Leestip van Helma

op 24 april 2022 door

Op zondag is het weer tijd voor de leestip van de week. Vandaag mag Helma een boek tippen dat het verdient om in de schijnwerpers gezet te worden.

- door Helma -

66ec11008595348544bf4a67d906464a.png

Vandaag tip ik een iets ouder boek, omdat het het eerste deel van de 'Onderweg'-serie is. En het is het altijd het handigst, tenminste dat vind ik, om die eerst te lezen voordat je aan de volgende twee delen (Tussen vier muren en Tussen angst en verlangen) begint die allebei afgelopen maand zijn uitgekomen. Je kan dus direct de hele trilogie achter elkaar door lezen. En het fijne is dat als je een KoboPlus abonnement hebt, je alle drie de boeken helemaal gratis kunt lezen.

Ik zou zeker adviseren om met dit eerste deel te beginnen, zodat je je echt kunt laten verrassen door de onverwachte twist die het verhaal maakt.

Mijn leestip van de week is ... Tussen licht en donker van Rian Sevenhuijsen

Toen het boek uitkwam las ik het voor een blogtour en was meteen enthousiast over de schrijfstijl van Rian en hoe ze haar personages tot leven bracht. Hoewel het verhaal in eerste instantie lijkt uit te draaien op een wat voorspelbare romance van hoofdpersoon Amber met een van de twee mannen die samen het fotografenduo Stormraaf vormen, wordt het door de onverwachte twist opeens een heel ander verhaal. Dus echt hoor, eerst dit eerste deel lezen, voordat je in de andere twee boeken duikt!

De prachtige Noorse natuur eist een bijna net zo grote hoofdrol op. De auteur put wat dat betreft uit eigen ervaring omdat ze daar jaren met haar man en gezin gewoond heeft en ze zich er na wat omzwervingen opnieuw gevestigd hebben. De excursies die Amber doet: het Frogner Park, de berg Floya, de IJszeekathedraal en last but not least de magie van het Noorderlicht. Ik zou zo met Amber willen ruilen, maar dan wel zonder alle liefdesperikelen, want de man van mijn dromen heb ik al.

In mijn recensie schreef ik indertijd dat Rian zich wat mij betreft in een klap op de kaart heeft gezet als feelgoodauteur, die een plaatsje verdient in de top van het Nederlandse feelgoodlandschap. Sterker nog: ik denk dat ze zelfs een vergelijking met auteurs als Jenny Colgan glansrijk zal doorstaan. Ik ga binnenkort beginnen aan de andere twee delen, dus ik ben benieuwd of ze me dan opnieuw weer aan het boek weet te kluisteren.

Over Tussen licht en donker

Amber weet best waarom haar grote zus haar een reis naar Tromsø cadeau heeft gedaan. Alles onder het motto: 'bad ideas make the best memories'. Alleen heeft Amber dit keer weinig behoefte aan de ongevraagde hulp. Ze moet een baan vinden. En een eigen huis. Toch gaat ze op pad, vastbesloten om dan vanuit Noorwegen alles maar te regelen. Een vroege sneeuwstorm helpt dit idee halverwege de heenreis al om zeep. Ze strandt op Oslo, samen met het beroemde fotografen-duo Stormraaf, dat haar uitnodigt de nacht niet op het vliegveld, maar in de stad door te brengen. Amber besluit voor een keer niet naar haar verstand te luisteren, precies zoals haar zus altijd adviseert. Nooit had ze kunnen bedenken dat ze die nacht mee zou doen aan een romantisch experiment met vrijbuiter Raaf, waarbij ze zesendertig vragen moeten beantwoorden om te kijken of ze verliefd op elkaar kunnen worden.

Hebben jullie al een boek van Rian Sevenhuijsen gelezen? Of misschien wel van haar alter ego Kate Paris, bekend van de new adult 'Sommeliers'-serie? Reacties op: Leestip van Helma

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken