Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Renate

op 25 september 2022 door

Wat gaan de weken toch hard! Vandaag ben ik alweer aan de beurt om een tip te geven.

- door Renate -

66ec11008595348544bf4a67d906464a.png

Dit keer heb ik gekozen voor een boek dat ik pas heb gelezen, en met heel veel plezier. Het is een boek van de Britse bestseller schrijfster Nicola May, die al meerdere series op haar naam heeft staan, waaronder de 'Ferry Lane'-serie. En omdat ik haar samen met Helma gisteren mocht interviewen (binnenkort te lezen op onze pagina, stond dit boek natuurlijk nog vers in mijn geheugen.

Nadat ik het eerste deel Welkom in Ferry Lane had gelezen, waarin ik kennis maakte met hoofdpersoon Kara en haar hartsvriendien Star was ik heel erg benieuwd naar het tweede deel van de serie, waarin Star de hoofdrol vertolkt.

Mijn leestip van de week is ..... De sterrenhemel boven Ferry Lane van Nicola May

Mijn mening

In dit tweede deel gaat het vooral over Star de beste vriendin van Kara. Je leert alleenstaande moeder Star, die het soms een beetje lastig heeft met haar tienerdochter en alcoholische moeder, steeds beter kennen. Behalve dat het een fijne feelgood is, is het vooral leuk dat Nicola May niet voor de standaard vrouwen heeft gekozen, maar personages opvoert waar je allemaal wel wat van jezelf in herkent.

Dit boek heeft eigenlijk alles, er zit een hoop humor in, maar omdat het leven van Star gepaard gaat met hobbels, is er ook genoeg drama te beleven. En Nicola May heeft ook nog wat leuke onverwachte twists voor je in petto.

Tijdens het lezen krijg je gewoon zin om naar zo'n dorpje aan de kust te gaan, waar de hele buurt met elkaar meewerkt en voor elkaar klaar staat. Ik ga straks lekker verder in deel 3 van deze serie. Ik geniet van de schrijfstijl en de humor die ik erg kan waarderen.

Over het boek

Toen Star op zestienjarige leeftijd zwanger raakte, dacht ze dat haar leven over was. Nu is ze drieëndertig, moeder van Skye en de eigenaar van de succesvolle sieradenkraam op Ferry Lane Market en is ze dolgelukkig met haar leven. Hoewel... Een paar maanden geleden ontmoette ze de Amerikaanse toerist Jack en Star durfde eindelijk haar hart weer open te stellen voor de liefde. Totdat Jack plotseling vertrok, zonder afscheid te nemen. Star doet er alles aan om hem te vergeten en de knappe en lieve Conor geeft haar wat afleiding. Maar dan staat Jack opeens weer voor haar neus... 

Kennen jullie de 'Ferry Lane' serie of een van de andere boeken van Nicola May?

Volgen jullie trouwns onze Instagram pagina al? Snel doen, want daar hebben we binnenkort een leuke winactie met het door Nicola May gesigneerde eerste deel uit deze serie en die wil je toch gewoon winnen?



Reacties op: Leestip van Renate

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nicola May

Nicola May

Nicola May is een self-made schrijver, die haar eerste boeken uitbracht in eigen...