Leestip van Helma

op 12 juni 2022 door

Op zondag is het weer tijd voor de leestip van de week. Een van mijn favoriete artikelen om een nieuw boek te ontdekken. Vandaag mag ik weer een boek onder jullie aandacht brengen.

- door Helma -

66ec11008595348544bf4a67d906464a.png

Ik heb gekozen voor een boek van een auteur die ik heb leren kennen toen ze in 2017 speciaal voor onze spot een kerstverhaal schreef. Haar nieuwste boek, dat eerst als Bookchoice Exclusive verscheen, is nu ook gewoon in de boekhandel verkrijgbaar en omdat ik er zo van heb genoten verdient het deze week een plekje in de schijnwerpers.

Mijn leestip van de week is ... De kluts kwijt van Vannessa Thuyns

Haar soepele schrijfstijl vol humor is een feestje om te lezen. Ondanks dat het een rasechte feelgood is, heeft Thuyns er ook een serieus thema in verwerkt. De vader van hoofdpersoon Naomi heeft Alzheimer en ze beschrijft niet alleen wat dat voor de mensen om hen heen betekent, maar ook de angst die hijzelf ervaart als de Alzheimer steeds meer bezit van hem neemt. Dit zorgt voor ontroerende momenten en diepgang in het verhaal. Dat geldt ook voor de verhaallijn van Naomi's zusje die ruzie met haar ouders heeft nadat ze haar jaren geleden aan haar lot hadden overgelaten toen ze zwanger was en de vader uit beeld was. Eigenlijk zijn alle personages aansprekend en in hun doen en laten geloofwaardig. De dialogen zijn ongekunsteld en soms zo grappig dat ik regelmatig met een grote glimlach op mijn gezicht zat te lezen. Het is een verhaal met een lach en een traan, terwijl ook het liefdesverhaal van Naomi en Jonas de nodige voeten in aarde heeft en zeker niet zoetsappig verloopt. Als je houdt van de boeken van Marijke Vos en Charlotte de Monchy, kan het niet anders dat je ook van dit verhaal zult genieten.

Over De kluts kwijt

Verovert stunteljournalist Naomi het hart van topchef Jonas of wordt het herrie in de keuken?

Wanneer haar wanhopige ouders hulp nodig hebben, besluit Naomi in te gaan op het onmogelijke voorstel van haar ex en restauranteigenaar Terence. Als zij zich voordoet als culinair journalist en een diepgaand artikel weet te schrijven over zijn mediaschuwe chef-kok zal Terence haar ouders helpen. Piece of cake toch? Alleen moet de stugge chef-kok Jonas van Deurzen niets hebben van journalisten en heeft Naomi allesbehalve verstand van koken.

Toch zet ze alles op alles om Jonas’ vertrouwen te winnen en meer over hem te weten te komen. Ondertussen belandt haar vader in de laatste fase van Alzheimer en is hij totaal de kluts kwijt. De tijd begint te dringen en het artikel moet worden ingeleverd. Maar wat als Jonas’ verleden te heftig is om te delen met de buitenwereld en Naomi moet toegeven dat ze hem meer dan gewoon aardig vindt? Is het dan nog mogelijk om niemand teleur te stellen...

Deze grappige en romantische feelgoodroman bevat alle ingrediënten voor een geslaagde leeservaring. Romantiek, vriendschap, familieperikelen en twee hoofdpersonages die je direct in je hart sluit.

Hebben jullie al een boek van Vannessa Thuyns gelezen? Ken je haar nog niet en wil je kennismaken met haar schrijfstijl? Haar kerstverhaal (moet kunnen in de zomer, toch?) is hier te lezen. Reacties op: Leestip van Helma

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Vannessa Thuyns

Vannessa Thuyns

Vannessa Thuyns is naast het schrijven werkzaam als zangeres en toert al jaren l...

Gesponsorde boeken