Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Marieke

op 27 november 2022 door

Het is zondag en dat betekent een nieuwe leestip op Fabulous Feelgood. Deze week is het weer de beurt van Marieke. Afgelopen keren was het geen probleem om een boek te kiezen voor de zondag leestip. Hoe zal dat deze keer zijn?

- door Marieke -

0bb5a3d0157ab31d9df6433db3a501be.png

De keuze van de leestip van deze week was niet zo lastig. Tot nu toe werden de boeken me zo'n beetje in de schoot geworpen en deze keer is het eigenlijk niet anders. Ik kreeg een berichtje van deze schrijfster of ik interesse had in het meelezen van een blogtour. Haar tweede boek van een serie had namelijk bloggers nodig en ze wilde graag een aantal andere bloggers dan die van het eerste boek. Ze benaderde mij, omdat ik het eerste deel had gewonnen via een Facebook actie en ze vroeg of ik dat al had gelezen.
Ik ben heel goed in het verzamelen van boeken, maar het lezen van die boeken gaat vaak wat moeizamer (-_-), maar dit was een mooie aanleiding om het eerste deel te lezen en dan het tweede deel er achteraan voor de blogtour. En dat eerste deel (Iets nieuws onder de zon) is me zo goed bevallen, dat die mijn keuze werd van deze week.

Iets nieuws onder de zon - Marieke Douwes

De vijfentwintigjarige Daphne zit in een dip. Na het overlijden van haar vader is haar sociale leven niet-bestaand en van haar baan bij het makelaarskantoor wordt ze ook al niet gelukkig. De oplossing? Een paar maanden Westzand. Rina, de flamboyante vriendin van de familie, heeft hulp nodig in haar winkel in het pittoreske kustdorpje. Daphne grijpt deze kans om er even tussenuit te gaan met beide handen aan.
 
Het duurt niet lang of Daphne is volledig ingeburgerd. Maar Westzand heeft meer te bieden dan zon, zee en koppige zwerfgeitjes: de charmante kunstenaar Fernando brengt haar danig in de war. Niet alleen vanwege zijn helderblauwe ogen en tomeloze enthousiasme, maar ook omwille van zijn zesjarige evenbeeld: zijn zoontje Storm. Terwijl de weken maanden worden en haar terugkeer naar huis steeds dichterbij komt, zal Daphne moeten besluiten: waar is haar thuis?

De auteur Marieke Douwes kennen we van haar bezoekjes aan ons Fabulous Feelgood maandcafé. Ze debuteerde met Klavers, Edelweiss en Sachertorte, een roman uitgegeven in eigen beheer. Daarna kreeg ze haar kans om te debuteren bij Harper Collins, in het fonds van Harper First, die ebook-only romans uitgeven. De basis van deze serie komt voort uit een inzending voor een schrijfwedstrijd, die ze helaas niet won, maar haar vervolgens wel een uitgeefcontract opleverde.

De serie 'De duinen van Westzand' gaat bestaan uit drie delen. Iets nieuws onder de zon, Als water en vuur en het derde deel Uit het goede hout

0bb5a3d0157ab31d9df6433db3a501be.png

Mijn mening

Wat een heerlijke feelgoodroman is Iets nieuws onder de zon. De locatie waar het speelt, spreekt tot de verbeelding. Hoe heerlijk is het om af te mogen reizen naar een kustplaatsje, waar het strand en zee om de hoek liggen en waar de bewoners elkaar kennen en steunen. Druk in het toeristenseizoen en rustig in de wintermaanden, maar beide periodes is het geweldig om in het fictieve dorpje Westzand te mogen zijn.

Ook de personages zijn leuk en levensecht. De jonge vrouw Daphne, die verandering van omgeving nodig heeft volgens haar moeder en naar een oude vriendin met een winkeltje in het dorp aan zee wordt gestuurd en zich daar al snel thuis gaat voelen. Een leuke man, met een zoontje en twee pittige zussen die Daphne direct opnemen in hun midden. Goed geschreven dialogen, zonder ellenlange durende aannames en misverstanden, maar realistische scènes die herkenbaar zijn. Mooie omschrijvingen van de omgeving en een flinke dosis humor, vriendschap, liefde en dan ook nog gecombineerd met een dieper laagje. Het is een echte feelgoodroman en goed geschreven.

Ik ben fan. Dit boek heb ik met veel plezier gelezen en voelde me helemaal thuis in Westzand. Een heerlijke leestip en een echte aanrader.

En de blogtour van deel twee loopt inmiddels. Mijn bijdrage is op 2 december te lezen op Fabulous Feelgood.Reacties op: Leestip van Marieke

Meer informatie

Gerelateerd