Leestip van Marieke

op 03 juli 2022 door

Deze maand zijn er heel veel nieuwe mooie boeken uitgekomen. Het had een lastige keuze kunnen zijn voor Marieke om een tip voor deze week te kiezen, maar de keuze was snel gemaakt.

- Door Marieke

Als ik weet dat het mijn beurt is om een boek te tippen, dan ben ik daar al ver van tevoren over aan het nadenken. Tot nu toe was dat makkelijk, want de boekentips vielen me bijna in de schoot. Ook deze keer was het niet moeilijk, want het boek werd zaterdag 25 juni gepresenteerd in Utrecht bij Broese en daar was ik bij.

d51f20c0cbcde6be41223c1d6531b10b.png

Mijn tip voor deze week is: Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans

Tamara Haagmans volg ik al vanaf het begin, tenminste voor zover dat mogelijk is. Zij had altijd al een droom om schrijfster te worden, en die kans kwam toen ze in 2017 de Valentijnprijs schrijfwedstrijd won. Dat was het begin van mooie, romantische en grappige feelgoodverhalen. Ik was erbij toen ze de prijs overhandigd kreeg en was de eerste die haar interviewde op de Romantic read middag in Arnhem. Allebei ons eerste interview en het was aan de ene kant wat ongemakkelijk, maar het was ook heel leuk en de basis voor regelmatig contact online en IRL bij events.

Voor de boekpresentatie reisde ik met Renate af naar Utrecht, om daar eerst heel Broese te bekijken (prachtige winkel) en daarna in de koffiehoek neer te strijken voor de boekpresentatie. Het was er warm, maar ook knus. Veel mensen die speciaal voor haar en haar nieuwe boek kwamen, zodat ze die kon signeren. En natuurlijk alle tijd voor een kort gesprek en een fotomoment. En Tamara, als we zeggen "Gaan we met z'n tweeën op de foto?" Dan bedoelen we Renate en ik samen, maar wel MET JOU! Wat hebben we gelachen.

De boeken zijn gesigneerd voor mij, Renate en een exemplaar voor Helma en die gaan we samen lezen, daar komen we nog zeker op terug op deze spot.

d51f20c0cbcde6be41223c1d6531b10b.png

Over Uit onverwachte hoek

In Uit onverwachte hoek is Holly een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken. Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over…

Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat… Weet Holly haar verleden achter zich te laten?

614e8d49bd4f04cf2970c1e389a6e677.png

Komt dit boek bij jou op de leeslijst?Reacties op: Leestip van Marieke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tamara Haagmans

Tamara Haagmans

Tamara (1980) is dol op lezen, schrijven, en alles dat met letters te maken heef...

Gesponsorde boeken