Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Koningsdag wordt woningsdag

op 27 april 2020 door

Het is vandaag een totaal andere besteding van Koningsdag dan we van plan waren. In plaats van lekker langs de vrijmarkt te struinen en goedkoop mooie boeken op de kop tikken, moeten we thuisblijven en vieren we een nieuw fenomeen: woningsdag. Hoe brengen wij deze bijzondere koningsdag door?

7dd6985e5d15cf3df6f868bf6f10bdd6.png

Helma

Normaal gesproken zouden we naar mijn schoonmoeder gaan en vandaaruit de vrijmarkt aan de Amsterdamseweg bezoeken. Heerlijk neuzen in al die oude rommel die mensen uitgestald hebben. En altijd is er wel een boek of een ander leuk hebbedingetje, waar je eigenlijk helemaal niets aan hebt, dat we mee naar huis nemen. Vandaag installeren we ons met een stuk appeltaart in onze eigen tuin, als het zonnetje tenminste meewerkt, doe ik een uurtje yoga met de online les en duik dan in mijn leesclubboek waarin ik echt even leesmeters moet maken.

Antoinette

Normaal gesproken zouden we in de ochtend naar de plaatselijke optocht in ons dorp gaan. Scholen, verenigingen en individuen tonen het publiek hun versierde karren en kleding. Altijd leuk. In de middag struinen we in ons dorp de vrijmarkt af en/of pakken een terrasje. Daarna volgen we het feest van Radio 538 met onze tieners. Dit laatste zullen we vandaag ook doen. Ik duik in ieder geval vandaag met mijn boek of reader nog even lekker de zon in. Vanmiddag een wandeling met de honden door het bos (woon praktisch naast een groot bos) en nog even genieten van het lekkere weer.

Lore

Als Belg heb ik weinig met Koningsdag. Ik heb er al over gehoord, maar weet er weinig van. Voor mij is het een dag zoals alle andere, een ‘gewone’ werkdag. Ik hoop natuurlijk vanavond nog wat te kunnen lezen. Aangezien mijn vriend morgen jarig is, zal er waarschijnlijk wel al een beetje gevierd worden, maar dan om een andere reden. 

7dd6985e5d15cf3df6f868bf6f10bdd6.png

Marieke

De vrijmarkt van Koningsdag vind ik een van de leukste evenementen van het jaar en het begint hier om de hoek. Vaak leg ik zelf een kleedje neer en ga dan zitten koukleumen, want het is 's morgens nog wel erg koud. En dan zelf ook nog boeken scoren, Helaas, dit jaar gaat het over. Voordeel: Ik kan 'uitslapen' (wat ik helemaal niet kan en nooit doe) en ik heb weer een leesdag erbij. Ik ga dus maar weer een nieuw boek openslaan. maar nu wel met een oranje tompouce erbij!

Renate

Heel eerlijk, ik doe eigenlijk weinig op koningsdag. Ik kom het dorp niet uit, wel kijk ik meest even snel op de rommelmarkt hier,. Dat zijn ook echt maar een paar kleedjes en 's middags kijk ik wel altijd naar het ringsteken met trekkers, vind ik wel geinig en dat ga ik nu wel missen. Ik hou wel van tradities in die zin, maar met koningsdag zelf heb ik weinig, dit jaar ga ik eerst opruimen in mijn boekenkamer (hoognodig) en 's middags lekker in de zon lezen! Dus ga mij wel vermaken! 

Mandy

Ik heb zelf niet zo heel veel met Koningsdag en dan bedoel ik eigenlijk de drukte en het feestgedruis. Meestal maak ik een klein en snel rondje over het dorp en installeer ik me thuis met een tompouce op de bank om te kijken naar Koningsdag op televisie. Dat vind ik altijd wel leuk om te zien. Gelukkig is het vandaag mooi weer en ook al valt er weinig te zien op televisie of in het dorp, ik neem lekker die tompouce en duik de tuin in met een boek.

7dd6985e5d15cf3df6f868bf6f10bdd6.png

Lizzie

Koningsdag bestaat niet in België. Ik vind het wel fijn dat dit in Nederland echt gevierd wordt. Normaal is dit voor mij een gewone werkdag. Maar door de corona zit ik nog steeds thuis en kan ik niet gaan werken. De zon straalt dus ik nestel mij straks met een boek op het terras en hoop op vooruitzichten om vlug terug aan de slag te kunnen. Vanavond een klein intiem feestje met manlief want we zijn vandaag 14 jaar en 11 maand samen en iedere maand drinken we hier iets op al bijna 15 jaar lang.

Sanne

Koningsdag is bij ons een dag van lekker rondhangen op de vrijmarkt, snuffelen naar boeken en verder een gezellige dag doorbrengen met het gezin. Een gezellige dag met het gezin maken we er ook dit jaar van, ook al is dat vanuit huis. Zo heb ik al vroeg samen met de kinderen oranje cakejes gebakken. Verder heb ik net mijn vorige boek uit, dus ik denk dat ik in plaats van rond te neuzen in andermans boeken, eens in mijn eigen kasten ga speuren naar een nieuw-oud boek.

Diana

Vorige week dacht ik nog een lekker lang weekend te hebben. Lekker met mijn mannen buiten in de tuin (werken) en genieten van het mooie weer. Gisteren vertelde mijn man dat hij gewoon ging werken vandaag, dus ik ben ook maar naar de zaak gegaan. Nu kijk ik - na een hoop onverwachte dingen vanochtend - naar een stralendblauwe lucht. Eén ding is zeker, ik haal straks Casper op bij zijn oppas en duik dan met een lekker glas wijn om te proosten op de koning en een goed boek de tuin in! Vandaag begin ik aan een nieuw boek, dus genieten wordt het sowieso.

7dd6985e5d15cf3df6f868bf6f10bdd6.png

Iedereen een fijne konings/woningsdag! #blijfthuis #blijfgezond #ikleesthuis

We zijn benieuwd wat jullie gaan doen of hebben gedaan. Laat het ons weten in een reactie.Reacties op: Koningsdag wordt woningsdag

Meer informatie