- door Marieke


Mijn leestip..." />

Leestip van Marieke

op 23 januari 2022 door

Het is zondag en dat betekent een nieuwe blog met "De leestip van...". Deze week is het de beurt aan Marieke en de keus voor een leestip was voor haar niet zo moeilijk.

- door Marieke

66ec11008595348544bf4a67d906464a.png

Mijn leestip van de week is... Een Vleugje Londen - Gaby Rasters

"De titel alleen al is uitnodigend en de cover is ook niet te versmaden. Dat roept om gelezen te worden"

Schrijfster Gaby Rasters volg ik al langer. Ik kreeg twee keer een boek van deze schrijfster voor een Hebban recensie. Eerst Julia & Julia, wat een zeer aangename verrassing was. Geen feelgood verhaal, maar een combinatie van romaniek en thriller. Later kreeg ik ook Hou me vast zoals ik was om te lezen en te recenseren. Een prachtig, maar ook hartverscheurend verhaal, gebaseerd op ware gebeurtenissen van een vriendin van deze schrijfster.

Inmiddels heb ik ook diverse andere boeken van haar gelezen, waarbij elke keer weer blijkt hoe veelzijdig ze is, en dat ze moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat. In De Lissabonbrieven staat het thema van niertransplantatie centraal en in Nooit meer bang gaat het o.a. over de terroristische aanslag op het vliegveld van Brussel. Met dat boek won ze in 2019 de Valentijnsprijs en was winnaar bij zowel de jury als bij de publieksprijs. Haar veelzijdigheid uit zich ook in het feit dat ze twee jeugdboeken op haar naam heeft staan. Een ervan, het boek Timur heeft een hoofdpersonage met het syndroom van Down. In 2020 mocht ik meelezen met de totstandkoming van Hemelse modder door elke keer een stukje mee te lezen van wat ze had geschreven.

Toen ik hoorde dat haar nieuwste roman Een vleugje Londen uit zou komen in februari en het dan ook mijn beurt zou zijn om een leestip te geven, was de keuze snel gemaakt. Dit boek is mijn tip van de week.

Een vleugje Londen

Een ongeopende brief. Een verloren koffer. Twee levens die voorgoed zullen veranderen.

Het is een jaar geleden dat Tomas’ grote liefde Maggie overleed. Al een jaar slaapt hij slecht, is hij de bezieling voor zijn werk als parfumeur kwijt en distantieert hij zich van andere mensen. Maar Maggie heeft hem iets nagelaten: een brief die hij precies een jaar na haar overlijden mag openmaken. In de brief draagt ze hem op naar Londen te reizen en hun liefde te bottelen in een nieuw parfum. Tomas besluit de uitdaging aan te gaan, maar op de luchthaven gaat het al mis: hij raakt zijn koffer kwijt. Is het domme pech, of een voorteken?

Sharons leven neemt een dramatische wending als haar vader wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Ze wist niet eens dat hij ziek was, en aan haar ijzige moeder heeft ze ook al niets. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, draagt haar vader zijn levenswerk aan haar over: een verzameling verloren koffers die hij wil herenigen met hun rechtmatige eigenaar. In eerste instantie ziet Sharon weinig in het project. Wat moeten die mensen nu nog met hun oude spullen? Maar als ze de jonge Tomas ontmoet, realiseert ze zich dat herinneringen het dierbaarste bezit zijn dat een mens zich maar kan wensen. En dat ze misschien wel meer voor Tomas kan zijn dan alleen de vrouw die hem zijn koffer terugbracht.

66ec11008595348544bf4a67d906464a.png

Tot slot

Het boek heb ik besteld bij de boekhandel en afgelopen week opgehaald. Inmiddels heb ik de eerste hoofdstukken gelezen en die lezen heerlijk weg. Twee perspectieven die elkaar afwisselen, een man en een vrouw en de basis van het verhaal is gelegd. Komende week lees ik verder en vertrek met de personages naar Londen.

Nieuwsgierig geworden naar mijn Tip van de week??Reacties op: Leestip van Marieke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gaby Rasters

Gaby Rasters

Gaby Rasters is auteur en moeder van drie kinderen. Ze is dol op social media, n...