Leestip van Antoinette

op 13 maart 2022 door

Deze week mag ik jullie weer een leuk boek tippen. Ik las vorige maand het debuut van Jet Nijland en was verrast hoe mooi ze dit verhaal heeft weten te schrijven. Zwaluwdans is een roman die zich in het heden en verleden afspeelt en sterk geschreven is. En dan is de cover van het boek ook nog eens een plaatje!

- Door Antoinette-

66ec11008595348544bf4a67d906464a.png

Zwaluwdans viel mij op door de prachtige cover en mooie titel. De achterflaptekst van het boek sprak mij ook direct aan. Ik moet dan ook wel toegeven dat ik graag boeken lees die zich zowel in het heden als in het verleden afspelen. Vaak krijg je dan een mooi evenwicht in het verhaal en wil je gewoon weten hoe de twee verhaallijnen samen komen. Nadat ik het verhaal gelezen had kon ik niet anders dan beamen dat de titel echt prachtig is gekozen. Ik hou hier van!

Mijn leestip van de week is... Zwaluwdans

Zoals gezegd is Zwaluwdans het debuut van Jet Nijland. Naast dat ik graag historische romans lees, lees ik ook graag debuten om de simpele reden omdat je dan neutraal het verhaal in stapt. Er zijn nog geen verwachtingen en vergelijkingen. Tijdens het lezen viel mij gelijk de fijne, vlotte en gemakkelijke schrijfstijl op. Je identificeert je al snel met de hoofdpersonage en ik vond het vooral ook beeldend geschreven. Ik had met Zwaluwdans echt het gevoel dat ik moest doorlezen om te weten hoe dit verhaal zou aflopen. Ik las het boek dan ook elk vrij moment en ik sloot het met een tevreden gevoel dicht. Een aanrader voor lezers die graag verhalen lezen die zich in twee tijdsperiodes afspelen en een mooie geschiedenis beschrijven.

Over Zwaluwdans

Sevilla, een kleurrijke stad, een dansende zwaluw en een verboden liefde… Als Elisa na bijna dertig jaar een mysterieuze brief krijgt van haar Spaanse vader, komt haar leven volledig op zijn kop te staan. Er staat in dat ze een huis in Sevilla erft. Ze laat haar saaie bestaan in Nederland achter zich en vertrekt naar de stad van palmbomen, paleizen en de flamencomuziek. Daar komt ze meer te weten over de onvoltooide liefdesgeschiedenis van Nando en Neva. Ze werden verliefd op elkaar tijdens de Spaanse Burgeroorlog, maar hun status en de politieke verdeeldheid maakten hun toekomst onmogelijk. Kan hun liefde de haat en de verdeeldheid alsnog overwinnen?

Ik heb het boek vorige maand gelezen en was onder de indruk van dit debuut. ik beoordeelde het met 4 sterren. Een ruime voldoende en ik heb een auteur gevonden die ik zeker in de gaten ga houden.Reacties op: Leestip van Antoinette

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jet Nijland

Jet Nijland

Jet Nijland (1979) werd geboren op de Veluwe en verhuisde voor haar studie naar ...

Gesponsorde boeken