Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Marieke

op 16 juli 2023 door

Hoe snel kan het gaan? Voor mijn gevoel was ik pas nog aan de beurt voor een fabulous feelgoodtip en nu is het alweer zover. Maar ik heb weer een leuk boek gevonden hoor!

- door Marieke -

ea131bfe2917bb5d5eeb074cfe221788.png

Mijn leesplanning liep weer vol en dat kwam vooral doordat ik bij de bibliotheek de maximale hoeveelheid boeken had gereserveerd. En heel frappant, eerst duurt het weken voor ze binnen zijn, maar dan komen ze wel allemaal tegelijk binnen. En binnen een week moet je ze ophalen, anders gaan ze door naar de volgende lezer. Ik heb dus een stapel van tien boeken liggen, terwijl er ook van andere kanten nog boeken voordringen. Gelukkig is het zomer en is de leentermijn zes weken (wat uitstelgedrag enorm in de hand werkt!).

Ik heb dus maar gekeken welke echt terug moeten na zes weken, omdat een andere hongerige lezer het boek heeft gereserveerd. Naast Als de sterren fonkelen van Jet Nijland (een hele mooie roman met twee tijdslijnen) lees ik ook in Love on the brain van Ali Hazelwood. Samen met Sanne las ik al haar vorige boek De liefdeshypothese voor een buddyread (ik kwam er eerst niet in, om het vervolgens toch achter elkaar uit te lezen), en hoopte dat deze minstens zo leuk zou zijn. En dat is zo. Hoofdpersonage Bee is slim en grappig. Ze staat voor een geweldige uitdaging, maar het loopt niet echt soepel. Ze pakt door en dat levert heerlijke scènes op. ik heb het boek nog niet uit, maar geniet elke dag van een paar hoofdstukken en lees het met een grote glimlach. 

Love on te brain - Ali Hazelwood

In de door mannen gedomineerde wereld van neuro-engineering is het levensmotto van Bee Königswasser duidelijk: wat zou Marie Curie doen? Als NASA haar de leiding zou geven over een droomproject zou Marie zonder aarzeling accepteren. Duh. Maar de koningin van de moderne natuurkunde hoefde nooit samen te werken met Levi Ward. Zijn gevoelens voor Bee zijn duidelijk: aartsvijanden werken het best elk in hun eigen Galaxy, far, far away. Nu ontbreekt haar apparatuur, negeert het personeel haar en is haar droomproject naar de maan. Het enige wat nog telt is: wat gaat Bee Königswasser doen?

ea131bfe2917bb5d5eeb074cfe221788.png

Wetenschap en romantiek, wie had gedacht dat dat zo'n perfecte combinatie zou zijn? Zet jij het boek op je leeslijst?



Reacties op: Leestip van Marieke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ali Hazelwood

Ali Hazelwood

Ali Hazelwood is een veelvoudig gepubliceerde auteur - helaas van artikelen over...