Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Amarins

op 26 februari 2023 door

Denk je dat je net een leestip hebt gegeven, zijn er al weer zes weken om gevlogen en mag ik jullie opnieuw tippen. Ik heb best veel gelezen afgelopen weken dus het vinden van een fijne tip was dan ook niet zo moeilijk. 

- door Amarins -

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png

Mijn tip van de week is ... Voordat je me kende van Tamara Postma

Tamara Postma, een schrijfster van eigen bodem die bij velen al bekend werd door haar 'Seizoenen'-serie en door de 'Nina'-serie. Voordat je me kende, haar nieuwste boek, kwam op 2 februari uit en ik ben het meteen gaan lezen. Het is een maffia-romance. Voor als je dit genre nog niet kent: meestal gaan deze boeken over een personage dat betrokken is bij de georganiseerde misdaad. Uiteraard weet je dat in het echte leven de georganiseerde misdaad zich met niet al te frisse zaken bezighoudt, maar dat onderdeel van het maffia-leven komt mondjesmaat ter sprake en is voor het verhaal van ondergeschikt belang. In de maffia-romance draait het voornamelijk om het liefdesleven en de persoonlijke, menselijke kant van het leven en zijn de hoofdpersonen de 'good guys' binnen de 'bad guys'. Dit genre lees ik niet vaak maar mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt na het lezen van de korte inhoud.

Over het boek

Zeven jaar geleden vertrok Isabelle in het holst van de nacht door het raam van haar slaapkamer en liet ze alles achter. Al die jaren was ze spoorloos, niemand kon haar vinden en eindelijk dacht ze vrij te zijn… tot dat ene telefoontje dat alles veranderde.

Als Isabella Lombardo na jaren zwerven door de straten van New York een telefoontje krijgt dat haar ouders vermoord zijn, leert ze eindelijk de waarheid over hun mysterieuze leven kennen. Isabella gaat tegen beter weten in naar de begrafenis, maar voor ze het weet is ze het middelpunt van een heuse bendeoorlog en valt ze in handen van een hele foute man, die uit alle macht probeert zijn eigen verleden voor haar te verbergen.

Mijn mening

Ik las eerder al wat delen van Tamara's series, maar toen Voordat je me kende uitkwam was ik zo nieuwsgierig dat ik het meteen wilde lezen. Ik zei het hierboven al: maffia-romance is een genre dat ik heel af en toe lees, maar ik denk dat daar verandering in moet komen want wat heb ik genoten en wat was dit verhaal gaaf!

Volgens mij heeft Tamara zichzelf overtroffen! Echt niet normaal. Wat een verhaal! Het klopt op alle fronten. Ze weet de lezer te emotioneren, te beroeren, een traantje weg te laten pinken en vooral ook op het puntje van de stoel te laten zitten. Het boek heeft passie maar ook de bekende maffia-elementen, duisterheid en mishandelingen. Maar alles in de juiste proporties. 

Hoofdpersonages Isabelle en Luc zijn zo prachtig uitgewerkt. Je kan helemaal meevoelen en je inleven. Hun emoties en keuzes worden zo mooi beschreven. Ze raken je echt! Soms haat je ze, soms ben je boos op ze maar vooral ga je van ze houden. Echt, wat een geweldige lieverds!

Eenmaal begonnen kon ik niet meer stoppen met lezen. Vanaf bladzijde één is het spannend, genieten en wil je alleen maar meer. Het boek neerleggen is geen optie! En dan op het einde word je getrakteerd op een enorme cliffhanger.

Gelukkig hoef ik niet lang op het vervolg te wachten, want als het goed is komt eind maart het tweede deel uit. Ik duim dat deze planning inderdaad klopt, want je wilt na het lezen van dit eerste deel alleen maar weten hoe het verder gaat.

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png

Lees jij wel eens een maffia-romance? Of zou je het na mijn tip misschien willen proberen? Mocht je Voordat je me kende gaan lezen dan ben ik heel benieuwd naar je ervaringen. Laat je het hieronder weten?



Reacties op: Leestip van Amarins

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tamara Postma

Tamara Postma

Woont met haar man, vier kinderen én twee fluffy Ragdolls in Groningen! In eige...