Leestip van Sanne

op 06 februari 2022 door

Deze zondag is het de beurt aan Sanne om jullie te voorzien van een heerlijke, of misschien wel spannende, feelgood boekentip. We kennen haar inmiddels als een heel veelzijdige lezer, wat zou ze in petto hebben? Je leest het in "De leestip van...".

-Door Sanne-

25beb9c463a33ca2caf5d3dcb97847f3.png

Mijn leestip van de week is... Wat we achterlaten

Deze week wil ik jullie graag een boek tippen waarin ik al een tijdje bezig ben. Nou zul je denken, waarom tip je een boek als je er niet doorheen kunt komen, maar dat is niet de reden waarom ik het boek nog niet uit heb. Wat we achterlaten van Rebecca Yarros is een boek waarmee ik mijn dag afsluit. Ik lees er rustig in voor het slapen gaan. Maar start er ook de dag rustig mee op; als ik wakker word een paar bladzijden voor de hectiek van de dag begint. Meer niet. Het lezen gaat dus niet zo snel. Wat ik zo leuk vind aan Wat we achterlaten is dat het twee tijdlijnen bevat en we verschillende hoofdpersonages volgen. Elke keer als ik het boek opensla, al is het maar voor even, bevind ik me direct in een andere setting óf tijd. Gelijk ben ik weg uit de dagelijkse realiteit en daarom mag het verhaal van mij nog wel even duren. Ik kan er nog geen afscheid van nemen.

Wat ik extra leuk vind aan het boek is dat het verhaal draait om een schrijfster; Scarlett. Na haar overlijden laat ze een onaf verhaal achter. Haar levensverhaal. Het is aan haar kleindochter Georgia om ervoor te zorgen dat het verhaal wordt afgeschreven. Daarvoor dient een romanschrijver zich aan, alleen zijn de twee het niet eens over het slot. Stapje voor stapje kom je als lezer meer te weten over het leven van Scarlett en haar tijd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar kom je ook steeds meer te weten over Georgia, die zelf een moeizame band heeft met haar moeder en net gescheiden is van haar man. Ze is zichzelf volledig kwijtgeraakt in de ongezonde relatie met haar ex-man en het is bijzonder om te lezen hoe ze langzaam weer tot bloei komt.

Wat we achterlaten is een meeslepend verhaal met twee tijdlijnen die allebei even boeiend zijn om over te lezen. Ik kan het nu al iedereen aanraden, ook al heb ik het nog niet uit. Dit is mijn eerste kennismaking met Rebecca Yarros, maar ik weet zeker dat ik meer van haar wil lezen.

Over Wat we achterlaten

Georgia moet helemaal opnieuw beginnen na haar scheiding: ze is haar huis in New York, haar vrienden en haar trots kwijt. Terug in Colorado ontmoet ze de arrogante bestsellerauteur Noah Harrison, die is gevraagd om de onvoltooide roman van haar overgrootmoeder Scarlett Stanton – een literair icoon – af te ronden. Met tegenzin gaat Georgia met hem aan het werk. Als Noah en Georgia een doos met brieven vinden, begrijpen ze waarom Scarlett het boek nooit heeft afgerond.

Heb jij een boek waar je heerlijk loom in bezig bent? Of heb je Wat we achterlaten gelezen? Vertel me er meer over!Reacties op: Leestip van Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rebecca Yarros

Rebecca Yarros

Rebecca Yarros is een hopeloze romanticus en liefhebber van dingen als chocolade...

Gesponsorde boeken