Leestip van Mandy

op 17 april 2022 door

Het is weer zondag, de week is weer voorbij. En dat betekent tijd voor een boekentip van één van ons! Deze week is Mandy aan de beurt om jullie een fijn boek te tippen. Het werd weer een zoektocht van jewelste en deze week gaat ze tegen haar eigen principes in door een boek te tippen dat ze zelf nog niet gelezen heeft.

- Door Mandy – 

66ec11008595348544bf4a67d906464a.png

De laatste tijd lees ik weer wat minder. Ik ben vaker afgeleid door Netflix, val eerder in slaap, heb het drukker op mijn werk… Een blik op mijn laatst gelezen boeken leverde dan ook niet direct een leuke tip voor jullie op, tenzij jullie van opvoedboeken houden ;-). Welk boek ik wel deze week heb uitgelezen is deel 2 van de Bridgerton-serie; De verliefde graaf van Julia Quinn. Maar om nou een tweede deel van een serie te tippen... Ik las het boek overigens, omdat ik graag seizoen 2 op Netflix wilde kijken en ik ben zo’n lezer die eerst het boek wil lezen en dan pas de serie of film wil kijken. Eén van de twee valt ten slotte altijd tegen en jullie weten vast net zo goed als ik welke dat vaak is. 

Maar toen zag ik tot mijn verbazing dat er een deel was toegevoegd aan de Bridgerton-serie. Voor degene die nooit van Bridgerton gehoord hebben en dat zullen er vast niet veel zijn, maar toch: acht broers en zussen worden in het Londen van de 19e eeuw nog net niet door hun moeder de huwelijkmarkt op gedwongen om een man of vrouw te vinden en zo de lijn voort te zetten. Uiteraard met het nodige drama. Ongelooflijk fijn vermaak voor een ieder die van kostuumdrama’s houdt. De boekenserie bestaat dus uit 8 delen en ik dacht dat de serie wel was afgerond. Maar nu blijkt dus dat er een prequel uit is. Een deel 0.5, een deel dat zich afspeelt voor alle andere delen. Een deel waarin niet de broers en zussen centraal staan, maar de vader en moeder van dit gezin en hoe zij elkaar ontmoet hebben. Toen ik dit zag, heb ik het boek meteen toegevoegd aan mijn wil-ik-lezen-lijst en misschien dat jullie dat ook zullen doen na het lezen van dit artikel.

Mijn leestip van de week is Voor altijd en eeuwig

 Als de negenjarige Violet Ledger de onuitstaanbaar irritante Edmund Bridgerton ontmoet, wil ze niets van hem weten. Maar tien jaar – en een indrukwekkende hoeveelheid baardgroei – later, blijkt Edmund uitstekend te zijn opgedroogd en worden ze smoorverliefd. Ze trouwen en het gezin Bridgerton groeit in rap tempo. Dan slaat het noodlot toe: Edmund wordt gestoken door een bij en krijgt een vreselijke allergische reactie… met dodelijke gevolgen. Ineens staat Violet in haar eentje voor de opvoeding van hun acht kinderen. Maar Violet zou Violet niet zijn als ze die uitdaging niet met beide handen zou aanpakken.

Hebben jullie ook al iets gelezen of gekeken van deze leuke familie? En geven jullie dan de voorkeur aan de boeken of aan de serie op Netflix?Reacties op: Leestip van Mandy

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julia Quinn

Julia Quinn

Julia Quinn (1970) studeerde kunstgeschiedenis aan Harvard en begon een maand ...

Gesponsorde boeken