Leestip van Antoinette

op 08 mei 2022 door

De zondag heeft alweer aangeklopt en dit keer is het ook nog eens moederdag. Ik las afgelopen week een fijne feelgood die ik graag aan jullie wil tippen. 

- Door Antoinette-

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Via Social media kwam ik het boek van Mia Zomerdijk (pseudoniem van Iris Boter) tegen. De vrolijke cover sprak mij aan en ik was wel even toe aan een fijn feelgoodverhaal. Ik zocht het boek op in KoboPlus en ging direct lekker in het zonnetje buiten lezen.

Het verhaal is heerlijk vlot geschreven en ik was al snel in het verhaal. Voor ik het wist had ik al heel wat leesmeters gemaakt. Zomerdijk heeft een fijne basis voor dit verhaal bedacht, al is het niet helemaal uniek. Dit thema zie je de laatste tijd wel vaker voorkomen als hoofdthema van een feelgoodverhaal. Toch heeft dit boek een fijne flow en kent het ook nog een leuke twist op een gegeven moment. Al met al een leuk en vermakelijk verhaal die de feelgoodlezer wel zal weten te bekoren.

Mijn leestip van deze week is .... Het zolderkamertje aan de Bloemgracht van Mia Zomerdijk

Wanneer Cilla en Nick oog in oog komen te staan met een deurwaarder, zetten ze hun relatie op het spel om hun geldproblemen op te lossen. Maar is geld meer waar dan liefde? Cilla en Nick wonen samen in het knusse zolderkamertje aan de Bloemgracht. Ze zijn heel gelukkig met elkaar, leven minimalistisch en hechten meer waarde aan tijd dan aan geld. Maar hun droomleven valt in duigen als op een dag een deurwaarder aanbelt met de mededeling dat ze een enorme schuld hebben. Hoe gaan ze dat oplossen nu Cilla werkloos is en Nick alleen pizza’s bezorgt, maar nog niets verdient met zijn grote passie: zijn muziek? Dan ziet Cilla op tv een trailer van het nieuwe realityprogramma Herstart dat mensen met problemen helpt. Het enige wat ze moeten doen is een paar relatieproblemen verzinnen, financiële moeilijkheden hebben ze toch al. Tot hun grote blijdschap worden Cilla en Nick voor het programma geselecteerd en beginnen ze aan hun ‘neppe’ leven, wat best goed gaat: ze hebben er lol in en ze weten waarvoor ze het doen. Maar wanneer de eerste aflevering op tv verschijnt, komt Cilla erachter dat hun verzonnen relatieproblemen toch niet zo verzonnen zijn als ze dacht…

Hebben jullie Het zolderkamertje aan de bloemgracht al gelezen of staat hij op jouw leesplankje? Laat het weten hieronder in de reactie. Ik ben benieuwd naar jullie mening over dit boek of welke verwachtingen jullie hebben over dit verhaal.Reacties op: Leestip van Antoinette

Meer informatie

Gerelateerd

Over