt genoemd. Franz Joseph weet het hof ervan te overtuigen om zijn jonge bruid te trouwen en Sissi verlaat haar huis en haar familie om de man te trouwen met wie ze lief en leed zal delen.

Moderne klassiekers

Outlander

Okee, misschien is Outlander geen klassieke klassieker, maar geloof ons, dit is een klassieker in wording. Een serie waar we met z’n allen verknocht aan zijn en waar we vast later nog over praten. Daarom wilden we deze gelegenheid aangrijpen om hem nog maar eens te noemen. We <3 Outlander! En daarom alvast een voorproefje van serie 4, die nog op Netflix moet gaan verschijnen.

 Titanic

Voor de liefhebbers van veel romantiek en tranen: Titanic! Weer zo'n film die je vast gezien hebt, maar die je vast nog vaker kunt bekijken. Het ontroerende en aangrijpende verhaal over het onzinkbare schip dat toch zonk en waarop twee geliefden dachten elkaar gevonden te hebben. 

Bridget Jones - films

DE ultieme feelgood klassieker is natuurlijk Bridget Jones! Bridget Jones is op zoek naar de ideale man. Ze besluit een dagboek bij te houden om zichzelf te verbeteren en de beste versie van zichzelf te worden. Ze ontmoet twee mannen en moet uiteindelijk kiezen. Bridget Jones is romantisch en bevat een flinke dosis humor waar elke vrouw zich in zal herkennen.

En dat was weer een aflevering, euh blog, vol met films en series die je moet kijken! Helemaal als je van klassiekers en een overdosis romantiek houdt. Welke van deze klassiekers zou jij wel eens willen (her)kijken?Reacties op: Klassiekers om te kijken

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken