Leestip van Mandy

op 05 juni 2022 door

Op zondag is het weer tijd voor de leestip van de week. Vandaag is het de beurt aan Mandy om een boek te tippen dat het verdient om in de schijnwerpers gezet te worden.

- door Mandy –

De laatste tijd gaat het lezen niet zo vlot voor mij. Ik luister af en toe nog wel eens wat in de auto naar mijn werk of ik lees een hoofdstuk in bed. Ik kan mijn gedachten er wel bij houden en ik vind het ook heerlijk ontspannen, maar toch ben ik snel moe en duik vaak vroeg mijn bed in of besluit eerder om niet-nadenk-programma’s op te zetten om zo mijn hoofd even leeg te maken. Heel erg zonde! Maar toch komt er ook bij mij af en toe toch nog een boek voorbij dat me grijpt en wat het lezen meteen een stuk makkelijker maakt, omdat je er echt ingezogen wordt. Dit had ik dus laatst bij het boek dat ik jullie vandaag wil tippen.

Mijn leestip van de week is Ik hou je vast van Marina Folkers   

Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.

Mijn mening

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Wat een prachtig en ontroerend boek is dit! Het is mijn eerste boek van Marina Folkers en wow, deze vrouw kan schrijven. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die van Colleen Hoover houdt, want deze vrouw is de Nederlandse versie. Ze heeft voor dit boek een zwaar en heftig thema gekozen. Ik ga geen spoilers weggeven, maar een trigger warning zou hier op zijn plaats zijn. Het mannelijke hoofdpersonage heeft iets vreselijks mee gemaakt. Millie die al die jaren naast hem heeft gewoond en bevriend met hem is geweest, heeft nooit een idee gehad. Tot dat de twee wat later in hun leven een relatie krijgen en Ethan het onverwacht uitmaakt en verdwijnt. Jarenlang horen ze niks meer van elkaar, tot Millie een reeks artikelen inclusief interview moet schrijven voor het tijdschrift waar ze voor werkt en hierbij kiest voor het bedrijf waar Ethan werkt. Tijdens het interview doet Ethan net of hij Millie niet kent. Hij behandelt haar koud en afstandelijk. Millie bijt zich hierdoor nog vaster in ‘de zaak’, want er zijn voor haar vele vragen onbeantwoord. Dit boek is echt all the feels. Het gevecht van Ethan en het doorzettingsvermogen van Millie om er voor Ethan te zijn, zijn heel echt en vol gevoel beschreven, waardoor je heel erg met de hoofdpersonen mee kunt leven. Het boek zal mij nog lang bij blijven in ieder geval.

Kenden jullie Marina Folkers al en hebben jullie al eens een boek van haar gelezen?Reacties op: Leestip van Mandy

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marina Folkers

Marina Folkers

Marina Folkers is bekend van haar feelgoodromans met een rauw randje. Eerder ver...

Gesponsorde boeken