Leestip van Renate

op 19 juni 2022 door

Op zondag is het weer tijd voor de leestip van de week. Vandaag is het de beurt aan Renate om een boek tippen dat het verdient om in de schijnwerpers gezet te worden.

-door Renate-

66ec11008595348544bf4a67d906464a.pngDeze keer weer een tip van een boek dat ik nog niet heb gelezen, maar mij wel erg benieuwd maakt. Het boek is afgelopen week uitgekomen. Het is het eerste boek van deze schrijfster dat in Nederland uitkomt, maar als het bevalt kunnen we voorlopig vooruit, want ze heeft al drie historische romans geschreven en nog best veel andere boeken.

Mijn leestip van de week is ... De laatste boekwinkel van Londen van Madeline Martin

Waarom is dit boek mijn boekentip? Ik hou heel erg van dit soort verhalen en ik lees graag boeken over de Tweede Wereldoorlog. Als ze zich dan ook nog in Londen afspelen hebben ze ook een streepje voor. Net als dat het gaat over een boekwinkel, want laten we eerlijk zijn boeken geven altijd hoop!

Over het boek

Augustus 1939: Londen maakt zich op voor de oorlog. Grace Bennett heeft er altijd al van gedroomd om naar de stad te verhuizen, maar die is door alle bunkers en gesloten gordijnen niet bepaald wat ze ervan verwacht had. En ze had zichzelf al helemaal niet zien werken in een stoffige boekhandel in Primrose Hill, het hart van Londen.
Grace was nooit een groot lezer, maar tussen de luchtalarmen door ontdekt ze de kracht van verhalen. Ze verenigen haar Londense buurtje op een manier die ze niet voor mogelijk had gehouden. Boeken blijken een baken van hoop, moed en troost te zijn, die zelfs de donkerste oorlogsnachten doen oplichten – en haar boekwinkel speelt daarbij een belangrijke rol.

Prachtige roman voor lezers van De bibliotheek van Parijs en De verborgen apotheek.

Hopelijk zal de volgende tip van mij weer gewoon een boek zijn dat ik wel al heb gelezen. Zijn jullie net als ik ook zo benieuwd naar dit boek en deze schrijfster?Reacties op: Leestip van Renate

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken