Leestip van Marieke

op 15 mei 2022 door

Het is zondag en tijd voor een nieuwe leestip. Marieke koos voor een boek dat eerder als KoboOriginal in drie delen was uitgegeven.

- door Marieke -

5d87434c385af2e9135ae080df3228ae.jpg

Mijn leestip van deze week is Foodtruck Fiësta van Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn is een schrijfster waar we vaker iets over schrijven. Zo deed Helma mee met een blogtour van haar Liefde in Milaan- serie en lazen Helma en Marieke samen Recept voor geluk, het vierde deel van de 'Geluk'-serie voor een buddryread

Het boek Foodtruck Fiësta is een gebundelde uitgave van drie losse boeken die als KoboOriginal zijn begonnen. Per deel zijn ze ongeveer 100 pagina's en met de drie delen vormen ze een verhaal.

Het eerste deel: In de IJskast

Bertina – Tinus voor vrienden – besluit dat ze een sabbatical van haar studie wil. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in het leren en ze is nu aan haar tweede studie bezig. Maar dat gaat allemaal in de ijskast als ze een foodtruck koopt op Marktplaats. Haar retro ijstruck geeft na een paar kilometer al de geest, en dan is het Mats die haar kan helpen met opknappen. Ongemakkelijk…

Het tweede deel: Een ijskoude klus

Tinus krijgt hulp bij het opknappen van de ijswagen van Mats en andersom helpt ze hem met zijn website en social media. Ze krijgen het gevoel dat ze elkaar nooit helemaal hebben losgelaten, maar Mats heeft een vriendin en Tinus heeft een collega die werk van haar maakt. De emoties en verwikkelingen lopen hoog op in dit tweede deel.

Het derde deel: Meisje met het ijsje

Tinus maakt zich klaar voor haar eerste festival. Ze moet alle gedoe met Mats even vergeten en zich gewoon richten op haar ijstruck, dat lijkt haar veel beter. Haar wagen 'Meisje met het ijsje' staat naast 'Sammies Saté' en ze blijken hetzelfde festivalschema te hebben. Zo leuk! De eerste festivaldag is een groot succes. Voordat ze naar huis gaat, blijft Tinus nog even naar de muziek luisteren. En dan klimt er in haar ooghoek ineens iemand over het hek…

54c5f7aeaa6d0c7fc565c5994f3ab0b6.jpg

Mijn mening

Wat heb ik genoten van dit verhaal. Vooral het eerste deel was zo leuk en grappig. Het kopen van een mislukte foodtruck met een grote ijshoorn op het dak en de problemen die het oplevert. Maar ook het tweede en derde deel waren heerlijk om te lezen. Het is dan niet meer alleen grappig, maar er komen ook wat serieuzere onderwerpen aan bod. Op liefdesgebied gaat het ook niet zonder hobbels en zijn er een paar misverstanden die uit de weg moeten worden geruimd.

Het gaat over vriendschap en oude en nieuws liefdes en dat in een setting van een klein dorpje en de wereld van de foodtruck. levert een heerlijk verhaal op.

Het verhaal is dus te lezen via KoboPlus in drie delen en als paperback in een omnibus waarin de drie verhalen een compleet boek vormen.

Een aanrader voor deze heerlijke zomerse dagen, natuurlijk met een lekker ijsje (of een hele bak ijs) erbij.Reacties op: Leestip van Marieke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn debuteerde in 2015 met de vrouwenthriller "Buiten Spel" d...

Gesponsorde boeken